Vopseaua lavabilă marca Ressource de la TonCORNER – vopsea ecologică

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 15 minute

Vopseaua lavabilă marca Ressource de la TonCORNER –  vopsea ecologică

 

Combinând tradiția cu modernitatea, know-how-ul cu inovația, vopseaua Ressource de la Toncorner este alegerea profesioniștilor și a pasionaților de decorațiuni care își doresc un produs de calitate superioară.  Cu o abordare experimentală care vizează atât domeniul creativ, cât și cel tehnic, Ressource pune cercetarea de ultimă oră în slujba viziunilor artistice contemporane. La aceasta se adaugă angajamentul eco-responsabil al companiei de a produce o vopsea lavabilă ecologică.

 

Ce înseamnă COV?

Compușii organici volatili (COV) sunt substanțe chimice care se evaporă rapid la temperatura camerei și care pot fi găsite și în vopseaua ecologică. Ei pot fi produși atât în procesul de fabricare a vopselei, cât și în timpul aplicării ei. COV-urile pot fi nocive pentru sănătatea umană, putând cauza probleme respiratorii sau alergii. Pot fi, de asemenea, dăunătoare mediului, contribuind la încălzirea globală și la formarea smogului. Producătorii de vopsea ecologică se străduie să reducă cât mai mult prezența COV-urilor în produsele lor, prin procese de fabricație mai sofisticate.

În Uniunea Europeană, compușii organici volatili (COV) din vopselele lavabile sunt reglementați prin Directiva 2004/42/CE, care stabilește limite pentru COV în vopselele utilizate pentru uz interior. Aceasta directivă a fost transpusă în legislația națională a fiecărei țări membre.

Limita pentru COV în vopsele lavabile pentru pereți uz interior este de maxim  30g/L pentru vopselele cu conținut total de solvenți. Acest lucru se referă la totalitatea compușilor organici volatili din vopsea, nu doar la un anumit compus. În cazul vopselei ecologice, producătorii încearcă să reducă cât mai mult prezența COV-urilor, prin procese de fabricație mai sofisticate.

 

Ce tip vopsea ecologică găsiți la Toncorner?

Toate tipurile de vopsea de la Toncorner sunt importante direct de la producătorul francez Ressource. Întreaga gamă decorativă de vopsele interioare Ressource (Mate Poudré, Mate Essentiel, Satin Essential, Satin Velouté, Laque Mate, Laque Satineé ) este certificată categoria A+ în ceea ce privește emisiile de COV în aerul interior.

certificat vopsea A+

 

Încă din 1998, chiar înainte de a exista conceptul de dezvoltare durabilă, Ressource Franța îl integrase deja în mod clar în angajamentele sale:

– Colorează la cerere pentru a evita orice „stoc inutilizabil” numit „stoc mort”, care corespunde deșeurilor.

– Creează, vinde și distribuie vopsele și produse care durează în timp.

– Dezvoltarea de produse pe bază de apă cu conținut scăzut de COV (compuși organici volatili).

Din această conștientizare se naște o viziune pe termen lung care prioritizează, în alegerile și acțiunile sale, bunăstarea clienților care folosesc vopseaua lavabilă Ressource în casele lor.

Acest know-how artizanal combinat cu o conștiință eco-responsabilă plasează vopseaua lavabilă marca Ressource în topul celor mai apreciați producători de vopsea din Franța și nu numai.

 

Certificate Vopsea Ecologică TonCorner

Vopselele Ressource de la TonCorner beneficiază, printre altele, de sigla Greenguard GOLD și de sigla Ecologo.

 

Certificare vopsea ecologică cu certificatul GREENGUARD GOLD

certificat Green Guard pentru vopsele ecologice

GREENGUARD GOLD este un certificat acordat de UL Environment (parte a UL LLC), care este un organism de certificare independent. Acest certificat garantează că un produs, în cazul nostru vopselele lavabile, respectă standardele stricte privind compușii organici volatili (COV) și alte substanțe chimice nocive.

Pentru a obține certificarea GREENGUARD GOLD, vopselele trebuie să treacă teste riguroase care evaluează emisia de COV și alte substanțe chimice nocive în aerul din interior. Acestea trebuie să respecte limitele stricte pentru emisii, astfel încât să fie considerate sigure pentru utilizarea în spații închise, cum ar fi casele, școlile sau spitalele.

Certificarea GREENGUARD GOLD este un indicator bun pentru a alege vopselele lavabile care respectă standardele de calitate și sunt mai puțin dăunătoare pentru sănătatea umană și mediul înconjurător, si poate fi considerat un standard in industria vopselelor ecologice.

Sigla Greenguard GOLD certifică faptul că vopseaua lavabilă Ressource are emisii chimice scăzute. Cea mai mare parte a expunerii noastre chimice are loc prin aerul pe care îl respirăm, inclusiv prin aerul din interior. Pentru a reduce expunerea la poluanții din aer, ne putem baza pe certificări precum Greenguard GOLD. Institutul de Mediu Greenguard (GEI), denumit GREENGUARD este o organizație non-profit, independentă, ale cărei certificări sunt recunoscute la nivel global.

Produsele certificate Greenguard Gold precum vopseaua lavabilă Ressource emit gaze minime. Ele mențin o calitate sănătoasă a aerului din interior, prin reducerea expunerii noastre la substanțe chimice. Dacă aveți copii sau bătrâni în casă, un produs certificat Greenguard Gold este o alegere perfectă deoarece limitează emisiile chimice. Aceste produse cu emisii reduse nu eliberează compuși chimici semnificativi în aer și reduc șansele de toxicitate chimică în spațiile din interior. Această certificare a fost dezvoltată în special pentru produsele utilizate în școli și unități de sănătate.
 

Certificare vopsea ecologică cu certificat ECOLOGO

Vopselele Ressource de la TonCorner beneficiază, printre altele  de sigla Ecologo.

vopsele cu certificare Ecologo

 

ECOLOGO este un certificat acordat de UL Environment (parte a UL LLC), care este un organism de certificare independent. Acest certificat garantează că un produs, în cazul nostru vopselele lavabile, respectă standardele stricte privind impactul asupra mediului și a sănătății umane.

Pentru a obține certificarea ECOLOGO, vopselele trebuie să treacă teste riguroase care evaluează impactul asupra mediului și a sănătății umane. Acestea trebuie să respecte limitele stricte pentru substanțele chimice nocive, compușii organici volatili, eficiența energetică, reciclarea și degradarea. Certificarea ECOLOGO este un indicator bun pentru a alege vopselele lavabile care respectă standardele de calitate și sunt mai puțin dăunătoare pentru mediul înconjurător și sănătatea umană, si poate fi considerat un standard in industria vopselelor ecologice.

Certificarea Ecologo de care beneficiază vopseaua lavabilă Ressource vizează impactul scăzut al acesteia asupra mediului înconjurător. Certificările ECOLOGO sunt certificări de mediu, bazate pe ciclul de viață al produsului de la fabricare până la folosire, care indică faptul că un produs a fost supus unor teste științifice riguroase și unui audit exhaustiv pentru a dovedi conformitatea cu standardele stricte de mediu.

Standardele ECOLOGO® sunt revizuite și actualizate la fiecare trei ani pentru a ține pasul cu conștientizarea mediului și progresele tehnologice de astăzi.

 

Emblema Living Heritage Company

Mai mult decât atât, În iunie 2018, Ressource, ca producător francez de vopsea, a fost etichetat „Living Heritage Company” de către statul francez. Această origine explică sensibilitatea companiei la problemele de mediu, cu mult înainte ca reglementările actuale să fie introduse.

Eticheta Living Heritage Company (Companie Patrimoniu Vivant in franceza) din Franța este un program de certificare care recunoaște companiile care au o istorie lungă de fabricație și care își păstrează tradițiile și savoir-faire-ul. Acest program a fost lansat de Ministerul Economiei din Franța și este administrat de Institutul Francez pentru Promovarea Companiilor Patrimoniu Vivant (IFPC). Pentru a obține acest certificat, companiile trebuie să demonstreze că au o istorie de cel puțin 30 de ani de activitate și că au un savoir-faire-ul unic și recunoscut în industria lor. De asemenea, acestea trebuie să arate că țin cont de aspectele sociale și mediu în activitatea lor.

Eticheta Living Heritage Company din Franța este un semn de calitate și de recunoaștere a tradiției și a calității produselor și serviciilor oferite de companiile care o detin si poate fi considerat un standard in industria produselor traditionale. Preocuparea pentru protejarea mediului înconjurător, interesul pentru crearea unor produse la cele mai înalte standarde de calitate, grija pentru bunăstarea clienților și dedicarea pentru dezvoltarea unor produse inovatoare, toți acești factori stau la baza produselor Ressource.

Produsele Ressource le puteți vedea și achiziționa de la magazinul TonCorner din Bulevardul Mihalache, București, unde vă așteptăm cu mai multe detalii privind vopseaua ecologică Ressource .

Alte articole interesante