Top 3 efecte murale deosebite create cu vopsea decorativă de interior

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 4 minute

Top 3 efecte murale deosebite create cu vopsea decorativă de interior

 

Vopseaua decorativa de interior este un mod minunat de a crea o locuință șarmantă: există un efect potrivit pentru orice stil de cameră, iar rezultatul este mereu unic, aplicarea fiind manuală. Există multe tipuri de vopsele decorative de interior pe care le puteți aduce în casa dumneavoastră: de la efectul Stucco, la efectul de beton, la efectul metalizat, efect de tapet, etc. Care sunt cele TOP 3 efecte murale de vopsea decorativă pe care le puteți găsi la TonCorner?

 

1.Vopsea decorativă cu efect Stucco

Vopseaua Stucco produce un efect sidefat și mat și se integrează perfect în orice cameră de la living la dormitor, sau chiar la birou. Un efect măreț și somptuos, se apropie vizual de vechile gleturi de var lustruit, precum tadelakt-ul marocan, și are puterea de a înălța orice încăpere. Grație finisajului de ceară, acesta este un efect elegant perfect pentru orice cameră cu inspirații victoriene, parchet masiv și mobilier de lemn.

 

living vopsit cu decorativa Stucco   living cu arcada, perete vopsit cu decorativa Stucco

 

Acest efect vine în 112 nuanțe, potrivindu-se cu orice cameră, de la un dormitor relaxat în culori închise la un living vesel. Acesta se poate aplica până și în piese aflate într-un mediu mai umed, atâta timp cât nu intră în contact direct cu apa: singura precauție care trebuie luată în calcul este aplicarea unei protecții hidrofuge adaptate.

 

 

2.Vopsea decorativă cu efect beton

Printre alte efecte murale oferite de  vopseaua decorativă de interior, se numără și efectul beton care poate în funcție de culoarea aleasă un efect de ciment/beton, fie un aspect de humă sau pământ. Venind în 36 de culori, acesta se potrivește cu interiorul clasic și cu cel modern, depinzând de culoarea aleasă: efectul beton/ciment este modern, perfect pentru încăperile cu o paletă de culori alb-negru și metale; efectul humă este calm și primitor, pentru orice living prietenos,, în special pentru un living cu accente de lemn.

 

living vopsit cu decorativa efect de beton    living perete vopsit cu decorativa efect de ciment

 

Aplicarea în sine este simplă, similară cu gestul de „aplicare glet” clasic. Produsul fiind însă foarte gros necesită o amorsă care poate să-l rețină de perete (creează aderență între zid și vopsea): pe pereții mai puțin poroși, trebuie aplicat un strat de Sous-couche Universelle care asigură aderența, iar pentru pereții poroși, este necesar un strat de Impression Universelle pentru a hrăni suportul, apoi un strat de Impression Rugueuse.

 

hol vopsit cu decorativa efect de beton  perete vopsit cu vopsea decorativa efect de beton

 

 

3.Vopsea decorativă cu efect de var

Efectul de var decorativ este unul foarte căutat, fiind efectul clasic perfect pentru orice locuință. Acesta propune un efect natural de var simplu, texturat, cu o frumusețe care vine din profunzimea matului, dar și din imperfecțiile nisipoase ale materialului. Fiind cel mai vechi efect decorativ din lume, la TonCorner îl puteți găsi în 71 de nuanțe, de la cele mai închise, la pasteluri, la nuanțe aprinse. Făcând aluzie la vechile tencuieli, acest efect este perfect pentru o încăpere clasică, cât și una modernă în culori mai trăsnite.

 

perete living vopsit cu vopsea decorativa efect de var

 

Ca și efectul Stucco, efectul de var poate fi aplicat în camere umede atâta timp cât este pregătit cu primerul adecvat. În plus, efectul de var este un efect foarte versatil, venind în două variații: efectul tras și efectul nuagee. Primul având un efect linear aduce dinamism în încăpere, cel din urma fiind semi-uniform aducând o stare de calm și naturalețe.

 

    perete dormitor vopsit cu decorativă efect de var

 

Pentru a descoperii toate celelalte efecte care pot aduce creativitate în casa dumneavoastră, vă așteptăm în magazinele TonCorner.

 

 

 

Alte articole interesante