#ViațaÎnCulori cu Tom Rees: Văzul se întrepătrunde cu gustul și mirosul, într-un mix interesant de simțuri

publicat de Lia Leriu

În timpurile noastre, ne bazăm foarte mult pe cultura vizuală, astfel că oriunde am privi, viața ni se arată în culori, dacă știm să le vedem sau să le conștientizăm. Astăzi, vedem culorile din prisma lui Tom Rees, patiser boulanger și cofondator Pain Plaisir, brutărie artizanală de inspirație franțuzească din București.Tom a venit din Marea Britanie în România, a deschis un business împreună cu asociata lui, Irina Stăncescu și, încă de atunci, testează cantități și culori pentru noi produse de brutărie sau patiserie.

 

 

Văzul se întrepătrunde cu gustul și mirosul, într-un mix interesant de simțuri. Pâinea lui Tom are toate culorile și poate fi comparată cu tonurile și subtonurile folosite în amenajări. Dacă vreți, Tom Rees este un artist brutar, pentru care, din punct de vedere cromatic, pâinea nu mai are secrete. De la pâinea țărănească sau cea integrală cu semințe de dovleac, pâinea Kamut cu făină Khorasan folosită încă din Antichitate, focaccia, până la chiflele cu lapte, atât de pufoase și gustoase, culorile pâinii și mirosul, înainte de gust, îi oferă toate indiciile de care are nevoie pentru a ști că o pâine este pregătită de pus la cuptor sau, din contră, este coaptă atât cât trebuie și gata de a fi servită.

 

 

Tom este un brutar foarte bun, dar și un patiser căruia îi place să experimenteze noi produse: verrine cu tapioca și piure de cocos, tartă cu zmeură, Clafoutis, chec cu confit de fructe, creme de éclair, prăjitură cu nuci, fără gluten și câte și mai câte. În acest domeniu, aspectul este important în aceeași măsură cu gustul și mirosul și mixul dintre cele 3 trebuie să fie bine proporționat. Asta face Tom: găsește o metodă prin care să facă produse și pâine bune, gustoase și frumoase, pline de culoare și savoare. #ViațaÎnCulori

Alte articole interesante