Recomandări de vopsea lavabilă interior în culori naturale pentru camera copilului

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 12 minute

Recomandări de vopsea lavabilă interior în culori naturale pentru camera copilului

 

Alegerea culorii potrivite de vopsea lavabilă pentru camera copilului vine ca o adevărată provocare pentru planul de renovare al unei case. Dacă la o primă vedere, camera copilului este locul unde imaginația se poate dezvolta la cote maxime astfel încât să rezoneze cu personalitatea și dorințele copilului, de cele mai multe ori este nevoie de o atenție sporită pentru că nu orice schemă cromatică este și cea mai bună atunci când se pune pe masă planul de redecorare al unei locuințe.

 

Vopsea lavabilă în culori puternice sau culori naturale? Ce paletă cromatică se potrivește cel mai bine pentru camera copilului?

Știați că asocierea culorii roz cu fetele și albastrul cu băieții nu a fost din totdeauna așa? Chiar din contră, această grupare de gen cu o culoare s-a dezvoltat în America la începutl anilor ´40. Până atunci, copiii erau îmbrăcați în special în culoarea alb până la vârsta de șase ani. În zilele noastre, însă, culoarea joacă un rol important încă de la naștere, iar copiii sunt învățați și încurajați să își aleagă singur culorile în funcție de personalitatea lor.

 

camera copii vopsita in culori neutre reci   camera copii vopsita in culori calde neutre

 

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din California, copiii sunt foarte sensibili și impresionabili cu privire la mediul înconjurător. Copiii mai mici raspund pozitiv la culorile deschise, în timp ce nuanțele mai închise au un impact negativ asupra lor. Prin urmare, din punct de vedere psihologic, vopseaua lavabilă în tonuri naturale are un efect pozitiv asupra psihicului copilului, mai ales când vine vorba de programul de somn și relaxare. 

De asemenea, vopsiți camera copilului dumneavoastră cu o paletă de culori care să inducă o stare de calm și odihnă, fără să suprastimuleze sau să irite. Procesul de învățare este și el îmbunătățit, iar starea de anxietate poate fi mult diminuată.

Culorile strălucitoare sau vibrante sunt recomandate, mai degrabă, pentru spațiul de joacă al copilului. Alegerea unei vopsele lavabile de interior în tonuri puternice este indicată, mai cu seamă, pentru zona de zi decât pentru dormitorul copilului dumneavoastră unde e nevoie să induceți o stare de liniște și siguranță.

Galbenul, de exemplu, este o culoare optimistă, efervescentă, dar efectul energic pe care îl emite în timpul zilei, poate perturba programul de somn al copilului. În schimb, puteți lua în considerare o vopsea lavabilă galben pal sau doar anumite accente de culoare galbenă pentru un efect luminos și aerisit în camera copilului dumneavoastră.

 

Recomandări de culori naturale pentru vopseaua lavabilă din camera copilului

Scopul culorilor din camera copilului este să inducă o stare de siguranță, de comfort, de relaxare și, bineînțeles, să se integreze cu schema cromatică din restul casei. Tocmai de aceea, vă recomandăm culori pale, stinse precum bejurile, culorile neutre sau tonurile off-white. În plus, adăugarea de accente de culoare roz prăfuit sau verde foarte pal creează o combinație liniștitoare, adăugând în același timp un pic de profunzime decorului ales.

 

Vopsea lavabilă în tonuri neutre calde.

Tonurile de bej sunt foarte versatile deoarece se pot combina cu accesorii de mobilier mai colorate și, de asemenea, nu se demodează atât de repede pe măsură ce copilul crește. Așadar, vopseaua lavabilă colorată într-o nuanță de bej se comportă ca o bază pentru o cameră unde se pot aduce modificări ale mobilierului fără să fie nevoie de revopsirea pereților.

culori vopsea neutre calde

În magazinul nostru găsiți o varietate bogată de tonuri neutre calde de la bejurile verzi, până la marourile care variază și ele în intensitate și luminozitate.

 

Vopsea lavabilă în culori neutre reci.

Albul pur se poate simți puțin dur și stingher, așa că vă recomandăm să încălziți spațiul cu o nuanță neutră. Astfel, culoarea neutră se va încălzi lângă piese de decor colorate în tonuri mai luminoase și se armonizează mai ușor în combinație cu accente de culoare.

culori vopsea neutre reci

 

Mai mult decât atât, culorile neutre reci pot fi încălzite dacă se adaugă un subton cald precum mov sau galben. Lumina naturală scoate cel mai bine în evidență aceste subtonuri care pot face diferența atunci când nu știti ce nuanță să alegeți când cumpărați o vopsea lavabilă.

 

Pentru starea de bine a copilului dumneavoastră alegeți o vopsea lavabilă care să inspire relaxare, calm și concentrare. Feriți-vă să alegeți culori intense și îndrăznețe precum roșul sau galbenul intens. Tonurile stinse pot avea un impact pozitiv asupra stării copilului și se poat armoniza mai ușor cu design-ul întregii locuințe. Este o alegere sigură și versatilă. De asemenea, o variantă ar fi să optați pentru două tonuri mai deschise decât culoarea la care v-ați gândit inițial. Luminozitatea culorii are un aport important la crearea unui ambient potrivit pentru camera copilului.

Pentru sfaturi și consultanță în alegerea celei mai potrivite culori pentru camera copilului dumneavoastră, vă așteptăm cu drag în magazinul Ton Corner unde vă întâmpinăm cu o paletă de peste o mie de culori.

 

 

Alte articole interesante