Idei de amenajări baie. Vopsire gresie și faianță

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 5 minute

Idei de amenajări baie. Vopsire gresie și faianță

Baia este un spațiu intim, o zonă extrem de personală pentru fiecare, dar și o încăpere ce este afectată puternic umiditatea ridicată sau aerisire improprie. Finisajele din baie ( gresia, faianță, tapetul, vopseaua lavabilă), oricât de multă îngrijire li se arată sunt afectate în timp. Toncorner propune soluții moderne, rapide și accesibile de amenajare a băii pe perioade mai lungi de timp.

 

Amenajare baie prin vopsit gresie și faianță

 

Amenajare baie cu minim de disconfort

Înlocuirea gresiei și a faianţei sunt operaţiuni costisitoare şi crează disconfort rezidenţilor. Acestea pot fi omise, iar amenajarea băii se poate realiza confortabil . Vopsirea pereţilor din baie, vopsirea gresiei şi a faianţei sau montarea de tapet rezistent la umiditate reprezintă câteva variante ce vor oferi băii un aer proaspăt, revigorant.

 

sala de baie vopsita turquiose   dulap sala de baie vopsit albastru

 

Vopsire pereţi baie

Vopsirea pereților în baie este o operațiune pe cât eficientă, pe atât de rapidă şi economică. Tavanul şi pereții vor recăpăta strălucirea, prospețimea şi vor accentua senzația de curat. Este recomandată vopsirea pereților cu o vopsea lavabila satinată sau lucioasa, cu vopsele lavabile de interior din gama premium, acestea rezista mai bine la stropirea cu apa si la frecare, se păstrează impecabile în condiții de umiditate crescută. Produsele Ressource Peinture de la TonCorner folosite pentru amenajarea băilor sunt caracterizate de rezistență şi calitate superioară. Analizați tendințele, baia nu trebuie să fie o zonă banală, poate capăta personalitate prin culoare.

 

sala de baie cu pereti vopsiti si gresie tip parchet.  baie vopsita in bleumarin

 

 

Vopsire gresie şi faianţă

Se știe că montarea gresiei şi a faianţei reprezintă procese complexe, anevoioase şi costisitoare. Baia poate capătă un aspect proaspăt, vibrant şi poate fi revigorată prin vopsirea finisajelor deja existente. Lacurile şi vopsele utilizate în aceste procese sunt concepute să reziste la umiditate ridicată, deci efectul lucrării este de durată. Vorbind de avantaje, pe lângă cele legate de costuri pot fi menţionate cele legate de sustenabilitate şi efect estetic. Operațiunile de vopsire gresie și faianţă sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător decât cele de înlocuire. Finisajele pot fi personalizate în funcţie de particularităţile proiectului şi de preferințele personale.

 

gresie si faianta vopsite alb     sala de baie vopsita cu decorativa

 

  

Amenajarea băii prin montarea de tapet

Operaţiunile de recondiţionare a gresiei şi a faianţei pot fi completate de integrarea de tapet decorativ. Aplicarea de tapet se realizează simplu, rapid şi nu este o lucrare costisitoare. Fie că este selectat un tapet simplu, unul multicolor, cu design floral sau un tapet cu textură în relief, trebuie precizat că modelele utilizate sunt rezistente la umiditate, păstrându-şi aspectul impecabil în timp.

 

.    baie vopsea gresie si faianta

 

Alte articole interesante