Mat Poudré - Vopsea lavabilă de interior în finisaj mat. Când se folosește și care sunt avantajele ei

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 5 minute

Renumită pentru finisajul său delicat care imită creta, vopseaua mată se potrivește atât stilului contemporan, cât și locuințelor amenajate în stil clasic. Poate aduce o notă elegantă locuinței, dar poate veni și cu anumite provocări. Tocmai de aceea venim în întâmpinarea dumneavoastră cu un mic ghid pentru folosirea finisajului mat la interior.

Când ne decoram casele, avem tendința de a ne concentra în principal pe culoare. Cu toate acestea, finisajele de vopsea pe care le alegem pot avea la fel de multă influență asupra aspectului general al unei camere. Datorită texturii sale plăcute, vopseaua mată emană caracter și arată frumos atât într-o amenajare modernă, cât și în cele clasice, ceea ce o face unul dintre cele mai populare finisaje la interior.

Finisajul Mat Poudre din colecția Ressource este o vopsea lavabilă de o intensă matitate și de o profunzime excepționala, imitând fidel aspectul de catifea.

 

bucatarie mata  ceramica vopsita cu vopsea mata

 

Ce este o vopsea lavabilă cu finisaj mat?

 

Un finisaj mat este definit de nivelul său scăzut de strălucire, rezultând un aspect neted, aproape pudrat. Spre deosebire de finisajele cu luciu mai mare, mai degrabă absoarbe decât reflectă lumina, ceea ce înseamnă că ascunde imperfecțiunile în mod excelent – cu atât mai mult recomandat dacă nu aveți pereții finisați perfect. Finisajul său cu strălucire redusă, catifelat, îl face una dintre cele mai populare alegeri pentru pereții interiori. Cu toate acestea, este susceptibil la urme și pete, așa că cel mai bine nu este utilizat în zonele cu trafic intens.

dormitor cu vopsea mat

 

Satin versus mat?

Mate are mai puțin luciu și este cel mai puțin reflectorizant dintre cele două. Puneți două mostre din fiecare finisaj în lumină și observați care reflectă cel mai puțin lumina.

 

Unde este recomandat să folosiți o vopsea lavabilă de interior mată?

 

Ca regulă generală, cu cât nivelul de strălucire este mai scăzut, cu atât finisajul vopselei este mai puțin durabil. Pe lângă faptul că este susceptibilă la urme și pete, finisajul cu vopsea mată este mai greu de curățat, așa că este o variantă foarte bună pentru tavane sau pentru zonele cu trafic redus, pentru a se asigura că rămâne în stare bună cât mai mult timp posibil. Cu toate acestea, finisajul Mat Poudré marca Ressource este lavabil și se poate curăța cu apă, însă nu cu agenți chimici agresivi.

Nu se recomandă în zonele cu mult trafic precum holul, camera copiilor sau bucătăria, însă poate fi o variantă foarte potrivită pentru dormitor sau camera de zi. Pe de altă parte însă, dacă aveți o locuință unde pereții nu se ating atât de mult și unde nu există trafic intens, finisajul mat poate fi o variantă pentru întreaga locuință.

dormitor vopsit turquoise mat  usa galbena vopsit mat

 

Care sunt beneficiile folosirii vopselei lavabile mate?

 

Sunt multe motive pentru care recomandăm vopseaua mată. Unul dintre avantajele majore ale utilizării acesteia în interior este că ascunde foarte bine imperfecțiunile suprafeței. Suprafața fără strălucire oferă o profunzime excelentă a culorii, iar aplicarea ușoară și senzația netedă după uscare sunt două calități majore ale unei vopsele mate de calitate.

Un alt lucru de apreciat la vopseaua mată este că funcționează frumos în orice stil de interior, de la interioare clasice sau de epocă, până la case moderne. Aspectul său catifelat înmoaie culorile strălucitoare, astfel încât să vă permită să fiți mai îndrăzneți, în timp ce finisajul tactil creează o senzație confortabilă în orice cameră.

Finisajul Mat Poudré este unul luxos, pare deosebit de bogat și somptuos în special în nuanțe mai închise și oferă o adevărată profunzime a culorii datorită texturii subtile a suprafeței pe care este aplicat.

living albastru mat

 

Este vopseaua mată ușor de aplicat și de întreținut?

 

Datorită nivelului său ridicat de pigment, vopseaua mată oferă o acoperire excelentă, indiferent de alegerea culorii, făcând-o ușor și rapid de aplicat. Lipsa sa de strălucire înseamnă că se amestecă bine, rezultând un finisaj neted, fără dungi. Se poate aplica precum orice alt finisaj, cu trafaletul, cu pensula sau poate fi pulverizată.

În ciuda faptului că iartă imperfecțiunile deja prezente în perete, vopseaua mată tinde să nu fie atât de îngăduitoare la zgârieturi și urme. Din acest motiv, în general, nu recomandăm să se folosească în zonele cu trafic intens. Cu toate acestea, vopseaua Mat Poudré este o vopsea premium care se comportă bine în timp, putând fi spălată cu o cârpă moale și apă. Nu este la fel de ușor de întreținut precum finisajele satinate sau lucioase, însă un finisaj mat vine la pachet cu alte avantaje.

Dacă doriți să testați finisajul Mat Poudré marca Ressource, vă invităm în magazinul Ton Corner din Bd. Ion Mihalache 127, unde peste o mie de nuanțe create de designeri internaționali vă așteaptă să le descoperiți.

Alte articole interesante