6 motive să alegeți o vopsea cu un finisaj lucios pentru locuința dvs

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 11 minute

Alegerea culorii perfecte a pereților nu este momentul în care se termină deciziile dvs în momentul în care v-ați hotărât să vă vopsiți locuința. Majoritatea oamenilor se află adesea într-o dilemă atunci când vine vorba de a decide finisajul perfect pentru casa lor. Există opțiuni ample din care să alegeți și acestea sunt: finisaj mat catifelat sau mat simplu, finisaj satinat sau finisaj lucios. Cu această varietate de opțiuni, a fi hotărât poate fi foarte greu.

O vopsea lucioasă poate fi vopseaua perfectă pentru dumneavoastră. Mai jos găsiți toate motivele pentru care vopseaua cu un grad de luciu ridicat poate să răspundă nevoilor dumneavoastră estetice și practice.

 

Vopseaua lucioasă are o durabilitate foarte mare în timp

Un finisaj lucios este mai ușor de curățat, cel puțin în comparație cu alte finisaje de vopsea. În plus, este și rezistent la umiditate, ceea ce îl face potrivit pentru aplicarea în bucătării și băi. Poate rezista și la trafic intens cum ar fi holurile sau bucătăriile. Prin urmare, deoarece este mai ușor de întreținut, rezultă că acest finisaj este atât rentabil, cât și eficient.

baie albastru turcoaz baie roz

bucatarie verde lucios   sala de baie bleu

vopsea lucioasa 

 

Finisajul lucios oferă o atmosferă plăcută locuinței

Dacă vreți o atmosferă pozitivă când intrați în casă, acest finisaj de vopsea va reuși, cu siguranță, să vă surprindă în mod plăcut. Vopseaua lucioasă pentru interior tinde să reflecte lumina, ceea ce oferă o strălucire mai intensă. Aceast lucru poate aduce optimism atunci când vă întoarceți acasă de la o rutină de lucru obositoare și agitată. De asemenea, ar fi perfect pentru dormitorul copiilor dumneavoastră deoarece le luminează spațiul și rezistă foarte ușor murdăriei.

 

O casă mai sofisticată cu ajutorul unei vopsele lucioase

Pereții care beneficiază de acest finisaj, au o textură mai bogată, cu o strălucire subtilă. Casa dumneavoastră va arăta cu siguranță mai „glam”. Textura netedă a finisajului va face ca pereții să arate elegant și sofisticat. De asemenea, piesele clasice de mobilier pot fi vopsite cu o vopsea lucioasă pentru a pune în evidență eleganța stilului de altădată.

 

rama usa si perete vopsea lucioasa   perete rosu lucios

 

 

O vopsea lucioasă are o utilizare multifuncțională

O vopsea cu un finisaj lucios este ideală pentru pereți, dar este și o alegere excelentă pentru mobilier. Deoarece este rezistentă și strălucitoare, vopseaua s-ar potrivi perfect pentru mobilierul dumneavoastră din PAL sau MDF. De asemenea, se pretează foarte bine pentru pentru tocărie, ornamentele ușilor, plinte etc. Acest finisaj de vopsea poate fi folosit pe mai multe tipuri de suprafețe, lucru pentru care nu putem decât să o recomandăm.

 

biblioteca albastru lucios

 

 

Vopseaua lucioasă este  versatilă și eficientă

Vopseaua lucioasă merită fiecare este foarte spornică datorită versatilității ei și gradului minim de îngrijire. În primul rând, este durabilă și o puteți spăla și curăța cu ușurință. Acest lucru vă va economisi atât bani, cât și timp. Un alt motiv major este faptul că este polivalentă. O puteți aplica aproape oriunde, de la balustrade, la pereți, până la mobilă. Spre deosebire de alte finisaje de vopsea care sunt destinate doar pentru o anumită zonă, aceasta poate fi aplicată aproape peste tot, deoarece este foarte fiabilă.

 

nisa albastru inchis lucios  hol verde lucios

pereti bleu lucios  Hol bleu lucios

 

O vopsea lucioasă este recomandată inclusiv în camera copiilor

Nu există niciun dubiu de ce vopseaua cu finisaj lucios este cea mai bună opțiune pentru bucătărie, baie și dormitoarele copiilor. Aceste zone sunt, fără îndoială, spații care sunt cele mai predispuse la murdărie, mucegai, grăsime, umiditate și, respectiv, la urmele degetelor. Având în vedere că aceste spații necesită o curățare suplimentară, un finisaj lucios este de mare ajutor deoarece poate fi curățat cu ușurință până la următoarea vopsire.

 

decorare camera copil cu vopsea albastra

 

Recomandarea TonCorner de vopsea lucioasă este Laque Satinée

Laque Satinee este o vopsea tip lac, poliuretanică, diluabilă cu apă, lucioasă și foarte rezistentă. Rezistența la abraziune umedă se încadrează în clasa 1, ceea ce înseamnă că este perfect lavabilă, inclusiv spălare abrazivă. Recomandăm vopseaua Laque Satinee  pentru orice tip de culoare și se poate aplică inclusiv în băi sau bucătării, dar și pe lemn sau metal.

Gradul de luciu este între 35 - 40 UL sub unghi 60°, randamentul este între 10 și 12 m²/L pe strat in funcție de diluție, iar întreținerea ei suportă inclusiv agenți chimici și rezistă la frecarea abrazivă.

Este important să rețineți că nu există un tip de finisaj mai bun decât celălalt. Finisajul vopselei lavabile se alege în funcție de mai multe criterii: traficul din camera respectivă, gradul de expunere al camerei la umiditate sau alți factori exteriori și efectul pe care doriți să îl obțineți prin intermediul vopselei. Finisajul mat poate ascunde imperfecțiunile, în timp ce finisajul lucios poate reflecta lumina și poate fi mai ușor de curățat. Tocmai de aceea, este important să alegeți finisajul potrivit nevoilor dumneavoastră.

 

Pentru a vedea și testa finisajele vopselurilor Ressource, sau dacă aveți nevoie de servicii de zugrăvit, vă invităm în magazinul TonCorner din Bd Ion Mihalache nr 127, unde vă așteptăm cu drag cu peste 1000 de nuanțe diferite în finisajul ales de d

Alte articole interesante