Vopsea lavabilă în culoarea oului de rață Recomandare: 7 culori vopsea în trend, de folosit în amenajarea locuinței

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 19 minute

 

Inocentă și plină de candoare, culoarea oului de rață nu este doar o culoare, ci o paletă glorioasă de nuanțe care variază de la verde la un capăt al spectrului până la albastru la celălalt capăt.

Vopseaua lavabilă în culoarea oului de rață este un verde-albăstrui versatil care se poate folosi atât în decoruri moderne cum ar fi un apartament din centrul orașului, cât și în decoruri rustice sau shabby-chic precum o casă la țară cu grădină și multă lumină naturală.

 

living vopsea ou de rata  hc 24 

 living vopsea ou rata  scari vopsea ou rata

 

Am selectat pentru dumneavoastră șapte tonuri din colecția Ressource care se încadrează în această paletă cromatică pe care să le folosiți cu încredere. Înainte însă dorim să vă povestim puțin despre particularitățile culorii oului de rață și cum puteți combina o vopsea lavabilă în această culoare cu alte culori.

 

sufragerie vopsea ou rata   tapet ou rata

living perete vopsea ou rata    ou de rata

 

Amenajări interioare cu vopsea lavabilă în culoarea oului de rață

Tocmai pentru că această culoare se situează la granița dintre verde și albastru, adaptabilitatea ei în locuințele noastre este foarte mare. Bineînțeles, în funcție de saturația culorii sunt variații ale acestei culori pe care le recomandăm mai degrabă în anumite încăperi. Totodată, indiferent de tonul ales, culoarea oului de rață aduce prospețime, vigoare și un aer aerisit oricărei încăperi. Este precum o zi înfloritoare din mai unde prospețimea naturii se simte în aer.

 

Ce culori se combină cel mai bine cu vopseaua lavabilă în culoarea oului de rață

Dacă v-ați săturat de decoruri în tonuri de gri sau bej, atunci această culoare este o opțiune de reținut. O culoare jucăușă, se poate combina frumos cu o gamă largă de culori. Dacă doriți să scoateți în evidență subtonul de verde al culorii, atunci asortați-o cu nuanțe de albastru. Pe de altă parte, dacă doriți să evidențiați tonul albastru al culorii, atunci alăturați-o verdelui și albastrul din ea va înflori.

Dacă doriți decoruri îndrăznețe, vă încurajăm să combinați această culoare cu nuanțe de corai sau chiar cărămiziu pentru tonurile mai stinse. Galbenul se asortează și el frumos cu această culoare și creează contrast aducând luminozitate spațiului decorat. Un turcoaz saturat și plin sau niște accesorii în verde fistic vor evidenția frumos culoarea oului de rață și îi vor reliefa candoarea. Dacă, din contră, vă doriți o locuință cu mai puțin contrast și cât mai multă armonie cromatică, atunci vă recomandăm să susțineți culoarea oului de rață cu nuanțe neutre precum bejurile, cremurile sau nuanțele pământii.

Vă prezentăm cele mai frumoase tonuri ale culorii oului de rață pe care se le folosiți în locuința dumneavoastră, indiferent că vorbim de vopsea lavabilă pentru pereți sau chiar și vopsea pentru lemn sau  vopsea lavabilă pentru gresie și faianță.

vopsea ou de rata S73  vopsea ou de rata F41  vopsea ou de rata HC 24

Vopsea Vert Amande (S73) din colecția Serenite este cel mai deschis ton din selecția noastră și se apropie cel mai mult de culoarea oului de rață, așa cum o știm cu toții. Subtonul de albastru e atât de bine echilibrat, încât verdele Amande este o nuanță destul de neutră. Exprimă luminozitate și oferă sentimentul de spațialitate. Îl recomandăm alături de off-white-uri și crem-uri deschise întrucât s epoate remarca mai ușor. De asemenea, poate servi ca fundal pentru o locuință unde să aveți decorațiuni sau piese de mobilier în aceeași culoare, dar tonuri mai închise.

 

Vopsea  Twinkle (F41) din colecția The 1950’s colours face parte din aceeași poveste precum verdele de mai sus, însă culoarea este puțin mai pronunțată. Dacă Vert Amande vi se pare prea palid pentru ceea ce căutați, atunci verdele Twinkle poate fi o opțiune de luat în seamă. De asemenea, pigmenții de albastru și de verde sunt atât de bine armonizați încât rezultă o culoare echilibrată, mlădioasă și care se integrează ușor în aproape orice decor. Își păstrează în continuare luminozitatea specifică acestei culori și poate radia într-o încăpere cu mai multe culori pastelate.

 

Vopsea Sung Grey (HC24) din colecția Historiques menține linia tonurilor luminoase, senine și radiante. Dacă primele două tonuri se pot deschide foarte mult sub lumină naturală directă, culoarea Sung Grey își menține verdele chiar dacă este aplicat într-o încăpere luminoasă. Este un verde care exprimă optimism, vitalitate, dar și candoarea primelor flori după trecerea iernii. Se poate combina cu nuanțe naturale sau, de ce nu, cu un verde solar sau alb cu subton de gri.

 

vopsea ou de rata ER12vopsea ou de rata RMDV76vopsea ou rata RMDV 77

 

Vopsea Jade (ER12) din colecția Enduit Romain deschide seria tonurilor pudrate din culoarea noastră vedetă. Culoarea Jade este mai stinsă, mai așezată decât primele trei tonuri exemplificate mai sus. O vopsea lavabilă în culoarea Jade se potrivește de minune într-un decor shabby chic cum ar fi mobila de bucătărie sau mobilierul din sala de baie.

 

Vopsea Embruns (eqRMDV76) din colecția Maison de Vacances este o culoare cu un subton puțin mai aprins de albastru decât celelalte exemple din acest articol. De asemenea, este un ton mediu spre închis și se poate adapta în orice tip de încăpere sau suprafață. Poate arăta foarte bine, de exemplu, aplicat pe gresia din sala de baie sau pe anumite detalii arhitecturale. Este un verde atât de plăcut și de atrăgător întrucât puteți vopsi toți pereții în această nuanță sau chiar și tocăria sau anumite piese de mobilier dacă doriți să creați senzația de spațiu și uniformitate. Pentru combinații îndrăznețe, îl puteți asorta cu nuanțe calde de corai sau portocaliu-cărămiziu.

 

Vopsea Etang (eqRMDV77) din colecția Maison de Vacances completează linia tonurilor prăfuite care dau sentimentul de stabilitate, liniște și echilibru. În aceast exemplu, pigmenții de verde și de albastru sunt armonizați păstrând în continuare culoarea oului de rață, dar îmbogățită cu un subton de gri. Culoarea Etang este potolită, calmă, dar și primitoare, receptivă. Dacă sunteți în căutare de o culoare inspirată din natură, dar care să nu epateze, ci doar să inspire și să invite într-un decor generos și primitor, atunci culoarea Etang poate fi opțiunea dumneavoastră.

 

Vopsea FC130 din colectia. Murs Exterieurs este tonul cel mai închis din paleta noastră de șapte culori. Încheie această selecție într-un mod glorios, și ne invită într-un spațiu care beneficiază de lumină naturală. Această culoare ne trimite cu gândul la stabilitatea unei familii căreia îi place să petreacă mult timp împreună acasă. Chiar dacă este un ton mai închis și mai prăfuit, poate servi ca fundal pentru accesorii în culori saturate precum roșu, bordo sau galben ocru. Bineînțeles, se asortează foarte frumos cu nuanțe neutre precum grej și poate scoate un decor din zona anonimatului fără să irite.

Dacă selecția noastră de tonuri pentru vopseaua lavabilă de culoarea oului de rață v-a stârnit interesul pentru noi proiecte de amenajare, vă invităm în magazinul Ton Corner din bulevardul Ion Mihalache, nr 127, unde vă stăm la dispoziție cu cele mai frumoase nuanțe de verde potrivite locuinței dumneavoastră.

 

 

 

Alte articole interesante