Idei de vopsea lavabilă pentru tavan 5 moduri de a integra al cincilea perete într-o amenajare interioară

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 7 minute

Ideile noastre de vopsit tavanul explorează modul în care puteți profita la maximum de „al cincilea perete”, adesea neglijat dintr-o cameră. Vopsite într-o nuanță de alb pentru atât de mult timp, tavanele nu sunt puse în valoare. Vopsirea tavanului într-o nuanță de vopsea lavabilă care să completeze schema cromatică a casei sau care să evidențieze arhitectura și designul unei locuințe este o ușor de realizat și de mare efect.

Când vopsiți o cameră, luați în considerare tavanul în schema de culori. Tavanul este adesea vopsit în alb din obișnuință, dar acest lucru are un impact mare asupra modului în care se va simți camera. Există o mulțime de opțiuni care se îndepărtează de albul tradițional, integrând tavanul în planul de design sau folosindu-l pentru a crea un punct central în amenajarea locuinței.

În funcție de stilul dumneavoastră, de dimensiunea camerei pe care intenționați să o decorați și de câtă lumină naturală primește, există o gamă largă de opțiuni creative în alegerea culorii de vopsea lavabilă pentru tavan.

Vopsirea tavanului într-o anumită culoare are multiple avantaje pentru o cameră. Puteți să scoateți în evidență tavanul printr-o alegere îndrăzneață de culoare sau să vă ajutați de culoarea tavanului pentru a pune în evidență spațiul, arhitectura camerei sau alte elemente decorative.

Vă prezentăm mai jos principalele linii ajutătoare de care aveți nevoie în alegerea culorii de vopsea lavabilă de interior pentru tavanul unui spațiu.

 

1. Creați un efect remarcabil prin vopsirea tavanului cu vopsea lavabilă într-o culoare îndrăzneață

Pentru un design captivant, alegerea unei culori îndrăznețe, neașteptate unei amenajări de interior, poate crea un spațiu cu adevărat artistic și elegant. Puteți să asortați tavanul cu nuanța canapelei din zona de living sau cu un anumit element de mobilier dintr-o încăpere. Sau puteți să folosiți o culoare de contrast.

tavan albastru living  tavan teracota hol

De exemplu, dacă zona de servit masa este decorată în culori neutre de griuri, bejuri sau off-white, puteți adăuga elementul central de culoare chiar deasupra zonei de dining. Efectul este imediat și de impact. Un tavan vopsit în culori unice, neobișnuite va fi vedeta camerei. De asemenea, aduce un element de noutate printr-o metodă elegantă și eficientă. De asemenea, puteți folosi culori solare dacă aveți o cameră cu puțină lumină naturală sau culori reci dacă beneficiați de lumină multă și caldă precum lumina apusului. Dacă tonurile jucăușe, îndrăznețe vi se par prea mult pentru o cameră în care petreceți mult timp, atunci folosiți-le pentru camera oaspeților sau restrângeți culoarea doar la nivelul baghetelor care fac legătura dintre tavan și pereți.

 

 

2. Extindeți culoarea pereților și pe tavanul camerei pentru un ambient confortabil

Folosirea unei culori închise de vopsea, mai ales în dormitor, poate ajuta la crearea unui mediu confortabil și relaxant. Mai mult decât atât, extinderea culorii inclusiv la nivelul tavanului creează un design primitor și elegant, iar culoarea închisă ajută la obținerea spațiului perfect pentru somn.

vopsea albastra tavan  vopsea verde tavan

Suntem adesea sfătuiți să nu folosim culori mai închise pe tavan pentru a preveni o cameră să se simtă închisă și claustrofobă, totuși, sunt și exemple pozitive în care culorile închise aplicate pe tavanul dormitorului pot avea rezultate elegante. Cu o paletă de culori deschise folosită pentru mobilier, așternuturi și tocărie, culorile pline precum un albastru stins sau un verde pădure pot fi cu adevărat unice într-o încăpere. De asemenea, dacă vă bucurați de un dormitor cu pereți înalți, atunci merită să încercați și această variantă. Cu un tavan înalt, puteți pune o culoare mai închisă în partea de sus pentru a iubi vizual înălțimea camerei, dar într-o cameră cu tavan mai jos, este mai bine să păstrați culorile mai închise în partea de jos a pereților.

 

3. O singură culoare în tonuri diferite pentru pereți și tavan.

Tonul unei culori este gradul de luminozitate al acesteia. Când vă uitați la roata culorilor, o schemă de culori în tonuri diferite implică aceeași culoare, dar integrând tonuri cu un grad de luminozitate diferit.

Pentru un aspect coordonat, unitar, combinați tonurile din aceeași familie într-un mod armonios. Utilizați o tonalitate mai profundă a culorii pe pereți, alături de un ton mai deschis pe tavan pentru un contrast blând.

Aplicarea aceleiași culori, dar în tonuri diferite, pe tavan, pereți sau chiar pe mobilier este precum o călătorie a culorii într-un spațiu care permite această joacă de lumini și umbre și care încadrează frumos o încăpere.

 

tavan verde bucatarie

 

4. Folosiți vopseaua lavabilă de interior pentru a completa o amenajare

Vopseaua este cu adevărat un instrument versatil care poate fi folosit nu numai pentru a aduce culoare într-o cameră, ci și pentru a transforma modul în care arată și se simte. De la trucuri de vopsea care imită diferite materiale, până la tehnici care pot ajuta să facă o cameră să se simtă mai mare, efectul vopselei nu trebuie subestimat.

De exemplu, într-o baie luminoasă, cu gresie din marmură și piese sanitare albe, un tavan într-o culoare puternică precum un roșu stins poate echilibra un spațiu care se simte rece și neprimitor.

Când ne dorim ca un spațiu să se simtă armonios, mai echilibrat, și integrat în decorul casei, vopsirea tavanului poate să nu fie în fruntea listei de tehnici, dar așa cum explicam mai sus, vopsirea tavanului poate adăuga un contrast colorat și calmant, ideal pentru a schimba atmosfera într-o încăpere.

vopsire tavan cu vopsea multicolora  tavan diferit dormitor

 

5. Creați un efect texturat cu ajutorul vopselei decorative care imită varul

Pentru un aspect mai natural, organic, alegerea unei vopsele decorative poate crea un aspect subtil, texturat, care adăugă profunzime și caracter spațiului dumneavoastră.

Una dintre cele mai îndrăgite tipuri de vopsele decorative este cea care imită varul și care are avantajul de a încălzi un spațiu, creând o atmosferă primitoare, blândă.

Indiferent că preferați stilul rustic sau modern, vopseaua decorativă se integrează cu ușurință oricărui stil arhitectural și poate fi folosită inclusiv pe pereți pentru un rezultat deosebit.

Adăugând un element luminos de culoare și sporind conexiunea cu lumea naturală prin utilizarea vopselei pe bază de var, această opțiune pentru tavan oferă un aspect calmant, odihnitor, care se simte simplu și organic.

vopsea decorativa tip var pe tavan

Există mulți factori de care trebuie să luați în considerare atunci când alegeți culoarea potrivită pentru alegerea culorii de vopsea lavabilă pentru tavan. Vopsirea unui tavan într-o culoare mai deschisă poate face o cameră să se simtă mai spațioasă și mai luminoasă. Pe de altă parte, atunci când este asociată cu alte culori neutre luminoase, o culoare închisă poate funcționa la fel de bine. Dacă doriți să creați un design unic, alegeți o culoare îndrăzneață sau alegeți să vopsiți întreaga cameră în aceeași nuanță pentru un efect captivant.

Pentru mai multe sfaturi și idei despre tipul de vopsea și culoarea pe care să o folosiți în amenajările dumneavoastră, vă așteptăm în magazinul TonCorner din Bd Ion Mihalache 127.

Alte articole interesante