#ViațaÎnCulori cu Ioana Șopov: „Culorile nu există decât în relație una cu cealaltă”

publicat de Lia Leriu

Astăzi, #ViațaÎnCulori o vedem prin ochii Ioanei Șopov, artist în game development. A fost, pe rând, ilustrator, animator, designer de personaj și acum este indie game developer și pasionată de desen de când se știe. Părinții au susținut-o mereu, așa că a urmat cursurile de design interior timp de 3 ani. Apoi, parcursul ei s-a schimbat, pentru că a realizat că își poate transforma hobby-ul – ilustrație și grafică într-un job full time.

 

 

A început cu proiecte micuțe în agenții de publicitate, iar lucrurile s-au dezvoltat oarecum de la sine. „A fost un mix de pasiune pentru artă și circumstanțe fericite, care m-au ajutat să devin profesionist în domeniul artei.” Ca orice artist, Ioana are câteva surse de inspirație: „nu degeaba inspirația se leagă atât de bine de mecanica respirației fizice; ca să poți expira, să creezi lucruri pe care să le eliberezi în lume, trebuie mai întâi să inspiri. Tot ce consum e o sursă de inspirație: cărțile, filmele, serialele, alți artiști, jocurile, poveștile, piesajele”. Ioana spune că este fana culorilor calde și aprinse – roșu, roz, magenta, orange, dar încearcă să varieze paletele și experimentează oricând are ocazia.

 

 

Ne-a și recomandat o carte, Color & Light de James Gurney, de unde a rămas cu ea o frază simplă, dar foarte inspirațională: „culorile nu există decât în relație una cu cealaltă” și își amintește de acest lucru oricând lucrează. „Pentru mine, culorile sunt un limbaj. Îl folosesc în imagini pentru a comunica, limbajul culorilor e ca o poezie, înțelesul se transformă în funcție de punctul de vedere din care-l privești. De aceea îmi place să desenez: pentru că mereu descopăr modalități noi de a transmite mesaje prin culori.”

 

 

Mulțumim, Ioana, că ne-ai povestit cum e pentru tine #ViațaÎnCulori și îți urăm mult succes în a spune povestea personajelor tale prin intermediul cât mai multor culori.

Alte articole interesante