Amenajare pereți baie cu tapet? Recomandări și sfaturi înainte să începi amenajarea băii

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 4 minute

Amenajare pereți baie cu tapet? Recomandări și sfaturi înainte să începi amenajarea băii

Baia este un spațiu unde umiditatea este la ea acasă: stropi de apă, condens, vapori, aburi. De aceea materialele de decorare cele mai uzuale sunt ceramice sau din materiale naturale, ca lemnul și piatra. Vopselele sau tapetul pot fi folosite în băi sau alte spații umede, dar numai dacă îndeplinesc anumite condiții. Se recomandă folosirea unei vopsele lavabile satinate, al cărei film este mai rezistent la stropire și ștergere.

 

sala de baie vopsita in albastru si cu tapet aplicat    sala de baie cu tapet in flori

 

Tapetul poate fi folosit în baie, dacă la suprafața acestuia există un material rezistent la apă, cum ar fi vinilul sau dacă hârtia este impermeabilizată printr-un tratament care face tapetul lavabil, foarte durabil, putând fi curățat cu ușurință cu un burete și o soluție de spălat.

Acest tratament de suprafață îl face potrivit pentru decorarea spațiilor comerciale și publice, hoteluri, cafenele și restaurante. Este ideal pentru zonele aglomerate unde pereții care sunt expuși mult la uzură. Acest tratament nu transformă tapetul în faianță, adică tapetul nu trebuie expus direct la apă sau montat în cabina de duș

 

aplicat tapet perete baie   tapet perete sala de baie

 

De ce trebuie să ții cont când folosești un tapet perete în baie?

  1. Calitatea adezivului de tapet

Într-un spațiu umed adezivul trebuie să se adapteze condițiilor pentru a nu risca dezlipirea fâșiilor după două luni de folosire.

 

cel mai bun adeziv pentru tapet

 

  1. Umiditate reziduală a pereților

Dacă folosiți tapete care nu lasă pereții să respire, să vă asigurați că baia sau peretele respectiv pe care doriți să aplicați tapetul,  este bine etanșeizată și că nu există umiditate reziduală în pereți. Umiditatea care se poate acumula în spatele tapetului, va reuși în timp să dezlipească și cel mai bun adeziv.

 

baie amenajata cu tapet pe tavan.  

tapet lavabil pentru baie

 

Faptul că tapetul poate fi utilizat în baie oferă posibilități de decorare infinite! V-ați gândit vreodată că tapetul se poate aplica doar pe tavan? Folosirea vopselei în culorile din compoziția tapetului pe pereți sau mobilier,  este o altă variantă de amenajare sală de baie. Baia este locul perfect pentru a da frâu liber imaginației, este locul unde nu ne petrecem foarte mult timp, așadar culorile și decorurile pot fi atât de îndrăznețe pe cât aveți nevoie pentru a vă oferi un bust de energie.

Pe Toncorner.ro găsiți o numeroase colecții de tapet lavabil, care poate fi aplicat cu succes în orice încăpere cu umiditatea mai crescută , dar și vopsele în peste 1000 de nuanțe și cu diferite texturi: lucioase, mate, poudre, sau vopsele satinate. Tot aici găsiți și o gamă largă de servicii asociate acestor produse : de la consultanța cromatică, aplicare tapet, zugrăvire pereți cu vopsea lavabilă sau cu vopsea decorativă cu diverse efecte, ateliere, etc.  

Vă așteptăm la magazinul TonCorner, de pe Bd. Ion Mihalache 127 cu idei de amenajare cu tapet și vopsele în culori complementare.

 

 

 

Alte articole interesante