Viața in culori cu Lia Leriu: Care este relația dintre design si finisaje?
Ca orice formă de expresie artistică, designul este o disciplină strâns legată de cultură. Proiectarea unui spațiu comercial, necesită o cunoaștere aprofundată a „culturii” clientelei țintă. Pe de altă parte, este o provocare culturală, designul de interior urmărind reușita evadării din cotidianul urban într-un spațiu cu o altă dinamică, cu o altă alcătuire. Prin design se dorește sensibilizarea locuitorului, trezirea acestuia la o altă simțire. Se dorește ca persoana care trece pragul acestui loc public, să se simtă transfigurată, înnoită, binevenită, curioasă și receptivă la altceva.
Amenjare interioară Oyster Bar
În cel mai recent proiect HoReCa, Oyster Bar din centru Bucureștiului, provocările au fost multiple. Pentru noi, ca specialiști în culoare întrebarea a fost: Cum să integrezi decoruri maximaliste și culori îndrăznețe în spațiu fără a exagera?
Alegerea culorii și a finisajului este fundația oricărui design reușit.
În cazul de față, motivele extravagante purtate de tapet, oglinzile si arabescurile se izbeau de abrazivul alb al tavanelor, de asprimea specifica pereților zugrăviți. Contrastul acut, lipsa de coeziune dintre culori si finisaje, nu susține armonia vizuală.
Soluția de armonizare a fost îmbrăcarea tavanelor și a cupolelor cu finisajului „Laque satinee”, o vopsea cu luciu seducător, sidefat care reușește să lege materialele între ele. Luciul metalic al tapetului și reflexia bogată a oglinzilor sunt legate prin acest finisaj cu o atingere senzuală și elegantă.
Nuanța „ Lumiere RMDV06”, un alb perlat care are ambiția de a reda culoarea luminii, a calibrat contrastul și a reușit fluidizarea privirii. Această nuanță de alb, din colecția Ressource & Maisone de Vacances , nu este strălucitoare dar are magnetismul flăcării, căldura luminii de interior, care adună și ispitește spre repaos, confort și comunitate.
Un alt element de traversare a fost vopseaua metalizata Met03 Eclat Dore, aplicată pe detaliile florale ale frescelor murale și pe scafe. Această vopsea are un luciu mai degrabă sidefat decât metalic, este discretă și evoluează în prezenta luminii artificiale. Aplicată pe Lumiere, culorile se potențează reciproc, se valorizează una pe cealaltă, creând o simfonie infinită de tonuri și reflexii.
Ne bucurăm că am participat la acest proiect, un loc gurmand, care ne bucură și privirile, nu doar papilele gustative. Vă așteptăm la TonCorner, pe Bd. Ion Mihalache 127, pentru a vă ghida în alegerea culorilor, pentru a vă confirma preferințele cromatice și pentru a intermedia dialogul cu spațiul în care locuiți.
Alte articole interesante
Amenajarea casei de sărbători – 5 idei de transformare cu vopsea
Pe măsură ce zilele devin mai scurte, iar serile mai lungi, simțim cu toții nevoia de căldură, confort și un strop de magie în casele...Pentru finisajul perfect, amorsa și vopseaua sunt două produse indisociabile
Pregătirea suportului înainte de vopsire este foarte importantă. In acest sens, pentru a avea pereți cu cel mai frumos aspect și cu cea mai...Decorarea casei de Crăciun – 3 idei creative pentru transformări cu vopsea și tapet
În această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă, suntem cu toții cuprinși de febra pregătirii și a amenajării locuințelor...