Idei amenajare dormitor. Cele mai bune vopsele lavabile pentru dormitor

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 7 minute

Dormitorul este primul spațiu privat pe care îl avem. Este locul în care trebuie să ne simțim relaxați și reprezentați, este primul refugiu personal pe care orice om îl dobândește, și de acea este foarte important să fie corect amenajat, mai ales că acesta poate avea un impact in calitatea somnului, și în retrospectivă, în starea noastră de bine. Depinzând de mărime, lumină, formă și bineînțeles de locuitor,  fiecărui dormitor i se potrivește o anumită amenajare, iar la TonCorner, vă putem propune diferite culori și finisaje pentru a putea crea atmosfera dorită.

 

Idei amenajare dormitoare mici de bloc

Când lucrăm cu un dormitor mic, cel mai ușor mod de amenajare este cel intim, „cozy”. Dacă din mic nu putem face mare asta nu înseamnă că nu putem crea dintr-un spațiu mic un loc primitor, perfect pentru relaxare după o zi lungă de lucru. Senzația de intimitate și refugiu se poate obține  foarte ușor prin vopsirea camerei în nuanțe închise, susținute,  iar vopselele Ressource dau mai multe alternative potrivite.

Vopseaua mată Essentiel este o vopsea netedă și opacifiantă și evident mată. Aceasta are un aspect foarte plăcut și este disponibilă în toate cele 1000 de nuanțe Ressource. Un alt beneficiu important pentru renovările într-o casă deja locuită, este faptul că se usucă rapid și este inodoră.

 

vopsea galbena in amenajare dormitor mic

 

Dacă culorile închise vă sperie, și înțelegem, imaginea unei camere complet vopsită poate fi uneori dezolantă pentru cei neobișnuiți, atunci propunem un alt unghi de atac: detaliul grafic. Vopsirea ramelor geamurilor, a plintelor, distrag atenția și privirea de la mărimea camerei și sunt o alternativă perfectă pentru a aduce culoare și dinamică într-o cameră mică.

Vopseaua Satinată Essentiel este o vopsea perfect lavabilă, la fel de perfectă pentru vopsirea plintei cât și pentru a geamurilor: produsele de curățare pe jos sau pe geam nu vor strica culoarea, aceasta fiind rezistentă pana și la spălarea abrazivă.

 

vopsea pastel pentru amenajare dormitor mare vopsea satinata pastel pentru amenajare dormitor

 

Idei amenajare dormitoare mari 

Să decorezi o cameră mare este mult mai solicitant decât amenajarea unui dormitor mic. Spațiul poate părea searbăd și anost, mai ales dacă folosiți nuanțe de alb, nu reușim să obținem senzația de intimitate de care avem nevoie în dormitor.

Se recomandă folosirea culorilor închise. Chiar și pe tavan. Culorile închise fac pereții să pară mai aproape. Un tapet pe tavan poate fi de asemenea o soluție de închidere și intimizare a unui spațiu prea mare.

 

vopsea albastra pentru amenajare dormitor tapet in amenajare dormitor
vopsea gri inchis la amenajarea dormitorului

 

Pentru o cameră mare, efectul decorativ al vopselei var este o variantă de amenajare foarte potrivită. Degradeul și atingerea catifelată a varului, sunt ideale pentru un dormitor mare și spațios.

 

vopsea decorativa la amenajare dormitor

 

 

Idei amenajare dormitor copii

Dormitorul copilului este în același timp cameră de zi, dar și cameră de dormit. Între joacă și momente de liniște este importantă delimitarea dintre cele doua spații. Recomandăm vopsirea unui cadran în jurul patului, până la un perete de accent dacă simțiți necesar.

 

vopsea tavan albastru dormitor copii vopsea verde menta amenajare dormitor copii

 

Vopseaua Mat Esential este o vopsea cu aproape zero emisii de COV, ceea ce o face imediat respirabilă și foarte potrivită în camera de copii.

 

amenajare dorrmitor copii

 

Amenajare dressing mic sau mare

Dressingul este în general o cameră fără lumină naturală, care are rolul de a depozita în cele mai bune condiții vestimentația proprietarilor.  În dressing,  vedetele sunt hainele în sine, nu camera, deci vopseaua trebuie să ajute la  evidențierea garderobei, nu să o estompeze. Se recomandă folosirea tonurilor neutre.  La TonCorner avem două colecții de tonuri neutre, Neutre Calde și Neutre Reci.

 

NEUTRE CALDE

nuante culori vopsea neutre calde

 

NEUTRE RECI

nuante culori vopsea neutre reci

 

Va asteptam oricând la TonCorner, pe Bd. Ion Mihalache 127 pentru a vă inspira și a alege culorile pe măsura dispoziției voastre;

Alte articole interesante