De ce vor adolescenții camere personalizate vopsite în culori gri închis sau negru?

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 4 minute

De ce vor adolescenții camere personalizate vopsite în culori gri închis sau negru?

 

Am observat de-a lungul timpului în magazin, că ne este greu să gestionam un conflict foarte frecvent între părinți și copii. Adolescenții își doresc camere în culori închise și susținute, iar părințiilor le este teamă de aceste tonalități, preferând nuanțele luminoase și vibrante. Este important să înțelegem ce caută adolescenții în materie de amenajări interioare, ce se află în spatele dorinței lor pentru a utiliza vopsele în culori închise. De multe ori, opțiunile lor de a alege culoarea de vopsea, se schimbă dacă se clarifică atmosfera căutată și se ajunge la un compromis care satisface și părinții și copii.

 

  1. Peretele accent din camera adolescenților

În perioada adolescenței, auto-exprimarea devine din ce în ce mai importantă, copii caută modalități de a face un statement și de a ieși în evidență.  Puteți folosi vopsea lavabilă gri, închisă, sau negru, doar pe un singur perete sau ca zonă de refugiu în cameră. https://www.toncorner.ro/Vopsea-de-interior-pentru-pereti

 

perete accent vopsit cu vopsea gri inchis     Perete accent vopsit cu vopsea gri petrol inchis.    perete accent vopsit cu vopsea gri negru

 

     

 

Puteți folosi vopsea neagră peste care se poate scrie cu creta pe un perete. Nu neapărat în zona patului, pentru a evita praful de cretă, dar vopseaua pe care se poate scrie cu creta poate fi aplicată cu succes în zona biroului. 

 

perete vopsit negru pentru scris cu creta

 

2. Decorațiunile în contrast cu vopseaua închisă la culoare

Adolescenții doresc pereți negri în primul rând pentru a distinge spațiul lor de cel al părinților. Nu vă temeți, alegeți vopsea lavabilă neagră sau vopsea lavabilă gri închis.  Important, ca să obțineți totuși o compoziție cromatică plăcută, este să contrastați culorile închise folosite la vopseaua lavabilă cu mobilier și decorațiuni deschise la culoare.

2 pereti cu vopsea gri inchis si decoratiuni deschise

Negrul îi face să se simtă mai puțin vulnerabili, formând un scut protector și anonimat în jurul lor, privat și în siguranță. Alegeți vopsea labavilă gri închis, vopsea lavabilă albastră sau verde foarte închis, aproape negru, chiar și pe tavan, dar compensați cu alb, pe sol și culori vii în decorațiuni.

camera vopsita integral cu gri inchis

 

3. Contrastul în compoziția cromatică

Și ajungem la amprenta personală sau stilul propriu. Tot ce contează este să existe contrast! Rupeți negrul cu o dungă albă, cu un detaliu grafic sau cu orice care abate atenția de la negru la detaliu.

camera cu perete accent vopsit negru     camera cu vopsea neagra      camera cu vopsea neagra

Vă așteptăm la TonCorner, pe Bd. Ion Mihalache 127, pentru finisaje, culori sur-mesure și sugestii de amenajare!

 

Alte articole interesante