#ViațaÎnCulori cu Maria Mandea: „Și joaca e o formă de artă.”

publicat de TonCorner

#ViațaÎnCulori înseamnă multă joacă. Iar Maria Mandea, creatoare Micul HAOS, și-a dat seama de asta de când a început să creeze păpuși colorate, personalizate și haioase, care aduc bucurie în viețile tuturor. „Am învățat să cos înainte să scriu, apoi am început să desenez personaje în 8 biți în Paint. De desenat serios, am învățat când m-am decis să dau la facultate, la design, cu mult exercițiu. E o abilitate dobândită în timp, dar cred că de fapt, este o înclinație către joacă cea cu care am rămas. Și joaca e o formă de artă”, ne-a spus Maria.

 

 

Păpușile ei de lemn pot fi numite cu greu păpuși, iar culorile sunt esențiale în acest proiect: „Gândesc întotdeauna în funcție de cum se combină și ce spune un anumit dialog de culori. Aici intră și forma culorii, dimensiunea și proporția dintre ele. Pentru o jucărie sau un joc, culoarea e foarte importantă, poate să influențeze modul în care va fi jucat jocul și este un dialog între mine și jucători”.

 

 

Păpușile sunt inspirate dintr-o realitate jucăușă, mai degrabă din curiozitate decât din curaj, iar haosul din denumirea proiectului său este o referință la libertate: „Joaca e în fiecare, de mici. Doar că unii cresc și continuă să facă asta. Și cred că ne recunoaștem între noi. Dar de vorbit, tot despre realitate vorbim. Nu cred că păpușile mele ar spune povești frumoase cu prinți și prințese, mai degrabă s-ar indigna la câte mașini sunt pe stradă, ar încerca să salveze planeta și ar milita pentru egalitate”.

 

 

Îi mulțumim Mariei că ne-a povestit despre #ViațaÎnCulori, împletită cu joc și joacă pentru copiii de toate vârstele.

Alte articole interesante