#ViațaÎnCulori cu Alexandra Qolorista: Am vrut să ies din tiparul „Ion Ionescu designer interior”

publicat de TonCorner

Săptămâna aceasta am aflat cum trăiește #ViațaÎnCulori Alexandra, owner al Qolorista Home Design Studio, iar discuția cu ea ne-a făcut mare plăcere. „Ce fac eu? Ajut femeile din toată lumea să-și transforme casa în oaza lor de liniște prin servicii de design interior personalizate, totul exclusiv online”. După ce înțelege personalitatea și modul de viață al clientei, Alexandra transformă toate aceste informații în concept de design și decor interior, realizând randări 3D cât mai realiste și filmulețe scurte de prezentare a viitorului spațiu. Îi recomandă ce obiecte de mobilier sau decorațiuni să așeze în fiecare cameră, modul în care acestea să fie dispuse, îi face o listă de cumpărături online, și, desigur, stabilește paleta de culori a amenajării. 

 

 

„Sincer, nici nu știu să vă spun exact cum am ajuns să fac asta. Am început mai mult ca un hobby: urmăream emisiunile HGTV, întâi mai puțin, apoi obsesiv, în fiecare minut liber. Apoi m-am înscris la cursuri de design interior și proiectare 3D. Între timp, mi-am dat seama că asta vreau să fac cu adevărat și, după orele de muncă, lucram intens la ideea mea de business. În tot acest timp, o prietenă foarte bună a început să-și construiască o casă și mi-a surâs ideeea de a-i face câteva propuneri, iar din idee în idee am ajuns să lucrăm împreună la întreaga ei casă”.

 

 

Ne mărturisește că alegerea numelui „Qolorista” a fost o adevărată provocare, fiindcă își dorea ceva cât mai simplu, unic și care să iasă din tiparul „Ion Ionescu designer interior”. Se bucură că a ajuns la această variantă, mai ales că, în viața și munca ei, culorile joacă un rol foarte important: „Iubesc culorile. Toate culorile. Am avut o perioadă în care nu existau în garderoba mea haine negre sau maro. Aveam haine din toată paleta de culori a curcubeului”. Cu toate că a studiat foarte mult teoriile și psihologia culorilor, cât și regulile generale despre cum se folosesc acestea în designul interior, ne mărturisește că, de fiecare dată când începe un proiect nou, pornește de la instict și se bazează foarte mult pe intuiție. Ne place foarte mult această abordare și-ți mulțumim frumos, Alexadra, fiindcă ne-ai povestit cum este pentru tine #ViațaÎnCulori.

Alte articole interesante