#ViațaÎnCulori cu Anca Ivan: „Culorile pentru mine reprezintă o punte de legătură și un suport pentru conceptul de amenajare.”

publicat de TonCorner

#ViațaÎnCulori o vedem astăzi printre linii și unghiuri, forme și planuri creative de amenajare, din perspectiva Ancăi Ivan, un arhitect foarte pasionat de ceea ce face. A început să se gândească la arhitectură prin clasa a 10-a, când a primit task-ul de a amenaja sala de desen și l-a îndeplinit cu maximă seriozitate. Provine dintr-o familie de ingineri, iar pasiunea pentru proiectare i-a fost transmisă încă de mică. Acum și-a finalizat studiile și acum este arhitect și founder la Simetrica Design, un hub de arhitectură, design și amenajări interioare și spune că cea mai mare provocare a sa și a oricărui practică această meserie este să transforme un proiect în realitate: „Cel mai mare succes este chiar acesta, de a vedea un concept cum devine real și asta ține de comunicare cu toate echipele și organizare.”

 

 

În ceea ce privește cromatica, Anca ne-a spus că este un aspect foarte delicat din procesul de creație, dar extrem de important. „Culorile pentru mine reprezintă o punte de legătură și un suport pentru conceptul de amenajare, dar consider că au și o influență psihologică asupra vieții de zi cu zi. Îmi plac spațiile luminoase, accentele de culoare fine și pastelate, dar îmi plac și contrastele puternice, masculine și elementele industriale, unde mă atrage combinația de lemn, gri și metal”. 

 

 

Anca își ia inspirația din dorința de cunoaștere: „Îmi place să nu mă repet în proiecte, să vin mereu cu elemente fresh și potrivite pentru fiecare scenariu”, așa că își dorește mereu să găsească și să înțeleagă noi abordări pentru amenajări. De aceea este mereu la curent cu noile tendințe din domeniu. „Îmi place ceea ce fac, dar cel mai mult îmi place fericirea oamenilor care locuiesc în spațiile amenajate de mine”.

 

 

Și nouă ne place la fel de mult! Mulțumim că ai împărtășit cu noi #ViațaDinCulori și mult succes!

Alte articole interesante