Vopsea lavabilă bej de interior. Recomandări cromatice în trend: 8 nuanțe de bej potrivite oricărei locuințe

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 12 minute

Vă povestim de data aceasta despre interioare decorate cu vopsea lavabilă de interior bej. Ce culoare poate să radieze mai multă căldură și destindere decât tonurile de bej? Bej-ul este un neutru mai cald decât celebrul gri și o variantă mai primitoare decât clasicul alb.

Poate că în trecut, bejul avea reputația de a fi monoton, însă această culoarea a renăscut pe măsură ce oamenii au redescoperit puterea acestui neutru de a crea interioare luminoase, înfloritoare.

 

Particularități vopsea lavabilă bej

Un interior vopsit cu vopsea lavabilă bej se poate asorta cu o paletă foarte largă de culori accent. De asemenea, se adaptează cu ușurință diverselor stiluri arhitecturale.

Folosirea mai multor tonuri de bej într-o amenajare oferă contrast si profunzime unui decor care poate parea mononton, uniformizat sau fad. O schemă cromatica unde predomină tonurile neutre poate fi, de asemenea valorificată prin folosirea texturilor. Vopseaua lavabila  decorativă precum Chaux Brosse sau Chaux Ferree aduc personalitate spatiului decorat chiar si atunci cand sunt folosite tonuri neutre. De asemenea, bejul poate sustine cu succes culori mai îndrăznețe precum vopseaua metalizată sau culori foarte saturate și stinse precum negrul, antracitul.

 

ambient vopsea lavabilă bej  Ambient baie cu vopsea lavabilă bej 

 dining cu vopsea lavabila bej  dormitor cu vopsea bej

 

Mai mult ca oricând, există această nevoie de a ne înconjura cu tonuri reconfortante și liniștitoare, care nu numai că sunt versatile, dar oferă și căldură în casele noastre. Acest lucru se reflectă în popularitatea tot mai mare a neutrelor mai calde în fața griurilor mai reci cu subton de albastru.

 

Recomandări cromatice în trend

Dacă vă gândiți să vă decorați locuința cu vopsea lavabilă bej, atunci sunteți în locul potrivit. Am adunat pentru dumneavoastră o selecție de 8 tonuri de bej în trend care vă pot inspira în decorarea locuinței.

 

Vopsea lavabila bej  vopsea lavabila bej  vopsea lavabila bej  vopsea lavabila bej

 

 Creme Cafe (S118) din colecția Serenite este un bej foarte luminos și bine echilibrat. Alăturat unor nuanțe de off-white, caldura lui radiază si mai mult și se distinge. Este o culoare universală care se poate aplica în toată locuința, inclusiv pe tavan. Creme Cafe oferă liniste și serenitate unei locuințe unde vă doriți luminozitate, dar și intimitate în același timp.

Craie (SL03) Din colecția Sarah Lavoine este un bej care este cu un ton mai închis decât Creme Cafe. Având un subton de gri, vopseaua Craie se poate închide și mai mult fiind aplicată în zone umbrite oferind și mai mult  sentimentul de intimitate, familiaritate. Este un bej care nu poate dezamăgi și care se adaptează cu mare succes oricărei încăperi.

 

vopsea lavabila bej  vopsea lavabila bej  vopsea lavabila bej  vopsea lavabila bej

 

Kalaho (ANB03) din colecția Anambo este poate cel mai neutru bej din selecția noastră. Echilibrat, fără să epateze, acest bej este catifelat, suav și luminos în același timp. Poate susține culoari accent și se potrivește de minune atât cu nuanțe reci, cât și cele calde. Transmite inocență și se încadrează de minune în orice tip de decor. Este precum un zâmbet care nu spune totul, însă suficient de frumos cât să ne farmece.

Incarnadin (ER62) din colecția Enduit Romain este cel mai dulce bej din selecția noastră. Așa cum îi spune și numele, culoarea Incarnadin are un subton trandafiriu care parcă înflorește mai ales când beneficiază de lumină naturală. Se potrivește de minune în decoruri calde, primitoare, familiale, prietenoase și chiar jucăușe. Se poate îmbina foarte frumos cu tonuri mai închise de roșu sau burgundy pentru un efect revitalizant.

Creme Cafe (S119) din colecția Serenite este un neutru imparțial. Spre deosebire de S118 din aceeași colecție, aceast ton de bej este mai apăsat, mai distinctiv și mai vizibil. Își păstrează și el foarte bine balanța dintre pigmenți, fiind un bej mai pământiu. Îl recomandăm în camere luminoase. În mod contrar, se poate închide mai mult decât vă doriți.

Lavatere (C15) din colecția Coherence este un bej cu tentă de cafeniu. Cu un sunton de maro, dar fără să se închidă prea mult, acest bej nu își pierde strălucirea și farmecul. Se poate combina în mod spectaculos cu tonuri pământii pentru a crea decoruri intime, familiare. În contrast cu off-white-uri poate fi culoarea vedetă dintr-o încăpere. Are suficientă individualitate să se remarce atunci când este susținut de tonuri mai deschise.

Nude (SL28) din colecția Sarah Lavoine este un bej care radiază o lumină caldă. Este bejul cu cel mai puternic subton de galben din această selecție. În combinație cu crem sau off-white-uri, culoarea Nude se distinge cu o notă feminină, caldă și primitoare. Este un bej familiar ochilor care ne îmbunează cu blândețea lui. Se poate aplica în orice fel de încăpere întrucât își păstrează luminozitatea și delicatețea indiferent de gradul de luminozitate.

Falaise (CFL1) din colecția Confluence este un bej stabil, sigur pe sine. Cu un puternic subton de gri, culoarea Falaise se distinge prin puterea pe care o emană. Este un bej mai serios, potrivit pentru camera de zi sau pentru dormitoare unde se dorește mai multă intimitate. Acest bej ne duce cu gândul la insulele vulcanice unde în nisipul auriu se infiltrează fire de nisip vulcanic domolind astfel luminozitatea lui.

 

dormitor vopsea bej   dormitor bej

living vopsea bej  living bej

 

Bejul este o culoare versatilă, binevoitoare și sinceră. Este căldura pe care o căutăm în interacțiunea cu ceilalți, intimitatea familiei, dar și lumina apusurilor. Vă încurajăm să alegeți o vopsea lavabilă în tonuri de bej dacă vă doriți o locuință primitoare și intimă.

Dacă aveți nevoie de ghidare în găsirea tonului potrivit de bej pentru locuința dumneavoastră, vă invităm în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache 127, unde vă ajutăm cu drag în alegerile cromatice.

Alte articole interesante