Cum alegeți vopseaua lavabilă de perete de culoare albă și importanța ei pentru design-ul casei dumneavoastră

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 13 minute

Cum alegeți vopseaua lavabilă de perete de culoare albă și importanța ei pentru design-ul casei dumneavoastră

 

În cadrul culorilor Ressource, albul are o importanță majoră. Tocmai de aceea, lucrăm cu el și îl considerăm o culoare în sine. Vopseaua lavabilă Ressource de culoare albă se găsește într-o multitudine de tonuri, de la cele reci, până la cele calde pentru a crea un ambient armonizat perfect decorului pe care vi-l doriți. Albul are rolul de a echilibra și de a lega arhitectura unei locuințe cu decorul și mobilierul acesteia. Un ton de alb ușor nuanțat este cheia unui decor bine gândit. În mod contrar, un alb clinic, rece poate rupe armonia culorilor și da o senzație de incompletudine.

Vopsea lavabilă albă

Alegerea vopselei lavabile albe este un subiect de reflecție atunci când realizați o schemă cromatică pentru locuința dumneavoastră. Este culoarea în jurul căreia se învârt celelelte nuanțe și e nevoie să fie aleasă cu pricepere întrucât subtilitățile culorii albe pot schimba în totalitate percepția unui decor. Îndrăzniți să alegeți un alb nuanțat. Comparați tonul ales cu diverse obiecte din decorul casei, dar și cu celelate culori din locuință. Albul care se va armoniza cel mai bine cu locuința dumneavoastră va scoate în evidență decorul și va lega elementele casei între ele. 

Vă invităm să descoperiți cele mai frumoase culori de off-white din colecția Ressource în micul ghid de culori pe care îl găsiți în acest articol. Pentru a vă ușura alegerea, am împărțit vopseaua lavabilă de culoare albă marca Ressource în patru categorii după cum urmează:

 

Vopseaua lavabilă albă cu subton neutru

În această categorie, încadrăm albul cel mai discret și cel mai luminos. Este albul care are un subton discret de umbră și care se potrivește în orice tip de încăpere. Vopseaua lavabilă din categoria albului neutru inspiră un aer minimalist și oferă strălucire și sentimentul de spațialitate locuinței. Culorile Ressource care se încadrează în această primă categorie sunt: Innocence (FOR01), Paradis Blanc (ANB01), Finca (eqRMDV01), Pure Grey 1 (PG01).

 

Vopsea lavabilă alba cu subton neutru   vopsea alba subton neutru pentru living 

 Vopsea alba perete living  vopsea lavabila alba subton neutru pentru interior  

vopsea alba perete living   

vopsea alba lavabila perete interior

 

Vopseaua lavabilă albă cu subton cald

Albul călduros, îmbogățit cu galben oferă un sentiment de confort, liniște și tihnă. Se potrivește cel mai bine în încăperile cu lumină puțină și cu orientare spre nord. De asemenea, îl recomandăm pentru vopsirea tavanelor. Subtonul de galben în acest tip de alb înflorește sub lumina soarelui sau a apusului. A se folosi cu mare atenție deoarece în funcție de luminozitatea încăperii, albul cald se transformă. Culorile Ressource pe care le recomandăm din această categorie sunt: Quiet White (QW) și Not Totally White (NTW) din colecția Best Of.

 

Vopsea lavabila alba subton cald  vopsea alba subton cald   

vopsea alba dormitor ton cald

 

Vopseaua lavabilă albă cu subton gri

Încadrăm aici albul rece potrivit pentru încăperi aerisite, mai distante. Totodată albul rece cu subton de gri oferă impresia de spațialitate. Recomandăm albul cu subton de gri în camerele luminoase. În camerele care nu beneficiază de multă lumină naturală, acest tip de alb se închide și mai mult, subtonul închis fiind amplificat. Culorile Ressource pe care le recomandăm din această categorie sunt: Saint Jean (ANB02), Grège Ciment (S91) și Gris Mauve (S20).

 

vopsea laba cu subton gri perete living

 

Vopseaua lavabilă albă cu subton crem

Albul crem este cel mai intim, cel mai prezent. Chiar dacă se îndepărtează cel mai mult din zona albului pur, este totuși o culoare care deschide un spațiu și oferă luminozitate și intimitate încăperii. Se potrivște în orice tip de încăpere cu mențiunea că sub lumină naturală își intensifică subtonul cald. Efectul liniștitor al albului crem îl recomandă în orice încăpere unde doriți să obțineți un efect reconfortant. Culorile Ressource pe care le recomandăm din această categorie sunt: Neige (SL01), Crème Café (S117) și Athos (OROC 1).

 

vopsea alba subton crem   

vopsea alba subton crem

 

Albul nu este doar alb pur, iar albul cu un subton colorat oferă personalitate unui spațiu decorat. Tocmai de aceea, vă încurajăm să alegeți din multitudinea de nuanțe de alb din magazinul Ton Corner și să începeți proiectul casei la care visați. De asemeena, ne găsiți în magazinul din Ion Mihalache, nr 117 inclusiv pentru consultanță cromatică. Vă așteptăm cu drag să alegem împreună cel mai potrivit subton de alb pentru locuința dumneavoastra!

 

 

Alte articole interesante