Vopsea lavabilă de interior violet. 7 tonuri deosebite de violet din noua colecție de culori Ressource

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 8 minute

O culoare complexă, greu de definit, există multe variații de violet din care să alegeți. La granița dintre albastru și roșu, violetul poate avea multe oscilații care îi oferă un aer sofisticat.

O culoare versatilă care poate fi atât subtilă, cât și energică, violetul se află între roșu și albastru pe roata de culori. Puteți alege dintre nuanțe elegante de violet  roșiatic, violet albăstrui, violet rozaliu sau chiar violet prună.

Atunci când explorați variantele de culoare pentru cameră, violetul poate fi folosit în toată casa, funcționând atât ca un neutru calmant, cât și pentru a aduce un strop de culoare și un sentiment de vitalitate unui spațiu.

Mulțumită tonului său strălucitor, violetul deschis poate fi folosit ca alternativă la alb pentru a lumina o cameră sau pentru a echilibra prezența culorilor mai închise într-un anumit spațiu. Acest lucru face ca violetul să fie o alegere ideală pentru camerele mici dacă doriți să aduceți un element de culoare, dar să mențineți totuși o senzație de luminozitate și spațialitate. Pe de altă parte, nuanțele mai închise  pot crea un spațiu confortabil și sigur pentru odihnă și relaxare.

Este, de asemenea, o alegere excelentă pentru spațiile interioare/exterioare precum holul de la intrare sau camera de zi, mai ales dacă vă bucurați de priveliștea unei grădini întrucât evidențiază verdele din natură.

 

Ce nuanțe se asortează cu o vopsea lavabilă de interior violet?

Indiferent dacă doriți să creați un spațiu liniștitor și senin, sau un mediu îndrăzneț și dinamic, există o gamă de culori complementare care vă pot îmbunătăți designul creat în jurul culorii violet.

Violetul evidențiază verdele lime – așa că vopsirea mobilierului, de exemplu, cu aceste culori ar crea un efect retro. Violetul este, de asemenea, o opțiune bună pentru a înmuia nuanțele închise de verde sau bleumarin. Combinarea unui perete într-un violet stins, cu plinte și tocuri de uși vopsite în verde pădure, ar avea ca rezultat un efect romantic, dar modern. Combinația dintre un mov strălucitor și un verde deschis se simte dinamică, proaspătă, contemporană.

 

Este considerată culoarea violet rece sau caldă?

Există multe opțiuni de mov care pot crea atât un efect rece, cât și un efect de încălzire la decorare, împreună cu factori precum subtonul culorii, paleta de culori care însoțește o vopsea lavabilă de culoare violet, dar și materialele folosite în restul încăperii, toate având un impact în percepția culorii.

Dacă este folosit în mediul de iluminat potrivit, mov poate fi o culoare bogată, dar moale pentru orice cameră, de la dormitoare la camerele de zi. Culoarea lavandei, de exemplu, fiind un violet apatic, va adăuga puțină căldură, chiar și într-o cameră orientată spre nord.

 

Dacă doriți să creați un mediu confortabil și călduros, o nuanță mov cu mai multe subtonuri roz poate fi o variantă foarte bună. Combinați-o cu lemnul și alte nuanțe de violet mai închis pentru un aspect cu adevărat primitor.

Pentru un spațiu mai rece, care beneficiază de multă lumină caldă, alegeți un mov cu subtonuri de gri și asortați-le cu alb sau albastru.

 

8 tonuri în trend de vopsea culoare violet

Mai jos, vă prezentăm 8 tonuri moderne de violet din noua colecție de culori marca Ressource, potrivite pentru amenajările interioare. Toate aceste culori le puteți găsi și viziona în magazinul TonCorner, de unde le puteți achiziționa sub formă de vopsea.

vopsea violet lila  vopsea lavabila violet albastru  Vopsea violet inchis

Le Joueur (R285) este un mov cu subton roz. Este o culoare jucăușă, la granița dintre mov și roz. În același timp, este o culoare discretă datorită pigmentului gri din compoziție. Se potrivește în camera unei fetițe, dar și în sala de baie. Se asorează frumos cu nuanțe de albastru sau gri-uri dacă vă doriți un decor mai elegant.

L’Extravagance (R763) este un violet frumos armonizat. Dansează ușor la granița dintre albastru și roșu, având un echilibru cromatic liniștitor. Chiar dacă este o culoare care vibrează, este o nuanță foarte plăcută ochilor care se poate folosi chiar și mobilier. Puteți, de exemplu, vopsi mobilierul din baie sau o masă de birou în această culoare care să vă energizeze. Se asortează frumos cu verde cu subton galben precum L’Ivresse (R522) sau cu tonuri de bej pentru un decor mai discret.

La Parade (R845) este violetul profund, dar care nu își pierde îndrăzneala și energia. Are un subton bleumarin, ceea ce îi oferă eleganță, maturitate, stabilitate. Frumusețea lui constă tocmai în surplusul de albastru închis din compoziție. Se poate folosi cu succes inclusiv în dormitor ca accent pe anumite piese de mobilier.

 

vopsea volet albastru   vopsea lavabila violet  

 

L’Allégorie (R865) este violetul care râde cu toată forța și care nu se sfiește să strălucească în lumina reflectoarelor. Este un violet aprins, puternic, plin de forță și vitalitate. Subtonul albastru temperează aceast accent pasional, iar profunzimea culorii este dată de tonul mediu spre închis. Se asortează cu nuanțe diverse de la verde cald, până la verdele rece, dar și cu tonuri de maro, bej sau griuri. A se aplica în camere precum holurile, biroul sau bucătăria. Nu îl recomandăm în dormitor unde aveți nevoie de o culoare mai așezată.

La Noblesse (R890) este culoarea ametistului intens. Are o tentă caldă datorită pigmentului roșu din compoziție. Este o culoare profundă, intensă, plină de personalitate. La Noblesse este un violet care nu trece neobservat, fiind o nuanță care încplzește atmosfera datorită subtonului roșiatic.

L’Ensorcellement (R787) este un violet roșiatic, stins. Forța lui este domolită de subtonul de umbră, iar culoarea nu are forța celor de mai sus. Este precum un apus de soare umbrit de norii trecători. Poate fi folosit in zonele de trecere ale casei, dar și în dormitor dacă vă doriți intimitate și relaxare.

 

vopsea violet inchisvopsea violet   

 

Le Naufragé (R948) este violetul profund, accentul de culoare dintr-o încăpere. Acest ton de violet se aseamnănă cu violetul vânătă care se deschide puțin în soare și se închide la umbră. Are un accent roșiatic care iese în evidență mai ales dacă este combinat cu nuanțe reci de albastru sau verde.

Pentru mai multe nuanțe de violet pentru vopseaua lavabilă de interior și consultanță cromatică, vă invităm în magazinul Ton Corner din

Alte articole interesante