Vopseaua lavabilă Ressource - arta culorii la îndemâna tuturor

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 10 minute

Vopseaua lavabilă Ressource  -  arta culorii la îndemâna tuturor

 

Suntem în mod natural atrași de culori. Culoarea inspiră emoție, ne poate face fericiți sau triști, încrezători sau incomozi. Poate crește ritmul cardiac și poate stârni pasiuni.

La nivel teoretic, culoarea conține cele trei elemente ale sale: luminozitatea, tonul care se definește prin temperatura culorii și saturația care determină gradul de neutralitate al unei culori. În timp ce vedem toate cele trei elemente simultan într-o singură culoare, a învăța să distingem aceste trei elemente unul de celălalt este o abilitate importantă pentru creatorii de culoare. De cele mai multe ori, diferențele sunt atât de fine încât pot fi aproape imperceptibile, dar care pot face o diferență uriașă pentru un ochi ingenios.

Toate culorile sunt rezultatul unui mix între culorile primare: albastru, roșu și galben. Este uimitor când ne gândim că toate culorile din lume sunt create din acest palet simplu. Cu toate acestea, echilibrarea balanței dintre aceste trei culori este o artă în sine destinată celor mai talentați din domeniu. Nu este la îndemâna oricui să creeze culori care să ne inspire, să ne însuflețească și să ne capteze cu energia lor. Mai mult decât atât, combinarea lor este o adevărată călătorie pe acest tărâm al culorilor.

 

peste 1000 de culori vopsele lavabile

 

Istoria culorilor Ressource

Brandul Ressource se poate lăuda cu o maiestrie foarte veche a culorii și a picturii, deoarece a fost creat de „Société Provençale du Blanc Fixe des Ocres et Couleurs”. Fondată în 1946 pentru a exploata carierele de ocru din Roussillon în Provence, și-a pus ingeniozitatea exclusiv în slujba profesioniștilor. Această origine explică afinitatea pentru  pigmenții minerali, precum și sensibilitatea sa puternică la problemele de mediu, cu mult înainte de introducerea reglementărilor actuale. Prin urmare, Ressource se poate lăuda cu o tradiție foarte veche în folosirea pigmenților naturali, fapt care îmbogățește și mai mult culorile sale.

 

În calitate de producător, Ressource are propriul laborator. Le permite inginerilor săi să experimenteze în mod constant formularea de noi culori și noi procese de fabricație. Între tradiție și inovație, Ressource cultivă o abordare experimentală, tehnică și creativă care pune măiestria excelentă și cercetarea de ultimă oră în slujba viziunilor artistice singulare și contemporane. Prin simplificarea accesului la o ofertă de experți de înaltă calitate, Ressource pune „arta culorii” la îndemâna tuturor.

 

Unicitatea culorilor Ressource

Unicitatea culorilor Ressource este, desigur, rezultatul mai multor factori, atât de natură tehnică, cât și estetică. Înainte de a intra în laboratorul Ressource, culorile sunt expresia viziunii mai multor artiști. Personalități din domenii creative precum arhitectură sau design vestimentar și-au pus semnătura asupra culorilor Ressource creând astfel colecții de culoare care să îi reprezinte și care, mai departe, să ajungă în casele noastre prin intermediul produsului final - vopseaua lavabilă.

Maison Sarah Lavoine, Serge Bensimon, Philippe Model, Robert Gervais, Patrick Baty, toți sunt creatori de culoare prin colaborare cu Ressource.

 

culori design la vopsele lavabile

 

Lucrând cu culori semnate de designeri celebri, nu ne mai raportăm la culoare ca fiind o nuanță standardizată, ci mai degrabă o undă de inspirație care călătorește în timp, un element socio-cultural, o expresie a individualității umane. Sunt tonuri de culoare care frapează prin sensibilitatea și profunzimea lor. Nu orice albastru ne însuflețește și ne animă. Tocmai de aceea brand-ul Ressource și-a încredițat inovația tehnologică și profesionalismul în mâna artiștilor din domeniul creativ. Patrick Baty, de exemplu, un veritabil arheolog al culorilor, este creatorul a 298 de nuanțe prin colaborare cu Ressource. Acesta a studiat timp de peste 30 de ani picturile aparținând secolelor trecute, din Antichitate și până în prima jumătate a secolului XX. Metodele sale de cercetare se referă atât la studiul documentelor de epocă, cât și la probe prelevate direct de pe clădirile vechi. Fiecare nuanță este atent studiată și aleasă.

 

Combinând tradiția cu modernitatea, know-how-ul cu inovația, Ressource pune cu adevărat culoarea la îndemâna tuturor păstrând, în același timp, calitatea produselor la cel mai înalt nivel. Gustul pentru experimentarea tehnică și creativă, dar și experiența sa istorică în producerea de vopsele pentru profesioniști stau la baza colecțiilor de culoare. 

Toate colecțiile Ressource se găsesc în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache, 127 unde vă asteptăm cu drag să descoperiți nuanțele care vă inspiră în decorarea casei dumneavoastre.

 

 

 

Alte articole interesante