Vopsea lemn

Vopselurile noastre vă dau posibilitatea să vopsiți orice suprafață, la interior: pereți, mobilă din lemn sau din materiale compozite, metale feroase si neferoase, plastic, sticlă, cauciuc, gresie sau faianță. Fiecărui tip de material ii corespunde o amorsa si un tip de vopsea.

Vopsea lemn

3 tipuri

Banner TonCorner

Finisajul unei vopsele se alege in primul rând in funcție de preferințele legate de aspect, dar si in funcție de camera si de nevoia de rezistenta pe care traficul acestei camere îl presupune.

 

Ce este finisajul unei vopsele ?

Alegerea finisajului este determinata de întrebarea următoare : «Cum transcrie finisajul culoarea aleasa?».

Culoarea este o senzație fizica a cărei percepție depinde de lumina, de suport si de ochiul privitorului. Vopseaua consiste in depunerea unui « film » de culoare pe o suprafața. Finisajul poate fi considerat ca textura acestui film aplicat.

Daca textura filmului va fi ca o « coaja de portocala » sau va fi netedă, daca va fi mata sau lucioasa, lumina se va reflecta diferit, ceea ce va determina un aspect diferit, o senzație de materie diferita.

Percepția finala a culorii va depinde de :

- Lumina naturala sau artificiala din camera

- Nuanța aleasa

- Textura filmului de vopsea

- Ansamblul de elemente existente in camera: mobila, culoarea solului, culoarea tavanului, lumini auxiliare, etc.

 

Tipuri de finisaje

In afara de estetic, finisajul vopselei are un impact in gradul ei de rezistenta.

Finisajul mat

Finisajele mate reflecta puțin lumina, ceea ce conferă profunzime nuanțelor. Acest finisaj restituie culori calme si agreabile.

Întreținere : Compoziția (încărcături grosiere) face ca acest finisaj sa fie mai degrabă fragil. Finisajele mate rămân lavabile, dar se pot lustra mai ales in cazul culorilor închise.

 

Finisajul satinat

Finisajele satinate se afla la jumătatea distantei dintre vopselurile mate si lucioase. Este vorba de finisaje cu luciu lejer, care reflecta discret lumina.

Întreținere : Compoziția lor le oferta rezistenta si face din aceste finisaje compromisul ideal pentru amenajări, asociind soliditatea cu estetica. Sunt perfect lavabile, inclusiv spălare abraziva.

 

Finisajul lucios

Finisajele lucioase reflecta mult lumina creând un «efect oglinda».

Pot fi utilizate pentru a crea relief pe anumite elemente sau pentru a stabili contrastele intre mat si lucios.

Întreținere: Foarte dure după uscare, vopseaua lucioasa este perfect lavabila, inclusiv spălare abraziva, foarte rezistenta la stropire este in mod particular adaptata băilor si bucătăriilor. Trebuie acordata însă o atenție sporita pregătirii pereților, orice defect este mult mai evident cu o vopsea lucioasa.

Pentru a fructifica la maximum produsele noastre, vă recomandăm să consultați documentația de mai jos