Culorile Viscri este prima colecție de culori tradiționale românești. Au fost culese din natură, din fațadele caselor, din obiecte, din ceramică,  pe care Martine le-a individualizat și răsfățat cu nume unice si sonore: Once Upon a Time, Unbleached wool, Red wine,…

Colecția Culorile Viscri

18 nuanțe

Proiectul Viscri a fost spontan, s-a născut la un atelier pe care Martine l-a ținut la Viscri acum un an. Au fost 3 zile magice care ne-au rupt din timp si de lume, cu gazde cum numai prin părțile noastre găsești, cu mese care ridica sufletul in cer, cu peisaje care te fac sa uiți de casa, cu oameni care te fac sa simți ca merita sa iubești.

Culorile de la Viscri  au dospit in acest aluat de emoții. Propunerea mea de a le reproduce a fost întâmpinata la jumate de drum de bucuria lui Martine de a avea posibilitatea de a le da o forma concreta.

Așa au luat naștere 18 nuanțe autentice, culese din natura, din fațadele caselor, din obiecte, din ceramica,  pe care Martine le-a individualizat si rasfatat cu nume unice si sonore: Once Upon a Time, Unbleached wool, Red wine, Mud....

Viscri Blue, albastrul de la Viscri, este emblema acestei colecții. Când privești satul de sus, de pe deal, vederea iți taie respirația: aceste căsuțe albastre adunate in vale, par pur si simplu desprinse din timp, sau mai bine zis o întoarcere in timp, la vremuri mai simple, mai sigure si mai generoase, te simți cuprins de recunoștința fata de nimeni si nimic, simpla venerație.