Culorile Viscri. Culorile emoției

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 6 minute

Dorința de a avea în portofoliul TonCorner și culori românești, tradiționale a existat de când am deschis magazinul. Dar era o idee, neconturată si fără un orizont precis... Proiectul Viscri a fost spontan, s-a născut la un atelier pe care Martine l-a susținut la Viscri acum un an. Au fost 3 zile magice care ne-au rupt din timp și de lume, cu gazde cum numai prin părțile noastre găsești, cu mese care ridică sufletul în cer, cu peisaje care te fac sa uiți de casă, cu oameni care te fac să simți că merită să iubești. Culorile de la Viscri  au dospit în acest aluat de emoții.

Propunerea mea de a le reproduce a fost întâmpinată la jumătate de drum, de bucuria lui Martine de a avea posibilitatea de a le da o formă concretă. Așa au luat naștere 18 nuanțe autentice, culese din natură, din fațadele caselor, din obiecte, din ceramică,  pe care Martine le-a individualizat și răsfățat cu nume unice si sonore: Once Upon a Time, Unbleached wool, Red wine, Mud, Cheesecake, Green Hunter, etc

Culoare Lila din colecția Viscri   vopsea in culoarea bujorului

Vopsea Viscri

Culoarea "Once upon a time" din colecția Viscri

Viscri Blue, albastrul de la Viscri, este emblema acestei colecții. Când privești satul de sus, de pe deal, vederea iți taie respirația: aceste căsuțe albastre adunate în vale, par pur și simplu desprinse din timp, sau mai bine zis o întoarcere în timp, la vremuri mai simple, mai sigure si mai generoase, te simți cuprins de recunoștință față de nimeni și nimic, simplă venerație.

albastru Viscri  Albastru Viscri   

viscri blue   albastru Visscri  

albastru viscri  blue viscri

Magia culorilor din Viscri ar fi rămas însă istorie fără întâlnirea mea cu Martine Claessens. Pasionată de tot ce ține de design, a absolvit Academia Regală de Arte Frumoase din Anvers, Belgia și apoi a lucrat ca fashion designer în Italia. Din 2005 a venit în România și a început să se ocupe de designul de interior în proiecte rezidențiale, în multe proiecte din Europa și România.  Martine organizează ateliere de design, iar unele din aceste workshop-uri le susține chiar în Viscri. Poți afla mai multe detalii despre Martine Claessens chiar din site-ul pe care îl administrează Martine Classens.

Culoare vopsea Viscri  culorile Viscri

Culorile Viscri

Culorile au această putere, de a ne ispiti să ieșim din cotidian. Culorile ne scurtcircuitează drumul către amintiri și senzații din trecut,  simțim emoții asociate cu aceste momente. Gusturile și preferințele noastre își au rădăcinile în emoțiile trecute, plăcute, conștiente sau inconștiente de care se leagă forme, materii și culori. Mi-am dorit să putem reproduce culori autentice românești pentru starea de bine care vine cu aceste culori, pentru senzația de regăsire pe care o trăim în preajma lucrurilor tradiționale românești.  

culorile viscri  culorile viscri

culorile viscri culorile Viscri

Vă aștept începând cu 11 mai 2023 în magazinul TonCorner să vedeți culorile Viscri și să le folosiți în proiecte și amenajări autentice de succes!

Lia Leriu

verde viscri viscri

viscri  viscri

 

 

Alte articole interesante