Vopseaua metalizată – o unealtă importantă în designul interior

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 3 minute

Vopseaua metalizată – o unealtă importantă în designul interior

   mobila metalizata vopsita

 

Ce este de fapt vopseaua metalizată?

Vopsea metalizată sau cu efect de metal  este o vopsea care se încadrează în categoria de vopseluri decorative care creează efecte de materie, în cazul de față, dând aspectul de metal. Acest aspect se datorează faptului ca vopseaua conține o anumită cantitate de aluminiu care în prezența luminii, reflectă un luciu metalic mai mult sau mai puțin intens.

Vopseaua metalizată nu are nici o limită în termen de stiluri:

  • Recreează atât efectele cunoscute  de argint, bronz, auriu pentru interioare clasice, romantice sau contemporane;
  • Poate purta și non-culori precum gri, negru sau culori intense de albastru, indigo, roșu, ceea ce o face potrivită în stiluri moderne sau industriale.

Se poate aplica pe orice suprafață, atât pe pereți, cât și pe mobilă, uși sau alte obiecte decorative. Este o vopsea lavabilă, ușor de întreținut, care se poate aplica cu pensula, cu trafaletul sau chiar cu fierul de glet.

 

 

De ce să alege vopseaua metalizată?

Fie că recunoaștem sau nu, suntem atrași de tot ce lucește și irizează: paiete, aur, argint, sidef, atracția este aproape instinctivă. Luciul auriu se asociază cu bogăția si luxul, luciul argintiu cu puritatea și claritatea, luciul albastru cu reflexele luminii in apă, bronzul cu stabilitatea și puterea. Aceste emoții dorim să le regăsim acasă și din acest motiv alegem vopseluri metalizate în locul celor nemetalizate.

 


În ce cameră poți aplica vopseaua metalizată?

Vopseaua metalizată se potrivește oricărei camere. Dacă nu  ca vedetă, măcar în mici doze de senzualitate și atracție feminină.

 

În living , în culori aurii și arămii, convine interioarelor nobile aducând bogăție, intensitate și profunzime pereților și creând căldură și stare de bine. În nuanțe de gri, se potrivește apartamentelor loft sau stilului minimalist. Vopseaua metalizată este cu atât mai seducătoare cu cât suprafața pe care este aplicată este mai neregulată, permițând astfel luminii să se joace.  Cu cât mai multe neregularități, cu atât mai multe unghiuri și reflexii care conduc la efecte mai vizibile.

perete gri metalizat in living     perete vopsit metalizat auriu

 

In dormitor, luciul auriu sau bronzul sunt cele preferate, aducând cu ele căldură, romantism , o  stare de siguranță și încredere , senzație aflată în anturajul stabilității și frumuseții metalelor prețioase. Se încadrează atât în stiluri clasice, dar și stiluri patinate sau romantice, precum bohemian sau shabby chic.

perete dormitor vopsit metalizat

 

Într-o sala de baie, vopseaua metalizata se conturează foarte bine în nuanțe de albastru, creând continuități subtile  cu strălucirea luminii pe suprafața apei.

baie vopsita metalizat

 

Dar, vopseaua metalizată nu este numai pentru pereți, ea se poate aplica pe orice suprafețe, oferind  în aceeași măsură efecte . Astfel există vopsea pentru mobilă, vopsea pentru tocărie sau vopsea decorativă:

 

Pe o ușa de intrare, vopseaua metalizată dă tonul casei și invită imaginația să caute dincolo de intrare.

Cu un finisaj auriu, tocăria devine prețioasă cu efect decorativ provocator.  Fiind o vopsea lavabilă, este potrivită în aceași măsură pentru zone de trafic precum intrările și holurile de trecere.

usa vopsita metalizat auriu

 

Pe mobilă, luciul metalic aduce romantism și invită privitorul la relaxare. Se recomandă o aplicare patinată, cu efect de trecere a timpului și savoare istorică.

mobila vopsit metalizat

 

Pe ramele din lemn, ori pe o ramă foto ori pe rama unei oglinzi, vopseaua metalizată înnobilează produsul și îl va scoate în evidență. 

Rama oglinda vopsita metalizat

Descoperiti nuantele Ressource Peinture, un amestec delicat de culoare și pulbere metalică.

nuante disponibile la vopsea metalizata

 

 

 

Alte articole interesante