#ViațaÎnCulori cu Iulia Pracsiu: „Mi-am dat seama că eu asta sunt; o persoană care pictează.”

publicat de Lia Leriu

Astăzi, #ViațaÎnCulori o vedem printre picturi murale și tablouri frumoase, prin ochii Iuliei, un artist care iubește culorile: „Întotdeauna am zis că pictura este o pasiune, dar, după ce am născut și am luat o pauză, mi-am dat seama că eu asta sunt; o persoană care pictează, procesul face parte din mine și mă reprezintă”. 

 

 

Iulia Pracsiu, owner la PIA Studio Design, pictează de 28 de ani. A început în clasa a 5-a și, 2 ani mai târziu, a descoperit pictura pe pereți: „A fost prima mea dragoste și așa a rămas”. Pictează și pe alte suprafețe: pânză, hârtie, lemn, însă i se pare că peretele îi oferă mai multă libertate și îmbracă mai frumos un interior.

 

 

Deși îi e greu să aleagă o culoare preferată, turquoise-ul cu tentă de verde ar putea fi nuanța câștigătoare, dar doar într-un anumit context: „dacă e o piesă vestimentară trebuie să aibă o croială anume și un material special, dacă e o pată pe un perete, trebuie să aibă o formă și o dimensiune anume. Ce vreau să spun este că nu pot alege o culoare și atât. Ea face parte dintr-un întreg, e o unealtă cu care te exprimi, un mic pas din procesul care te ajută să spui o poveste”, ne-a povestit Iulia. Și ce frumos a spus!

 

 

Pentru ea, culoarea e un proces foarte personal și crede că, dincolo de teorii și informații concrete, culoarea este „simțire, trăire, o experiență a celui care o folosește”. A avut multe provocări: termene scurte de livrare, condiții meteo nefavorabile când a pictat în exterior la 40 de grade, dar și la 1 grad, însă iubește tot ce face. Pentru ea, succesul se definește prin faptul că poate picta #ÎnCulori în fiecare zi și are privilegiul de a face ce iubește.

 

Îți mulțumim, Iulia, că ne-ai înseninat ziua cu povestea ta plină de culoare și îți urăm mult succes!

Alte articole interesante