#ViațaÎnCulori cu Ana: „Arta mea așteaptă tăcută și primește voce prin fiecare purtător.”

publicat de Lia Leriu

#ViațaÎnCulori o vedem astăzi prin intermediul Anei, designer de bijuterii. Podoabele pe care le creează sunt oricum, dar nu obișnuite. Ieșite din comun pentru ceea ce reprezintă, vedem în aceste obiecte frumoase elemente care ne înconjoară: o suprafață acoperită cu nisip, munte, un cactus. „Încerc să observ cât mai multe detalii în jurul meu, mai ales în călătorii. Când sunt într-un loc nou, mă trezesc studiind cum sunt făcute îmbinările mobilierului, materialele și detaliile de finisare, cum a fost creat, ce l-a terminat pe autor să ia deciziile respective?”, ne-a spus Ana, care ne-a dezvăluit o mică parte din procesul său de creație și inspirație.

 

 

Ana a debutat în domeniul design-ului de mică, de când a învățat să coasă: de la batiste brodate, a ajuns să își facă propriile haine și accesorii în liceu. Apoi interesele sale s-au mutat spre modă și a câștigat un premiu la concursul „Inspired”, care i-a descris traseul ulterior: un curs la școala de bijuterie conemporană Assamblage. Creațiile Anei pornesc de la material, urmează moodboard-ul mental și apoi caută culori care să se potrivească acestora, culori puternice, intense, care ies în evidență, deși nu sunt aprinse. Ana gândește în pattern-uri vizuale, iar temele folosite sunt niște forme care cresc în complexitate sau pierd din ea, fiecare colecție e un sandbox conceptual cu reguli stabilite în avans și, purtând un anumit element, cineva poate să evidențieze partea dorită a identității sale.

 

 

„Arta mea așteaptă tăcută și primește voce prin fiecare purtător”, ne-a spus Ana, căreia îi mulțumim pentru călătoria uimitoare prin lumea sa atât de frumoasă și #ÎnCulori.

Alte articole interesante