Vopsea lemn pentru exterior. Ce culori alegem și cum le integrăm în decorul casei

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 7 minute

 

Această nouă afinitate pe care am observat-o la clienții noștri de a opta pentru o vopsea de lemn pentru exterior în culori mai vibrante ne arată că există tot mai multă bucurie în culorile pe care le alegem și chiar în procesul în sine de selecție. Venim în întâmpinarea dumneavoastră cu idei de culori pentru lemnul la exterior. Dacă aveți în plan să vopsiți o terasă, un gard, accesoriile pentru grădină precum o băncuță sau doriți să recondiționați lemnul unei case vechi, atunci vă ajutăm să vă îndepliniți proiectul ales.

De ce să alegeți o vopsea lemn pentru exterior?

Foarte rezistentă la intemperii grație formulei sale pe baza de diluant, de o excelentă aderență, vopseaua de lemn pentru exterior marca Ressource vă va permite sa aplicați culorile Ressorce în toată grădina sau balconul dumneavoastră.

Microporoasă, permite evacuarea umidității reziduale din lemn, rămânând în același timp impermeabilă, de o mare suplețe, se adaptează variațiilor dimensionale specifice lemnului. Durabilitatea sa este remarcabilă, iar paletarul de culori este impresionant. 75% dintre culorile noastre se pot aplica și pentru vopseaua de lemn pentru exterior. Puteți verifica lista de culori disponibile accesând pagina noastră dedicată acestui tip de vopsea.

 

vopsea lemn exterior  

 

Combinații de culori la modă pentru exteriorul casei dvs

Schema de culori pentru exteriorul casei dumneavoastră joacă un rol esențial în aspectul și senzația generală. Combinația de culori de pe ornamentele casei, ușa din față sau de pe alte elemente exterioare dă tonul case chiar înainte să pășiți înăuntru. Aflați cum decideți ce culori se potrivesc la exterior și cum alegeți nuanțe care se integrează cu ușurință stilului și arhitecturii casei dvs.

 

vopsea lemn exterior

 

În timp ce exteriorul este de obicei mai puțin flexibil la tendințele de design, în ultimii ani, se observă o tot mai mare deschidere în a alinia decorul exterior la cel din interior.  Albul strălucitor, tradițional este înlocuit cu palete mai încrezătoare, care  sunt din ce în ce mai populare mai ales pentru detalii arhitecturale precum ușile de la intrare sau obloanele caselor tradiționale. Gândiți-vă la albastru și la un verde vibrant, la culori neutre cremoase, pasteluri vesele și chiar la scheme monocromatice de cărbune și negru. Indiferent de ce opțiune alegeți, nu uitați că exteriorul casei dumneavoastră este ghidat și de natura care îl înconjoară. Ea este fundalul pe care este așezată casa și tot natura este cea care dictează culorile pentru care e nevoie să optați atunci când aveți în plan să decorați exteriorul unei case.

 

Vopsea lemn pentru exterior în culori vibrante

Gândiți-vă la un albastru vibrant sau la un verde intens. O culoare saturată va scoate în evidență spațiul vopsit, însă nu este neapărat un lucru de evitat. Albastrul și verdele sunt două culori pe care ochiul nostru le vede cel mai mult în natura înconjurătoare. Tocmai de aceea aceste două culori ne plac și le folosim în mod natural. De exemplu, pentru o casă la malul mării, instinctiv ne dorim culori marine care să transpună culoarea dominantă din exterior și în locuința noastră. De asemenea, o casă a cărei fațadă este verde, va scoate și mai mult în evidență culorile florilor din grădină. Dacă totuși aveți rețineri în a folosi culori îndrăznețe pentru exterior, vă propunem să începeți cu anumite detalii ale casei precum ușa de la intrare sau mobilierul pentru terasă unde să folosiți culoarea ca accent, nu ca bază pentru suprafețe mari.

 

vopsea rosie lemn exterior  vopsea lemn exterior verde  vopsea roz lemn exterior

 

Vopsea lemn exterior în culori neutre

Despre culorile neutre se știe că nu dau greș mai ales dacă sunt combinate între ele. O variantă elegantă de schemă cromatică pentru exterior poate conține bejul ca fundal alături de off-white pentru ornamente și negru pentru detalii precum scările, balustrada, sau obloanele.

 

culori neutre reci vopsea lemn exterior  culori neutre calde vopsea lemn exterior

 

De asemenea un gri cu subton de albastru se poate ușor combina cu nuanțe de albastru  și off-white-uri. Pentru o variantă mai feminină, recomandă atunci griuri mai calde sau griuri cu subton mov care dau o notă de rafinament spațiului decorat. Pentru o variantă mai puțin îndrăzneață, aveți întotdeauna posibilitatea să alegeți tonuri diferite din aceeași culoare.

Vopsea lemn exterior în culori care să se integreze în mediul înconjurător.  

Ghidați-vă întotdeauna în funcție de stilul arhitectural al casei, de mediul înconjurător, de gradul de luminozitate unde este amplasată casa și chiar de mediul socio-cultural al localității respective. O casă tradițională tradițională cu obloane, porți din lemn sculptat și cerdac va urma linia cromatică specifică spațiului respectiv. De asemenea, o casă scăldată în lumina sudului, va suporta cu mai multă ușurință culori calde în tonuri deschise precum cremul sau culoarea calcarului. O casă care are multe decorațiuni de lemn, se va asorta cu nuanțe care să susțină căldura lemnului. De exemplu un portocaliu stins poate fi o variantă frumoasă sau griul dacă vă doriți o casă cu accente moderne. Priviți ambientul care vă înconjoară și găsiți culoarea potrivită în funcție de acesta. O casă de vacanță la munte destinată pentru relaxare deplină poate deveni un loc și mai intim dacă este vopsită într-un verde asortat florei din zona respectivă.

Culori pentru vopsea lemn de exterior în funcție de mărimea casei

O casă foarte mare, într-o culoare foarte închisă, ar putea părea prea impunătoare. O casă foarte mică care este vopsită prea deschis ar putea părea plutitoare în peisaj. O casă de dimensiuni medii, vopsită într-un ton de culoare mediu, oferă armonie fără a fi copleșitor. Pentru a preveni pierderea detaliilor, vă recomandăm să le vopsiți într-o culoare caldă și bogată.

Alegerea culorii potrivite pentru lemnul de exterior poate da mult de gândit întrucât este o decizie pe termen lung. Nivelul de angajament este mai intens decât la culoarea pentru vopseaua lavabilă de interior. Pe de altă parte, efortul este răsplătit pentru că întreg decorul exterior poate îmbunătăți stilul de viață al unei familii. O terasă deschide loc pentru relaxare și socializare, o grădină deschide spațiul pentru conectare cu natura, iar o casă îngrijită ne aduce satisfacția muncii noastre.

Vă invităm în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache nr 127 să alegem împreună, din sutele de culori disponibile, nuanța potrivită pentru recondiționarea lemnului la exterior din locuința dumneavoastră.

 

vopsea alba lemn exterior

Foto: gettyimages.com

 

 

 

 

Alte articole interesante