Tapetul în dormitor. Ce model de tapet alegem și cum îl integrăm în spațiul de dormit

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 5 minute

Dormitorul de acasă este sanctuarul nostru, un loc în care putem evada și un spațiu pe care îl putem numi al nostru. Oferirea unei amprente personale spațiului în care dormim este esențial atunci când vine vorba de decorul dormitorului, iar modelele variate de tapet pentru dormitor oferă o modalitate ușoară de a aduce stil și personalitate spațiului. Fie că apelăm la scheme de culori îndrăznețe pentru dormitor, un model remarcabil sau o combinație a ambelor, tapetul este un element de decor care se integrează de minune în dormitor. Personalizează spațiul și îi oferă intimitate.

Există o mulțime de idei creative pentru tapet atunci când vine vorba de decorarea dormitorului. De la modele elegante, modele de tip “accent” sau modele de tapet care se întind de la perete la perete și chiar extinzându-se pe tavan, tapetul poate fi piesa de rezistență a unui dormitor, indiferent de design-ul casei.

Vă prezentăm mai jos câțiva pași care să vă ghideze în alegerea modelului perfect de tapet pentru dormitorul dumneavoastră:

 

Cantitatea de lumină naturală din dormitor dictează intensitatea culorilor din tapet

 

Țineți cont de lumina naturală și de temperatura camerei. Dacă există ferestre generoase cu multă lumină naturală, este mai sigur să utilizați un spectru larg de culori, de la deschis la închis. Aveți mână liberă să vă jucați cu mai multe culori sau tonuri de culori. Atenție însă la faptul că lumina naturală din abundență va face că modelele mai întunecate să pară mai șterse. Totodată, în camerele în care există puțină lumină sau deloc, modelele de tapet mai întunecate sau mai capricioase pot crea efectul de peșteră, oferind senzația de sufocare în respectivul dormitor. Același lucru este valabil și pentru temperatura camerei.

 

tapet   Tapet dramatic

tapet dormitor galben cu albastru  tapet tropical

tapet dormitor copii  tapet dormitor copii

 

Luați în considerare forma și designul camerei în alegerea modelului de tapet pentru dormitor

Alegeți un design de tapet care completează paleta generală de culori a camerei. Potriviți culorile și tonurile mobilierului, ale corpurilor de iluminat, ale podelelor și covoarelor. De asemenea, gândiți-vă la funcționalitatea dormitorului și adăugați un tapet care să completeze starea generală de relaxare și odihnă care ar trebui să se regăsească într-un dormitor. De asemenea, un dormitor cu un tavan înalt se pretează inclusiv la un model de tapet mai închis aplicat inclusiv pe tavan. O cameră cu mult mobilier și de dimensiuni mai mici are nevoie să fie aerisită, iar acest lucru se obține prin culori în tonuri deschise, luminoase.

 

Motivul tapetului e nevoie să fie precum un desen mural, fără îmbinări vizibile

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care să îl luați în considerare atunci când alegeți modelul de tapet pentru dormitor este repetarea motivului. Este important să rețineți că un model de tapet e nevoie să curgă frumos în spațiul dumneavoastră, ca un mural care se mișcă organic. Dacă motivul tapetului nu încape tot în locul în care doriți să îl aplicați, mai bine alegeți alt model decât să aveți imaginea unui desen neterminat. Pe de altă parte, dacă beneficiați de spațiu întins, aveți opțiunea să optați pentru un tapet panoramic, așa cum este și colecția noastră de tapet Anambo, în care modelul unui tapet este precum o poveste care se desfășoară de la un capăt la celălalt al peretelui. DE PUS LINK

 

Pentru un efect deosebit, aplicați tapetul într-un loc neașteptat

Tavanele sunt cu adevărat o inspirație pentru aplicarea tapetului (și la modă în acest moment), dar e nevoie să folosiți un model care oferă un sentiment diafan de zbor sau gravitație și aerisire. Un model dens pe tavan poate crea un scenariu claustrofob și nimănui nu i-ar plăcea acest lucru.

De asemenea, o altă variantă deosebită este să îmbrăcați toți pereții dormitorului în tapet. Se creează senzația de intimitate și rafinament. Este nevoie însă să acordați atenție maximă modelului ales atunci când faceți acest lucru. Dormitorul, fiind un spațiu ferit privirilor musafirilor, este locul ideal unde puteți să experimentați un design mai personal sau mai îndrăzneț. Important este să vă simțiți în largul dumneavoastră într-un spațiu în care vă odihniți.

 

Textura unui tapet este la fel de importantă precum design-ul lui

În general, recomandăm textura mată pentru dormitor. Oferă eleganță și rafinament dormitorului. Pe de altă parte, dacă vă doriți o influență glam în spațiul de dormit, puteți opta și pentru o textură mai lucioasă care să se asorteze, de exemplu, cu o mobilă cu accente metalice. De asemenea, aveți opțiunea de tapet lavabil pentru zonele unde se poate murdări mai repede cum ar fi zona din spatele patului sau a unei măsuțe pentru machiaj sau de birou. Funcționalitatea lui este la fel de importantă precum modelul și culorile alese.

 

Rezistența în timp și întreținerea tapetului depind de calitatea lui

Investiția într-un tapet de calitate nu este mică, însă rezistența lui în timp este garantată. Tapetul Ressource este tipărit la comandă în atelierele din Provence pe hârtie nețesută mată, cu o atingere moale. Acest tapet natural, mat este fabricat din fibre celulozice fără tratament de suprafață după imprimare, oferind totodată un finisaj artizanal. Tapetul mat lavabil este ușor de întreținut și de curățat. Cernelurile utilizate sunt și ele pe bază de apă, încapsulate în latex și sunt certificate pentru impactul redus asupra mediului.

Pentru a vedea și atinge toate modele noastre de tapet, vă așteptăm cu drag în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache 127.  Vă informăm deasemenea că avem și serviciul de aplicare tapet de care puteți beneficia dacă achiziționați tapetul din magazinul TonCorner.

Alte articole interesante