Vopsea decorativă cu efect stucco Ce este vopseaua Chaux Ferree și cum se folosește

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 7 minute

Vopseaua decorativă cu efect stucco este o modalitate uimitoare de a ascunde imperfecțiunile, de a adăuga textură și atractivitate vizuală și de a crea o senzație caldă pentru casa dumneavoastră. Puteți folosi acest tip de vopsea decorativă pe pereți la interior pentru a adăuga adâncime unei camere, dar și pentru crearea de tavane luminoase, aerisite și accente uimitoare. Există o mulțime de motive pentru a aplica vopseaua decorativă Chaux Ferree (cunsocută ca Stucco) în locuința dumneavoastră.

dormitor vopsit cu decorativa efect de var lavabila Stucco

Vopseaua Chaux Ferree este, poate, cel mai spectaculos produs din categoria vopselelor decorative cu efecte murale. Toata magia rezidă în somptuoasa nuanțare mată și lucioasă, accentuată prin aplicarea finală a cerii. Apariția părților lustrate se datorează zdrobirii varului și a pigmenților care se compactează și recreează suprafața într-un nou finisaj. Această vopsea se apropie vizual de vechile gleturi de var lustruit, precum tadelakt-ul marocan.

 

Vopseaua decorativă Stucco este cunoscută pentru textura sa care creează o senzație romantică ce ne amintește de decorurile de altădată. Este fabricată din calcar zdrobit care este ars la temperaturi foarte ridicate, amestecat cu apă și colorată cu pigmenți naturali. Deși la modă, acest tip de vopsea nu este nouă. Vopseaua pe bază de var, așa cum este și vopseaua Chaux Ferree are o istorie adânc înrădăcinată, fiind una dintre primele vopsele de interior, avându-și originile în regiunile romane și mediteraneene.

lavabila 10  living cu Stucco

 

Vopseaua decorativă Stucco - Chaux Ferree – avantaje și particularități

Nivelurile de pH ale vopselei de tip var sunt foarte ridicate, rezultând o vopsea naturală și respirabilă. Vopseaua decorativă tip var nu numai că redă un ton atemporal, dar și menține o relație armonioasă între tehnica tradițională și nuanțe moderne.

Există și alte beneficii naturale ale vopselei de tip var: este respirabilă, non-toxică și ecologică, iar nivelul ridicat al pH-ului înseamnă că este rezistentă la bacterii și la mucegai. De asemenea, deoarece vopseaua decorativă de tip var nu conține VOC (compuși organici volatili), aplicarea sa este practic inodoră.

 

Cum se aplică vopseaua decorativă Stucco – Chaux Ferree

Colecția de vopsea decorativă Stucco conține 112 culori. Pentru a vă putea oferi această mare varietate de culori , preconizăm două metode de aplicare: în două straturi pentru tonurile deschise și medii și într-un strat pentru tonurile vii și închise.

Se pregătește suprafața prin aplicarea unei amorse de profunzime - Impression Universelle - cu ajutorul unui trafalet, după care se vine cu o amorsă specială colorată Chaux. Abia acum se poate aplica primul strat de vopsea decorativă Chaux Ferree, iar la nevoie cu al doilea strat folosindu-se gletiera. Efectul Stucco este oferit de abilitatea aplicatorului de a întinde vopseaua decorativă cu ajutorul glitierei, dar și de aplicarea unui strat de ceară la final care sigilează vopseaua decorativă și îi oferă un aspect ușor lucios și fin la atingere.

living cu semineu vopsit in stucco  living vopsit cu decorativa Stucoo rosu

 

În ce camere se poate aplica Vopseaua decorativă Stucco – Chaux Ferree

Vopseaua pe bază de var, Chaux Ferree, se poate folosi aproape oriunde, cu excepția acelor spații care sunt susceptibile de a fi afectate, cum ar fi dormitorul unui copil, în spatele unei chiuvete, în zona căzii sau a dușului sau în zonele cu mult trafic deoarece retușurile pot fi dificil de integrat în decorul existent.

De asemenea, un spațiu supradimensionat cu tavane înalte poate fi o binecuvântare pentru design, dar și o provocare. Suprafața mare în metri pătrați, cum ar fi într-o cameră de zi, ar putea însemna mai multe oportunități pentru creativitate, dar poate, de asemenea, risca să fie prea liber sau prea rece. Proporțiile corecte ale mobilierului pot contracara acest efect, dar de multe ori există prea multe spații goale nejustificate. Vopseaua decorativă pe bază de var este un instrument excelent de a adăuga o căldură acestor zone și de a crea un sentiment primitor și relaxant într-o încăpere.

dining room vopsit stucco

O abatere de la design-ul mai clasic poate fi și în baie, atâta timp cât nu aplicați vopseaua decorativă de tip var pe peretele de sub duș. Deoarece o baie este mai mică, vă puteți permite să fiți mai dramatic cu alegerea finisajului. Textura vopselei decorative împiedică spațiul să se simtă plat și greu, oferind în schimb, dinamică unui spațiu restrictiv. De asemenea, tonurile întunecate, dramatice dintr-o cameră de toaletă se simt întotdeauna mai puțin intense comparativ cu vopseaua clasică pentru pereți.

În bucătării, vopseaua decorativă Stucco, fiind pe bază de var acționează precum un filtru de aer. Așadar, datorită compoziției sale chimice, elimină mirosurile (și dioxidul de carbon), pe lângă faptul că este rezistentă la mucegai și bacterii, reglează umiditatea și este aseptizant natural.

dormitor stucco culoar vopsit in stucco

Vopseaua decorativă Stucco, Chaux Ferree, este o opțiune elegantă și naturală pentru locuința dumneavoastră. Vă invităm în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalace 127, unde vă așteptăm cu 112 de nuanțe, ușor de asortat în orice locuință.

Alte articole interesante