Vopsea lavabilă pentru interior satinată. Particularitățile și avantajele finisajului satinat

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 6 minute

Vopseaua satinată are un finisaj cu luciu mediu, situat undeva între matul catifelat și luciul intens. Finsajul satinat este elegant, discret, dar și ușor de curățat și de întreținut. Când aveți nevoie de un produs durabil, care să reflecte puțin luciu, dar care să nu epateze, atunci satinul este opțiunea pe care o căutați.

Vopseaua satinată este folosită frecvent pentru dulapurile de bucătărie, pentru suprafețele din lemn, balustrade, adică pentru suprafețe care necesită o curățare mai intensă și pentru zonele cu mult trafic cum ar fi un antreu unde pereții sunt adesea atinși sau murdăriți. Având un ton ușor reflectorizant, este, de asemenea, un finisaj recomandat pentru a oglindi lumina ambientală dintr-o încăpere.

 

Ce este o vopsea lavabilă satinată pentru interior?

Satin versus mat? Vopseaua satinată are mai multă strălucire decât vopseaua mată și este puțin mai lucioasă decât coaja de ou, de exemplu. Pe de altă parte, când vine vorba de satin versus lucios, este mult mai mată și mai puțin reflectorizantă. Folosit pentru o mulțime de proiecte de interior finisajul satinat este durabil și ideal pentru lucrările din lemn la interior care au nevoie de un aspect nou și proaspăt.

Vopseaua satinată este o vopsea dură, rezistentă la uzură, concepută pentru lucrările din lemn, cum ar fi uși, rame de ferestre, și mobilier. Bineînțeles, folosirea ei se poate extinde și la pereții din baie, din camera copilului, dintr-un hol sau la anumite accesorii din casă. Este puțin mai strălucitoare decât coaja de ou și este ușor de întreținut și de menținut curată.

Datorită strălucirii sale ușoare, vopseaua satinată se comportă foarte bine și în băi și bucătării, mai ales atunci când este folosită pentru a recicla sau a reîmprospăta dulapuri și uși. Poate fi, de asemenea, curățată cu ușurință, dar asigurați-vă că nu o utilizați pe suprafețe cu imperfecțiuni deoarece orice detaliu precum fisurile sau micile denivelări se vor vedea, mai ales dacă alegeți o culoare deschisă sau neutră.

 

Tipuri de vopsea satinată la interior

1. Vopsea satinata Essentiel

 

vopsea satinata essential

 

Vopsea satinată, pe bază de liant acrilic si vinilic, foarte opacifiantă cu o mare putere garnisantă, fără miros, uscare rapidă, nelipicioasa.

Rezistența la abraziune umedă Clasa 1: perfect lavabilă, inclusiv spălare abrazivă.

Tipuri de nuanțe recomandate: orice nuanță, recomandată in camere cu risc mare de murdărire.

Caracteristici

Destinație: Pereti, lemn și metal

Grad de luciu: 4 - 6 UL sub unghi 60° et 20 - 30 UL sub unghi 85°.

Randament: 14 - 16 m²/L pe strat in funcție de diluție.

Întreținere: Perfect lavabilă, suportă spălare cu agenți chimici, rezistentă la frecare.

 

2. Vopsea satinata Veloute

 

vopsea satinata veloutte

Plin și garnisant, acest finisaj este ușor catifelat. Vopseaua Satin Veloute este ușor de utilizat și ideala pentru valorizarea culorilor susținute.

Recomandări pentru Culoare

Tipuri de nuanțe recomandate: orice nuanța .

Caracteristici

Destinație: Spații cu trafic intens, pereți, lemn și metal

În toate camerele, inclusiv camerele umede.

Grad de luciu: 8 - 10 UL sub unghi de 60°

Randament: 13- 16 m²/L pe strat in funcție de diluție.

Întreținere: Perfect lavabilă, suportă spălare cu agenți chimici,rezistentă la frecare.

Substraturi: Pe toate suporturile din lemn imprimate corespunzător și derivate.

Se aplica pe fier, dupa aplicarea unui grund antirugina adecvat.

 

Care sunt beneficiile utilizării vopselei satinate?

Există multe motive pentru a alege vopsea satinată. Deoarece este durabilă și rezistentă la uzură, este vopseaua perfectă pentru zonele aglomerate precum bucătăriile, băile, camerele pentru copii, camerele de joacă. Este, de asemenea, recomandată pentru lucrările din lemn la interior, cum ar fi ornamentele arhitecturale, balustradele sau piese de mobilier.

Deoarece reflectă subtil lumina, vopseaua satinată poate ajuta la crearea iluziei de spațialitate. Este ideală pentru a reîmprospăta ramele ferestrelor și ușile din lemn, precum și elementele de epocă din proprietățile mai vechi.

 

Pe ce suprafețe se folosește vopseaua satinată pentru interior

Avantajul finisajului satinat este versatilitatea sa întrucât vopseaua lavabilă poate fi aplicată pe pereți, precum și pe tocărie, mobilier și detalii arhitecturale. Deoarece satinul este lavabil, este perfect pentru zonele care sunt supuse uzurii zilnice. De asemenea, puteți utiliza vopsea satinată și în camerele cu umezeală ridicată precum băi și bucătării. Acest produs extrem de durabil rezistă la exfoliere și mucegai și rezistă la intemperii.

 

 

Cum se aplică vopsea satinată la interior

Când vine vorba de aplicarea vopselei satinate, cheia pentru a obține cele mai bune rezultate este în pregătirea suprafeței de lucru. În primul rând, șlefuiți sau curățați suprafața, îndepărtând orice interferențe din vopseaua anterioară. De asemenea, ar trebui să fie curată, astfel încât să nu aibă grăsime sau murdărie, deoarece acest lucru împiedică aderența corectă a vopselei la suprafață.

Umpleți și șlefuiți orice găuri, fisuri sau goluri de la cuiele sau cârligele suspendate și aplicați o amorsă special concepută pentru suprafața pe care o vopsiți. Asigurați-vă că obțineți o suprafață netedă, după care o lăsață să se usuce și șlefuiți înainte de a îndepărta praful. Rețineți faptul că luciul vopselei reflectă inclusiv imperfecțiunile peretelui, Din acest motiv, procesul de pregătire al suprafeței de lucru este esențial.

pensula mica  trafalet microfibra

Acum sunteți gata să aplicați vopseaua satinată. Cu ajutorul unui trafalet din microfibră, vopsiți peretele dintr-o parte în alta sau în zig-zag.. Acoperiți întregul perete, apoi completați orice margini cu o pensulă mai mică. Continuați cu două sau trei straturi până când sunteți mulțumit de rezultat. Fiecare strat de vopsea se lasă între 4-6 ore să se usuce.

Dacă vopsiți dulapuri de bucătărie cu vopseaua satinată, puteți folosi atât trafalet din microfibră, cât și o pensulă din păr sintetic. Procesul de vopsire este același ca la orice suprafață cu mențiunea că pentru vopsirea mobilierului, aveți nevoie să aplicați mai întâi un strat de superprimer care să susțină vopseaua.

Indiferent de suprafața pe care aplicați vopseaua lavabilă cu finisaj satinat, aveți nevoie de un strat de amorsă conceput special pentru tipul suprafeței pe care urmează să o vopsiți.

 

Pentru a testa finisajul satinat din colecția Ressource, vă invităm în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache 127 cu peste o mie de culori semnate de designeri internaționali.

Alte articole interesante