Tapetul perfect pentru orice locuință. Răspundem la cele mai uzuale întrebări despre tapet

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 6 minute

Respins și etichetat ca fiind de modă veche, tapetul a revenit în ultima perioadă și și-a recăpătat popularitatea în ultimii ani. Alegerea unui model de tapet și integrarea lui în locuința noastră, poate fi o investiție care va schimba aspectul casei în următorii ani.

Alegerea tapetului nu este o sarcină ușoară. Tocmai din acest motiv, venim în întâmpinarea dumneavoastră cu răspunsurile la cele mai uzuale întrebări despre alegerea corectă a tapetului.

 

Alegem tipul de hârtie și schema cromatică a tapetului în funcție de funcționalitatea camerei? De exemplu, putem pune același motiv de tapet atât în baie, cât și în camera de zi?

Țineți cont de lumina naturală și temperatura camerei. Dacă există multă lumină ambientală, este mai sigur să utilizați o gamă largă de tonuri, de la deschis la închis. O cameră cu lumină naturală din abundență va face ca nuanțele mai întunecate și mai profunde să pară mai puțin intimidante. Fiți atenți la camerele în care există puțină lumină naturală sau chiar deloc deoarece modelele mai întunecate sau mai capricioase pot crea un scenariu claustrofob, ca de peșteră. Uneori, acest lucru poate fi redat intenționat, dar merită să fiți conștienți când faceți asemenea alegeri cromatice.

În ceea ce privește tipul hârtiei, la Ton Corner aveți tapet cu opțiunea unei hârtii mate care se curăță cu o cârpa uscată, fiind recomandată în spațiile uscate, dar aveți și varianta de hârtie mată impermeabilă care se poate aplica în spațiile cu umiditate crescută sau cu trafic intens

 

Cum alegem culoarea potivită pentru tapet?

Culoarea poate crea starea de spirit într-o cameră. Pentru a face un spațiu să pară mai mare și tavanul mai înalt, alegeți modele cu fundal în culori reci, cum ar fi verde, albastru sau violet. Culorile moi - reci sugerează liniște, în timp ce culorile reci - intense sunt proaspete și dramatice. Culorile calde - roșu, galben și portocaliu - se ridică la înălțimea numelui lor și îi fac pe oameni să se simtă mai calzi și blânzi. Acestea sunt populare în climatele mai reci și funcționează bine și în camerele orientate spre nord. Cu cât culoarea este mai intensă, cu atât va oferi mai multă emoție unei camere.

 

Este recomandat să asortăm ceilalți pereți dintr-o încăpere cu o nuanță din modelul tapetului?

Găsiți un design de tapet care completează paleta cromatică generală a camerei. Priviți culorile și tonurile mobilierului, ale corpurilor de iluminat, ale podelelor și covoarelor. De asemenea, gândiți-vă la funcția camerei unde va fi aplicat tapetul. Alinierea tapetului la cromatica generală a camerei poate adăuga o dimensiune suplimentară aspectului și simțului general. Așadar, este recomandat să balansați culorile tapetului și ale pereților și să creați un aspect unitar. Un tapet aplicat pe un singur perete fără o conexiune cromatică cu restul încăperii poate părea rupt din estetica spațiului și are un rezultat vizual negativ, indiferent cât de mult vă place modelul tapetului.

 

tapet sortat cu pereții   tapet texturat

tapet sortat cu pereții

tapet sortat cu pereții  tapet sortat cu pereții

 

Care sunt greșelile comune în aplicarea tapetului?

Lucrul care merge prost de cele mai multe ori este subestimarea cantității de tapet care trebuie comandată. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea atunci când beneficiarii nu se adresează unui specialist și, în schimb, încearcă să estimeze singuri. În general, măsurarea este mult mai dificilă decât se vede și ar trebui să fie gestionată de un profesionist. Un colț rămas liber deoarece tapetul nu a mai ajuns, va arăta întotdeauna lipsit de profesionalism. O altă problemă este utilizarea unor materiale de proastă calitate care duc în timp la dezlipirea tapetului sau la afectarea calității lui.

Apelarea la ajutor specializat este esențială în aplicarea tapetului, cu atât mai mult cu cât aveți un model panoramic sau dacă aplicați pe un perete mai înalt de 2.6 metri. Un tapet aplicat fără îndemânare nu face decât să atragă atenția privitorilor asupra greșelilor neintenționate.

 

Unde mai putem aplica tapetul în afara pereților?

Tavanele sunt cu adevărat distractive pentru aplicarea tapetului (și la modă în acest moment), dar vă sfătuim să folosiți un model care are un sentiment de zbor, de plutire. Un model dens pe tavan poate crea un scenariu claustrofob și nimeni nu își dorește acest lucru. De asemenea, puteți folosi tapet pe toți pereții pentru a crea un sentiment de cocon, dar mare atenție la ce model alegeți. De asemenea, mai puteți aplica tapetul și pe peretele din spatele cuierului de la intrare, al bibliotecii sau pe anumite piese de mobilier dacă au nevoie de recondiționare.

 

Tapetul influențează alegerile artistice pentru pereți. Cum le îmbinăm astfel încât să avem un aspect echilibrat?

Tapetul este o alegere îndrăzneață și izbitoare din punct de vedere vizual, așa că atunci când doriți să-l asociați cu lucrări de artă, este important să gândiți în perspectivă. Cu cât opera de artă este de dimensiuni mai mari, cu atât este mai probabil să facă față designului din spatele ei. Pentru a crea o distanță vizuală între artă și perete, alegeți o ramă cu o montură mare și cu un design care se evidențiază în contrast cu tapetul. De asemenea, ajută cu adevărat să asortați arta și un model de tapet care împărtășesc motive vizuale sau palete de culori similare.

 

Avem nevoie de ajutor specializat pentru aplicarea tapetului?

Folosiți întotdeauna un specialist în aplicarea tapetului. Sigur, este o cheltuială suplimentară, dar ați investit deja timp și bani în alegerea și cumpărarea tapetului, așa că tratați-l ca pe o operă de artă. De asemenea, poate aveți nevoie de pregătirea suprafeței în cazul în care pereții nu sunt drepți sau dacă au denivelări care nu pot fi mascate de aplicarea tapetului. Încercarea de a economisi bani făcând-o singuri poate aduce rezultate nesatisfăcătoare.

Pentru a vede întreaga colecție de tapet marca Ressource, vă așteptăm în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache 127 cu modele diverse, potrivite oricărei încăperi.

 

 

Alte articole interesante