Idee amenajare: folosește aceeași culoare de vopsea pentru mobilă și pereți

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 4 minute

Idee amenajare: folosește aceeași culoare de vopsea pentru mobilă și pereți  

 

Opțiunea de a vopsi o comodă sau un dulap în aceeași culoare ca și pereții nu este nouă, dar este o opțiune cu rezultate apreciate dintotdeauna. Dar de ce să alegeți să vopsiți mobila în aceeași culoare cu pereții când ați putea introduce o culoare de accent ? În acest articol dorim  să evidențiem beneficiile vopsirii mobilei cu o vopsea lavabilă interior în exact aceeași culoare ca și pereții.

etajera albastra in aceiasi culoare ca peretele   dulap lemn vopsit albastru la fel ca peretele

 

1. Uniformitate și armonie

Vopsirea unei piese de mobilier este modul perfect de a introduce o culoare de accent într-o încăpere.  Dar această alegere nu funcționează în toate camerele și tuturor personalităților: contrastele puternice creează atmosfere tonice, vibrante care nu sunt pe placul celor ce caută relaxarea și intimitatea.  Vopsirea mobilei în aceeași culoare cu peretele creează uniformitate și armonie, o atmosferă primitoare, perfectă pentru orice încăpere a casei.

 

etajera vopsita in aceiasi culoare ca peretele    mobila vopsita cu aceiasi culoare ca peretele

 

2. Distrage de la imperfecțiuni

Multe piese de mobilier vechi au zgârieturi și alte semne de uzură. În momentul în care acestea sunt vopsite într-o vopsea lavabilă de interior în culori care creează contrast, aceste imperfecțiuni ies în evidenta. Vopsirea mobilierului în aceeași culoare ca si pereții ajuta la dispariția acestor imperfecțiuni, făcându-le sa se piardă in restul decorului. În plus, deoarece mobila este în relief, distrage atenția de la eventualele imperfecțiuni ale peretelui.

 

usa dulap vopsita cu verde aceiasi culoare ca peretele    rafturi vopsite bleu in aceiasi culoare ca peretele

 

3. Iluzia spațiului

 

Vopsirea mobilierului în aceeași culoare cu pereții creează, așa cum am menționat, uniformitate, iar uniformitatea creează o iluzie de spațiu. Pentru că mobila se pierde în decor, camera pare mai libera si deci mai mare. Utilizarea unei singure vopsele lavabile colorate pe perete și pe mobilă este soluția perfectă de a largi orice cameră, mai ales o camera utilizata pentru a depozita multe obiecte (de pilda cărți, sau CDuri intr-un living mic).

 

rafturi vopsite in roz cu aceiasi culoare ca peretele   etajera pal vopsita cu aceiasi culoare ca peretele

 

4. Înfrumusețează spațiul

 

Utilizarea unei vopsele lavabile colorată este perfectă pentru a înfrumuseța spațiul. Aveți un calorifer care distrage atenția de la restul încăperii sau pur și simplu nu funcționează cu restul decorului? Vopsirea acestuia cu o culoare lavabilă de aceeași nuanța ca și pereții este soluția perfecta de a-l integra în spațiu.

V-am atras atenția cu una din sugestiile noastre? Va așteptăm în magazinul TonCorner pentru a alege vopseaua lavabilă potrivită pentru interiorul dumneavoastră.

Alte articole interesante