Vopsea lavabilă de interior culoarea turcoaz. 8 tonuri de vopsea turcoaz în trend

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 4 minute

Sunteți în căutarea unei culori care să vă inspire pentru o amenajare de interior? Această alegere surprinzătoare de turcoaz ne va face pe toți să ne revopsim casele vara aceasta.

Turcoazul, o culoare atrăgătoare care ne amintește de clima mai caldă, are capacitatea de a fi revigorant și calmant deoarece simbolizează lumea naturală. Vibrația turcoazului ne inspiră energie, ne limpezește mintea și este recomandat pentru sălile de baie, în special pentru revigorarea după somn. Turcoazul este, de asemenea, deosebit de potrivit într-o cameră orientată spre nord, unde puterea culorii poate înlocui lipsa de lumină naturală și de soare.

Deoarece ne amintește de cer și oceanele tropicale nesfârșite, această culoare este plină de vitalitate chiar și într-o zi gri. Chiar dacă, în mod normal, se consideră că decorarea cu albastru este rece (și poate fi uneori), o vopsea lavabilă în culoarea turcoaz însuflețește o încăpere și aduce energie, bună dispoziție și poftă de viață.

baie turcoaz biblioteca vopsita turcoaz

bucatarie vopsita turcoaz  dormitor turcoaz

living deschis vopsit turcoaz  living turcoaz

 

Folosiți turcoazul în combinație cu alb pentru o simplitate clară, cu nuanțe mai închise pentru un efect dramatic sau cu tonuri pastelate pentru un ambient exotic. Culoarea turcoaz strălucește frumos în camerele luminate de soare, dar arată la fel de uimitor și în spații cu iluminare slabă sau la lumina lumânărilor.

Vă încurajăm să folosiți o vopsea lavabilă turcoaz pentru pereți, dar dacă vi se pare o culoare prea îndrăzneață, atunci puteți încerca să îl introduceți prin accente precum vopsirea unei uși sau a unei ferestre. Totodată, se asortează frumos cu materialele naturale, cum ar fi lemnul, ratanul, cuprul și pielea.

 

8 tonuri de vopsea pentru interior în tonuri de turcoaz care să vă inspire vara aceasta:

 

L’Illusion (R764) este un ton de turcoaz deschis, luminos, cuprinzător.  Acest ton este precum o adiere ușoară de vânt, fiind foarte blând și ușor de folosit în orice tip de locuință. Se pot vopsi chiar toți pereții în tonul acesta fără să deranjeze sau să irite. În combinație cu alb oferă un aspect modern, aerisit, senin. L’Illusion este o nuanță subtilă, conținând puțin pigment portocaliu, cât să mai încălzească acest ton. Se poate combina foarte ușor atât cu nuanțe neutre, dar și cu nuanțe îndrăznețe cum ar fi un verde lămâie.

L’Opalescence (R529) continuă lista tonurilor deschise, strălucitoare. Spre deosebire de nuanța L’Illusion, acest ton de albastru are mai mult pigment verde în compoziție, rezultând un turcoaz verzui. Este o culoare revigorantă, veselă, optimistă și se poate folosi în orice încăpere. Se poate combina cu albastru pentru a scoate în evidență subtonul verde al culorii sau se poate încălzi cu tonuri de bej, piersică sau chiar roz pal.

Le Matin (R801) este în continuare un ton care radiază lumină , strălucire, dar cu un subton mai puternic de albastru. Așa cum îi spune și numele, acest turcoaz este precum o dimineață revigorantă de dimineață într-un cadru marin. Le Matin este o culoare versatilă precum celelalte tonuri de mai sus alese din noua colecție. Se poate folosi în orice încăpere, de la dormitor, până într-un birou sau sala de baie. Este o nuanță care însuflețește o cameră, mai ales dacă este folosit în combinație cu alte nuanțe pastelate.

L’Agate (R702) este un turcoaz mai stins care deschide seria tonurilor joase, domoale. Subtonul verde îl aseamană destul de mult cu L’Opalescence (R529), cu mențiunea că această culoare este mai închisă, mai plină, mai puternică. Îl recomandăm pentru pereți, dar și pentru vopsirea mobilierului pentru un plus de personalitate. Este o culoare care poate migra ușor pe mai multe suprafete. Farmecul lui constă în acest subton verde – după cum îi spune și numele, dar râmânând în zona turcoazului. Este o nuanță care inspiră intimitate.

 

lavabila turcoaz lavabila turcoaz in trend turcoaz turcoaz inchis

 

Le Zéphyr (R583) este turcoazul oceanului atunci când este umbrit de nori. Cu o tentă mai puternică de albastru, dar cu un subton gri care îi oferă greutate, acest ton de turcoaz este o adevărată încântare pentru minte. Inspiră liniște, siguranță și duioșie. Se poate combina cu nuanțe de ocru, teracotă pentru note mai calde, dar și griuri sau bejuri care să susțină această nuanță sau chiar cu un violet discret petru o combinație surprinzătoare.

 

vopsea turcoaz R764 vopsea turcoaz  vopsea turcoaz vopsea lavabila turcoaz

 

La Cascade (R541) este un turcoaz plin, prăfuit, bine echilibrat care dansează la granița dintre verde și albastru. Dacă vă doriți un turcoaz temperat, în tonuri mai închise, atunci La Cascade poate fi o opțiune pentru dumneavoastră. Plăcut privirii și relaxant, această nuanță ne invită la reflecție și meditație. Oferă intimitate și eleganță. Se poate adapta cu ușurință într-un living unde doriți să vă relaxați și să rămâneți într-o notă optimistă.

Le Béryl (R709) ridică intensitatea și luminoazitatea culorii anterioare. Intens, plin de prospețime, acest turcoaz radiază lumină, energie, dorință de viață. Este un turcoaz bine echilibrat care nu este la fel de stins și de domolit de pigmentul gri precum tonurile anterioare. Le Béryl este dinamic, impetuos și transmite vitalitate. Este o culoare care iese în evidență și care se poate asorta cu L’Opalescence (R529) dacă doriți să rămâneți în sfera tonurilor de albastru.

L’Optimiste (R900) îcheie triumfător lista noastră cu recomandări pentru vopsea lavabilă în tonuri de turcoaz. Cu un subton mai puternic de albastru, această culoare coboară un ton mai jos pentru a ne impresiona cu puterea ei de a ne oferi un sentiment liniștitor. Este precum un adânc prin care privim și care ne domolește. L’Optimiste râmâne totuși în sfera turcoazului care ne inspiră optimism, speranță și limpezime.

Pentru vopsea lavabilă în mai multe nuanțe de turcoaz la interior, cât și la exterior, vă învităm în magazinul Ton Corner d pe Bd Ion Mihalache, 127, cu zeci de tonuri din care să alegeți nuanța care vi se potrivește.

Alte articole interesante