Viața în culori cu Lilia Raicu, designer floral: "Culoare egal viață!"

publicat de Lia Leriu

Lilia Raicu, fondatoarea Spot Flowers, ne-a încântat cu o discuție plină de culoare. Mereu am apreciat creativitatea Lilei, iar acum vrem să împărtășim cu voi câteva dintre ideile sale pline de culoare.

 

 

Pasiunea ei a înflorit (ne permitem metafora) într-un moment mai dificil: „M-am apropiat de flori în urma unei vești neplăcute, eram la un pas de a nu avea copii. M-am ajutat să depășesc această depresie, fiind mai aproape de natură. Nu știam niciun tip de floare când am început.Am studiat și-n câteva zile cunoșteam peste 100. Apoi, după ce m-am relaxat și lucram în acest mediu colorat, am rămas însărcinată natural cu Ilinca mea de catifea, cum o alint eu”.

 

 

Florile sunt  terapie pură pentru Lilia, de aici și inspirația de a lucra cu ceva atât de frumos, unic și fragil. A fost mereu o fire creativă și a trecut prin mai multe domenii pentru a-și găsi drumul, iar designul floral s-a dovedit a fi activitatea care o împlinește cel mai profund.

Ceea ce îi ghidează pașii spre o carieră plină de culoare este chiar o călătorie în Mexic, „de departe cea mai colorată și vibrantă țară.” Locurile vizitate îi atrag atenția spre câteva nunațe de care se îndrăgostește imediat, asemenea portocaliului, albastrului intens sau verdelui „brotăcel”. „Datorită Mexicului, am început sa iubesc culorile, pe care nu le agream”, susține Lilia. Călătoria a ajutat-o să privească în detaliu natura, admirând-o exact așa cum este, cu flori și ciulini, care împreună aduc un farmec aparte peisajului. „Uitați-vă la natură, nu e nimic anapoda. Un câmp de vară cu flori nu va avea nimic greșit, nici măcar un ciulin nu-i va știrbi farmecul. Totul are sens și culoare…”

 

 

Dacă o întrebăm care sunt florile ei preferate, se simte rușinată față de celelalte și ne răspunde că are în minte un top 10, din care fac parte bujorii, lăcrămioarele sau anemonele. Când vine vorba despre culori, consideră că „omenirea a primit cel mai frumos dar de la viață și anume culoarea". Ne mărturisește că ar putea povesti la nesfârșit pe acest subiect: "În funcție de starea mea dau tonul, încep adesea cu alb, apoi mă plimb prin tonuri sau subtonuri arămii, purpurii sau rozalii, în funcție de energia pe care o am. Iubesc culorile diafane, pudrate în tonuri de roz pal, bleu sau galben pai. Am o atracție acum spre verde olive. Urmează să-mi fac un atelier de flori în nuanța aceasta, dacă mă răzgândesc, poate mă ajutați voi în privința deciziei."

Lilia, noi te sfătuim să alegi ce-ți spune sufletul, culori Ressource avem din plin. :) Îți mulțumim mult pentru prietenie și că ne-ai împărtășit cum e pentru tine #ViațaÎnCulori.

 

 

Alte articole interesante