De-a lungul unei colecții de 55 de nuanțe, Ressource vă invită într-o călătorie în lumea unor culori ce evocă orizonturi îndepărtate și a căror nume a fost împrumutat din cel al orașelor destinațiilor la care au visat atât de mulți exploratori!

Colecția Orient Occident

55 de nuanțe

Timp de secole, coloranții, adesea minerali, au făcut obiectul comerțului într-o măsură comparabilă cu cea a condimentelor. Culorile calde se dezvoltă frecvent în țări cu lumină puternică.

Timp de zeci de ani, după ce mai întâi a intrigat, Orientul a fascinat Occidentul. Reflectările Indiei ne-au parvenit prin Anglia, paleta mediteraneeană prin otomanii și arabii care au invadat Europa de Sud. Am considerat necesar să restituim influența Orientului asupra Occidentului prin această gamă foarte colorată.

Vechile vopseluri constituite cel mai adesea din pigmenți amestecați în var, erau depuse grosier pe pereți sub formă de văruire. Le regăsim din ce în ce mai rar în vechi ferme, în Spania, Italia sau în sudul Franței, dar sunt încă des folosite în Maghreb și în India.

Sub-titrarea acestei colecții este deci « Efect Văruit », realizat însă la același nivel de calitate cu Mat Poudre. Poate fi recomandat să neteziți acest produs cu ajutorul unei pensule pentru var ca să-i restituiți aspectul trasat al vechilor zugrăveli pe care, normal, vopselurile noastre nu îl au.