#ViațaÎnCulori cu actrița Anca Manolescu: „Culoarea înseamnă pentru mine relaționare vizuală.”

publicat de Lia Leriu

Am avut parte de o nouă discuție plină de culoare cu Anca Manolescu, actriță și profesoară de teatru. Anca lucrează de aproximativ 20 de ani cu adolescenți și copii, iar interacțiunea cu ei îi aduce aceeași energie proaspătă și veselă an de an, zi de zi.

 

 

Înainte să-și urmeze visul, a parcurs un drum lung, care a purtat-o mai întâi la facultatea de relații publice, la care a renunțat după anul doi. A făcut facultatea de actorie în secret și i-a invitat pe părinți abia la examenul final.

 

„Cu cei mici am început prin animații la petreceri, apoi am ajuns să merg în tabere, am ținut ateliere și pasul următor au fost cursurile de drama-terapie”.

 

 

Scopul ei nu e să îi transforme în actori, ci să le dea ocazia să descopere lucruri noi prin joacă și exerciții, să relaționeze într-un cadru în care regulile se întâlnesc cu libertatea, să simtă magia de a se asculta și a se privi în ochi și să aibă curajul de a ieși în fața unui public. Spectacolele pe care le face cu ei la final de semestru sunt pline de culoare și încărcate de emoție, atât pentru micii cursanți, cât și pentru Anca: ”Cresc ca niște plăntuțe, important e ca hrana și apa pe care le primesc să fie cât mai curate”.

Decorul Teatrului De Artă unde ține cursurile fiind cel clasic, dominat de negru și tonuri de gri, devine o explozie de culoare la spectaolele cu cei mici: „Folosim pânze drăguțe, pictate de mine sau de prieteni artiști, costumele copiilor sunt un adevărat curcubeu și avem mereu recuzită veselă, completată de păpuși și marionete haioase”.

 

 

Anca e îndrăgostită de culori și în viața de zi cu zi, iar acest lucru se reflectă în garderoba ei: „Culoarea înseamnă pentru mine relaționare vizuală. Încerc mereu să am măcar o eșarfă, cercei sau o broșă în nuanțe intense, port haine în culori vesele, îmi plac și cele metalice de auriu și argintiu, iar albastrul electric e printre preferatele mele”.

Un alt loc de întâlnire al Ancăi cu culorile e pasiunea pe care o are și o dezvoltă de câțiva ani: „Am început să fac dulciuri foarte vesele și gustoase pentru prieteni și a devenit o pasiune în care adaug culoare, poezie și imaginație, pe măsură ce învăț tot mai multe tehnici noi, de la tort la tort”.

 

 

Acum că ne-ai făcut poftă și de bunătăți, îi mulțumim Ancăi că ne-a spus povestea ei și ne-a arătat cum trăiește #ViațaÎnCulori.

Alte articole interesante