Vopsea lavabilă de interior crem. 5 tonuri de crem ideale pentru orice locuință

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 8 minute

Culoarea crem sau culoarea untului, cum mai este cunoscută, este o variantă modernă de a oferi personalitate și un aspect vibrant spațiului de locuit. Poate suna contraintuitiv, însă, așa cum urmează să explicăm în acest blog, o vopsea lavabilă de culoare crem poate aduce personalitate oricărui spațiu dacă sunt folosite mai multe tonuri ale acestei culori sau poate fi un fundal bun pentru a lăsa celelalte culori din decor să strălucească și să se remarce.

Fără îndoială, acest neutru cald se poate adapta oricărui spațiu sau stil arhitectural. Cremul este o culoare luminoasă, confortabilă, primitoare și versatilă. Atemporalitatea culorii crem este un avantaj dacă doriți să optați pentru un decor care să nu își piardă valoarea în timp.

 

baie vopsea crem  dormitor vopsea crem

living crem   living crem

 

Scheme cromatice pentru o vopsea lavabilă de culoare crem

Alături de culori pământii precum maro, terracotta, beige sau ocru, cremul radiază și mai mult strălucire și căldură. Este un fundal excelent pentru interioare unde detaliile fac diferența. Accesorizați interiorul cu covoare colorate, tablouri sau chiar plante exotice. Pentru o și mai multă luminozitate casei, puteți folosi tonuri mai deschise de crem pentru tavan și mai închise pentru pereți. 

Dacă un decor unde s-a folosit vopsea lavabilă albă este asociat cu sterilitatea și curațenia, un interior dominat de culoarea crem transmite o senzație de familiaritate și oferă un aspect catifelat pereților. Din punct de vedere cromatic, cremul are aceleași proprietăți precum culoarea alb cu mențiunea că adaugă un plus de căldură și de intimitate locuinței dumneavoastră.

 În timp ce negrul și albul sunt o schemă clasică de culori, negru și crem sunt, de asemenea, un secund apropiat. În cazul acestuia din urmă, singura diferență este că negrul și cremul fac un contrast mai cald. O schemă cromatică compusă din negru și crem poate arăta extrem de elegantă și se poate simți atât reconfortantă, cât și solidară. Cele două tonuri, atunci când sunt combinate, au o alură discretă, ceea ce face o cameră de zi neutră și elegantă. Combinația se potrivește frumos și cu o a treia paletă, de preferință o nuanță mai strălucitoare. Chiar și tonurile de maro și verde pot însoți o paletă cromatică compusă din crem și negru.

Culorile metalice, de asemenea, se asortează foarte bine cu pereții vopsiți crem, oferind un aspect vintage, eclectic. Folosind accesorii metalice precum o statuie, un sfeștnic sau câteva detalii arhitecturale în culori metalizate, decorul casei preia un ton cosmopolit, fără a deranja sau epata.

Fiind un neutru plăcut privirii, o vopsea lavabilă crem poate migra inclusiv pe mobilier. Un interior monocromatic poate fi la fel de elegant ca unul bazat pe alb. Fie ca alegeți o vopsea lavabilă albă cu subton cald și un mobilier crem, fie că doriți să integrați mobilierul în decorul pereților folosind același ton de crem, rezultatul va fi unul elegant și delicat.

perete living vopsit crem

 

5 tonuri de crem ideale pentru orice locuință

Am ales cinci cele mai versatile culori de crem din colecția Ressource care se pot folosi cu ușurință în orice decor. De la tonuri mai deschise, până la cele mai profunde, cremul se menține în trend și poate aduce valoare locuinței dumneavoastră prin căldura pe care o emană.

vopsea crem   culoare crem vopsea   vopsea crem lavabila

Meringue (eqRMDV03) din colecția Maison de Vacances este cremul deschis, luminos, cu un strop de galben în el. Merengue este o culoare care se adaptează ușor oricărei încăperi indiferent de luminozitate. Este o alternativă caldă la clasicul alb.

Crème Café (S117) din colecția Serenite este un crem care se distinge prin capacitatea lui de a străluci și lumina, dar și prin tenta de umbră pe care o lasă în urmă și care se distinge mai ales prin comparație cu alb. Este o culoare armonioasă și bine echilibrată.

Neige (SL01) din colecția Maison sarah Lavoine este un crem ce capătă o tentă de umbră, mai ales dacă este aplicat într-o încăpere mai puțin luminoasă. Rămâne totuși în zona de crem-uri întrucat radiază lumină. De asemenea, susține cu succes culorile accent ale unui decor. Este mult mai primitor și mai prietenes decât albul curat.

culoare crem vopsea  culoare crm vopsea lavabila

Lumière (eqRMDV 06) din colecția Maison des Vacances este cremul îmbogățit cu mai mult galben. Este precum o lumină caldă dintr-o încăpere cu care suntem familiarizați. Lumiere este un crem mai plin, mai saturat. Este culoarea fruntașă din această selecție care ne atrage atenția de căldura pe care o emană și care ne mângâie privirea.

Calisson (eqRMDV 05) din colecția Maison de Vacances încheie selecția noastră pe o notă un pic mai sobră, dar fără a ne îndepărta de culoarea crem. Calisson ne transmite stabilitate, fără a ne spune direct acest lucru. Această subtilă tentă de gri este atât de fină încât este vizibilă în mod special prin comparație cu albul clasic. Aplicat într-o încăpere care nu se bucură de multă lumină naturală, se poate închide și mai mult.

Toate cele cinci tonuri descrise mai sus rămân fidele culorii de bază – cremul. Indiferent de subtonul lor sau de jocul pigmenților, toate exemplele noastre radiază lumină, strălucire, căldură și ne oferă sentimentul de familiaritate. Sunt neutre calde care nu au cum să dea greș indiferent de schema cromatică aleasă.

 Pentru mai multe detalii despre vopseaua de interior Ressource și consultanță cromatică, vă invităm în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache nr 127 unde vă așteaptă o paletă de peste o mie de culori pentru interior.

 

Alte articole interesante