Tapetul în hol. Cum alegem modelul, textura și culoarea la tapetul pentru hol

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 6 minute

De la holurile de intrare decorate cu flori până la iluzii optice inteligente care vor face holurile compacte să se simtă mai mari, aplicarea tapetului în hol este de mare impact deoarece creează o primă impresie atunci când intrați într-o locuință.

Tapetul este o modalitate binevenită de a adăuga instantaneu model, culoare și o poveste pereților, fiind o expresie a personalității, indiferent de cameră. Cu atât de multe modele și culori diferite disponibile, ideile de tapet pentru hol oferă un impact maxim în design-ul casei.

Fie că sunteți în cautarea a ceva îndrăzneț și luminos pentru a îmbunătăți o schemă modernă sau în căutarea a ceva calm și elegant pentru a completa o casă construită în stil clasic, sau a unui tapet retro strălucitor, există un model de tapet pentru hol care să acopere toate preferințele și toate gusturile.

tapet discret 

dormitor tapet  

tapet hol libelule tapet forest

Tapetul cu model poate transforma total o cameră într-o clipă. Cu puțină pregătire și cercetare în prealabil, alegerea potrivită a culorii și a modelului este esențială dacă vă doriți un design reușit.

Nu e nevoie să cheltuiți o avere pentru a obține un aspect proaspăt și interesant, mai ales pentru spațiile mici, iar rezultatul este rapid și fără efort prea mare.

Includerea tapetului în design-ul unui hol nu numai că ajută la concentrarea interesului vizual în spațiile de trecere, dar este și o modalitate reușită de a pune în evidență personalitatea casei, încă de la primul contact vizual cu locuința.

Ocupând doar o mică parte din locuință care, mai mult decât atât, este folosită pentru perioade scurte de timp, holurile sunt, de asemenea, locația perfectă pentru acele modele mari care s-ar putea simți copleșitoare în altă parte. Prin urmare, acesta este locul unde puteți să îndrăzniți să faceți alegeri neobișnuite.

Mai jos găsiți câteva idei de tapet care să vă inspire pentru holul din locuiná dumneavoastră.

 

Un hol luminos cu un tapet deschis, cu modele subtile

Prin însăși natura lor, holurile au obiceiul nefericit de a fi întunecate și dezorganizate. Dacă planificați să cumpărați un tapet care să se potrivească într-un hol îngust și întunecat, atunci un model pastelat, luminos precum tapetul din colecția Heju va menține spațiul cât mai mare și aerisit posibil. De asemenea, dacă aveți inclusiv o scară în holul de la intrare și doriți să puneți accentul pe ea, un tapet cu un model deschis și subtil va adăuga sentimentul de spațialitate și va evidenția elementul de decor cel mai important. Un tapet în culori deschise precum unele modele din colecția Forestine aduce eleganță și sentimentul de ordine într-o încăpere.

 

 

Un hol ca o oază de liniște cu un tapet inspirat din natură.

Ce mod mai bun de a-i întâmpina pe cei dragi sau de a oferi oaspeților o intrare atrăgătoare decât extinzând natura în casă printr-un perete inspirat din natură precum modelele din colecția Faune&Fleur? Exuberanța și optimismul naturii în plină floare ridică spiritele, iar tapetul floral adaugă profunzime și culoare unui spațiu uneori trecut cu vederea. Dacă modelele florale sunt prea încărcate, puteți alege un model floral monocrom sau un model inspirat din vegetația pădurilor precum modelele de tapet Ananbo . Există inclusiv posibilitatea să alegeți modele inspirate din călătorii, vacanțe sau locuri unde visați să ajungeți.

 

Un hol îndrăzneț cu tapet aplicat inclusiv pe tavan

Tapetul nu este doar pentru pereți. Fiți creativ și transformți colțul unui hol într-un design inedit, îmbrățișând idea de tapet pentru tavan. În felul acest împingeți interesul privitorului sus și ridicați centrul de interes al camerei ceea ce oferă senzația de intimitate într-o încăpere.

 

Un hol contemporan cu un tapet inspirat din modele grafice

Un tapet grafic adaugă multă dimensiune unei camere, chiar dacă este doar un decor bidimensional. O imprimare grafică simplă de tapet va însufleți un hol și va arăta aparte.

Dacă nu doriți să aplicați tapet pe toți pereții, atunci concentrați-vă pe un anumit loc sau pe o zonă pentru a sparge spațiul. În funcție de dimensiune, stabiliți un colț confortabil sau o zonă primitoare, cu o senzație diferită de restul holului. De asemenea, puteți aplica tapetul pe niște zone mai mari pe care să le evidențiați cu ajutorul unor rame de tablou. Un model geometric se pretează inclusiv la aplicarea lui pe peretele din spatele unui ciuer deschis sau a unor etajere.

 

Un hol spectaculos cu un tapet surprinzător

Un tapet cu model îndrăzneț este o modalitate excelentă de a adăuga un impuls instantaneu de personalitate pe hol. Alegerea unei palete de culori monocrome permite modelului să domine spațiul fără a-l copleși. Completați culorile cu piese de mobilier coordonate și o mulțime de materiale naturale pentru a menține aspectul întemeiat.

Fiind un spațiu îngust în care nu petrecem mult timp, puteți adăuga o notă în plus de îndrăzneală. Poate un tapet cu accente aurii sau un model intens și colorat, indiferent de modelul pe care îl alegeți, țineți cont că tapetul încadrează un spațiu care vă întâmpină acasă.

Dacă tapetul dumneavoastră este îndrăzneț și are un design ce cuprinde forme de dimensiuni mari, alegeți să tapetați cea mai mare întindere de perete, unul care să nu fie spart de uși pentru a evita să se simtă prea copleșitor. Pentru un design cu modele mai mici, mai subtile, vă puteți permite să tapetați toți pereții – indiferent de aspect.

Vă invităm în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache, 127 cu modele de tapet fabricate în Franța la cea mai înaltă calitate.

 

 

Alte articole interesante