Inspirație pentru primăvară. 5 culori de vopsea lavabilă în trend pentru acest sezon

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 5 minute

Pentru a aduce din energia și frumusețea primăverii în locuința dumneavoastră, e nevoie să vă lăsați inspirați de culorile din natură. O vopsea lavabilă în culorile specifice acestui sezon poate revigora întreaga locuință cu un  minim de efort și având rezultate spectaculoase. Fie că preferați rozul pastel, albastrul cerului senin, verdele crud al copacilor abia înmuguriți sau, de ce nu,  nuanțele vii și luminoase de galben, iată câteva idei de culori de vopsea lavabilă de primăvară care vă vor transforma casa și vă vor stimula starea de spirit, indiferent de temperaturile de afară.

 

Vopsea lavabilă de culoarea albului inocent

Ce poate lumina mai mult o încăpere decât un alb plin de candoare și strălucire? Nicio culoare nu poate înlocui puterea albului de a vibra în lumina naturală și de a ne oferi o senzație de prospețime, nou, curat și strălucire. Culorile sunt și ele evidențiate pe un fundal alb, iar detaliile arhitecturale și accesoriile locuinței sunt puse și mai mult în valoare. O locuință unde predomină vopseaua lavabilă albă ne amintește să ne bucurăm de lumina naturală a zilelor de primăvară din ce în ce mai lungi și mai senine.

 

vopsea lavabilă albă

 

Vopsea lavabilă de culoarea rozului pudrat

Floarea de cireș este deja emblema primăverii. Ne încântă toate simțurile și o așteptăm cu mare nerăbdare. Dacă vă doriți un decor care să exprime blândețe, liniște și serenitate, atunci o vopsea lavabilă de culoare roz este o alegere potrivită. Mai mult decât atât, vă încurajăm să o folosiți chiar și în camera de zi, nu doar în camera copiilor. Chiar dacă, de cele mai multe ori, asociem rozul cu o culoare pentru copii, rozul este o nuanță versatilă care se poate adapta cu ușurință chiar și în living sau într-o bibliotecă. Oferă o stare de calm și bucurie, lucru pe care îl apreciem la sfârșitul unei zile pline.

 

vopse lavabilă roz pudrat

 

Vopsea lavabilă de culoarea galbenului solar

Galbenul este culoarea narciselor, a bondarilor și a zilelor strălucitoare și însorite de primăvară și, totodată, o vopsea de culoare galbenă funcționează ca un stimulent care ridică starea de spirit în orice moment al anului. Plin de optimism și fericire, galbenul ne oferă senzația de lumină în casă, de căldură și de bucurie. Spațiile întunecoase se pot transforma cu ușurință cu ajutorul unei vopsea lavabilă de culoare galbenă. De asemenea, galbenul se pretează foarte bine în zona de holuri sau de servit masa, iar un galben mai palid se potrivește inclusiv în camera copiilor.  Galbenul se asortează cu ușurință și poate fi folosit inclusiv precum o culoare accent.

 

vopsea lavabilă galbenă

 

Vopsea lavabilă de culoarea verdelui crud

Dacă doriți să transpuneți prospețimea din natură către interiorul locuinței, atunci o vopsea lavabilă în culoarea primilor muguri de primăvară ar putea fi ceea ce căutați. Un verde îndrăzneț, dar plin de jovialitate, căldură și energie care vă ridică imediat starea de sprirt. În combinație cu alb sau cu un tonuri de bej, o vopsea lavabilă în culoarea verde poate lumina și mai mult o locuință. Verdele este tonic, proaspăt, revitalizant, iar acest lucru poate avea fi un mare plus pentri o locuință unde se dorește o atmosferă veselă și energică.

 

vopsea lavabila olive

 

 

 

Vopsea lavabilă de culoarea albastrului senin

 

După o iarnă lungă și înnorată, primăvara ne aduce strălucirea unui cer senin care ne descrețește frunțile și ne oferă un sentiment de beatitudine și echilibru.  În mod instinctiv suntem atrași de culorile pe care le regăsim în natură, lucru care nu poate decât să vă ghideze și mai mult în alegerea culorii pentru locuința dumneavoastră. Mai mult decât atât, culorile luminoase, radiante sunt liniștitoare pentru minte și ne ajută să ne bucurăm și mai mult de fiecare zi. Albastrul este printre cele mai profunde culori care ajută la scăderea stresului și eliminarea tensiunii din corp. Este recomandat în dormitor, dar și în camera de zi sau în sala de baie.

 

vopsea lavabila bleu ciel

 

 

Culorile de primăvară includ nuanțe proaspete, energizante, inspirate din natură, de galben, portocaliu, roz, albastru, verde sau violet, care pot varia de la nuanțe pastelate până  la nuanțe mai strălucitoare. Primăvara este o explozie de culoare care ne stimulează, ne încarcă pozitiv și ne bine dispune.

Pentru a alege cele mai potrivite culori de primăvară pentru locuința dumneavoastră, vă așteptăm cu mare drag în magazinul Ton Corner din Bd. Ion Mihalache, nr 127 unde vă puteți inspira din sutele de nuanțe specifice acestui sezon.

Alte articole interesante