#ViațaÎnCulori cu Artemisa Pascu: „Când vine vorba despre culori, mă gândesc întâi la ceea ce trebuie să comunic și la publicul țintă.”

publicat de TonCorner

Astăzi #ViațaÎnCulori o vedem prin ochii Artemisei, un graphic designer talentat, cu înclinație spre artele plastice încă din clasa I. În proiectele sale, 99% dintre lucrări sunt realizate digital, în timp ce restul de 1% îl dedică schițelor pe hârtie și în timpul liber îi place să se relaxeze cu creioane colorate sau vopsea.

Când vine vorba despre culori, se gândește în primul rând la ceea ce trebuie să comunice și la publicul țintă. În proiectele editoriale folosește culori speciale Pantone, „pentru un plus de personalitate”, iar în zona de print a început recent să experiementeze cu efectele de gradient alcătuit din cel puțin trei sau patru culori. Artemisa Pascu este foarte pasionată de domeniul artelor grafice, dovadă fiind implicarea în foarte multe proiecte. A pornit în urmă cu 3 ani împreună cu doi Andrei (Grosu și Turenici) proiectul PosterJam, un spațiu dedicat afișelor și experimentării și este co-fondator al asociației Local Design Circle, prin intermediul căreia își dorește să ajute la formarea comunității de designeri din România.

 

 

În urmă cu câteva luni, Artemisa se implica într-un alt proiect, unul foarte personal din punct de vedere civic. Împreună cu echipa TypeThursday și voluntarii Street Delivery, ea a pictat pereții dintr-un gang din București, aflat în fața Sălii Palatului, într-o acțiune de igienizare, reamenajare și înfrumusețare a orașului. Dacă aveți drum pe acolo, acum știți puțin mai mult despre artistul care a făcut asta.

Alte articole interesante