Amenajări interioare cu vopsea lavabilă de culoare grej. 6 tonuri de grej la modă

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 9 minute

vamenjare culoare grej perete

Dacă gri-ul vi se pare prea rece, iar bejul prea fad, atunci vă recomandăm o vopsea lavabilă culoare grej. Dacă, pe de altă parte, vă este greu să alegeți între nota modernă a gri-ului și căldura bejului, atunci recomandarea este aceeași – o vopsea lavabilă de interior de culoare grej.

Acest neutru versatil, grejul, este o opțiune modernă, atemporală și ușor de adaptat locuințelor noastre. Fie că vă doriți un design în stil contemporan, clasic, scandinav  sau poate chiar shabby chic, grejul este opțiunea sigură care nu poate da greș. Neutralitatea griului asociată cu căldura bejului oferă un rezultat elegant și echilibrat.

 

Combinații cromatice pentru o vopsea lavabilă culoare grej

Partea cea mai frumoasă la acest neutru este capacitatea lui de a se adapta oricărei palete cromatice. Grej este o culoare foarte susceptibilă la influența altor culori – nuanțele și tonurile folosite lângă grej vor dicta dacă se înclină spre rece sau spre cald. De exemplu, dacă îl folosiți în combinație cu ocru sau auriu, atunci partea caldă a lui va străluci mai mult.

De asemenea, culoarea grej se asortează de minune cu lemnul, ratanul sau alte materiale naturale. Dacă vă doriți un decor boem, aerisit și lejer, atunci o vopsea lavabilă de culoarea grej însoțită de accesorii din lemn natural ar putea fi o opțiune reușită.

Pentru un decor feminin, relaxant și degajat, greige-ul poate fi culoarea de bază care să susține accente de roz prăfuit su sage green.

Dacă vă doriți un spațiu aerisit, minimalist și luminos, atunci recomandăm să optați pentru tonuri diferite de gri, bej sau off-white-uri. Mai mult decât atât, o schemă cromatică monocromă cu bejuri și griuri, va evidențai și mai mult personalitatea unei culori subtile precum grejul.

 

perete vopsea culoare grej  vopsea lavabila  culoare grej

culoare grej pe perete   vopsea culoare grej

 

Recomandare 6 nuanțe de vopsea lavabilă de culoare grej din colecția Ressource

Saint Jean (ANB02) din colecția Anambo este cel mai deschis grej din selecția noastră. Este o culoare senină, ușor pigmentată, doar cât să domolească un alb prea strălucitor. Se poate folosi ca fundal în amenajări în locul unei vopsea lavabile de culoare albă sau gri. Este un ton discret și elegant în același timp.

Béton Ciré (HEJU02) din colecția Heju închide cu un ton culoarea precedentă afișând o umbră mai nuanțată, mai îndrăzneață. Această culoare grej se adaptează cu succes în camere care beneficiază de lumină naturală. Béton Ciré este este un grej luminos și bine armonizat.

Maya (RSB03) din colecția Serge Bensimon este deja grejul care se distinge per se. Căldura lui radiază eleganță, rafinament, dar și duioșie și destindere. Este o culoare suficient de caldă cât să creeze intimitate și suficient de rece cât să calmeze și să domolească. Este o culoare care se deosebește în mod special prin contrast cu tonuri de alb.

 

Vopsea GREJ Ananbo  vopsea grej F19  vopsea culoare grej hc82

 

Evening Grey (F19) din colecția The 1950’s colours este grejul matur, stabil. Are un subton cald mai evidențiat, ceea ce îi oferă și mai multă îndrăzneală. Se adaptează cu ușurință atât pe pereți cât și pe mobilier. Este un ton care poate acoperi suprafețe mari fără să ne incomodeze ci, din contră, să ne încânte cu delicatețea lui. Este un ton care ne seduce cu farmecul lui, tocmai prin naturalețea pe care o exprimă.

SC 236 din colecția Traditionnelles este un grej cinstit, cât se poate de bine echilibrat. Este la granița fină dintre cald și rece, fiind un grej imparțial. Tonul ușor întunecat ne dă o stare de calm și liniște. Este o culoare care poate susține atât culori calde precum ocrul, cât și culori reci precum un verde de pădure. Această culoare grej este o alegere reușită dacă doriți să domoliți culorile accent din locuința dumneavoastră.

Empire Grey (HC82) din colecția Couleurs Historiques închide selecția noastră într-un mod solemn. Empire Grey este un ton odihnitor care ne introduce într-o lume relaxantă unde timpul parcă se scurge mai încet și mai molcom. Este o nuanță potrivită camerei de zi sau dormitorului dacă vă doriți intimitate. Pentru o schemă cromatică mai dinamică, vă invităm să îl combinați cu nuanțe mai saturate precum roz, sau turcoaz.

 

heju 02 - vopsea culoare grej  RSB03 culoare grej    SC236 culoare grej vopsea perete

 

Nu există o modalitate corectă sau greșită de a folosi o vopsea lavabilă de culoare grej. Acest neutru atemporal poate avea un efect transformator asupra unui spațiu. Oferă o bază calmă oricărei locuințe, pe fundalul căreia puteți adăuga accente de culoare. Grejul este o culoare care poate reinventa un spațiu din nou și din nou prin schimbarea accesoriilor.

 

6 nuanțe culoare grej  tinuri de grej in amenajarile interioare in trend

 

Găsirea tonului perfect de grej poate fi dificilă mai ales când vorbim de subtonuri diferite. Tocmai de aceea vă invităm în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache 127 unde vă putem ajuta să alegeți cele mai potrivite nuanțe de grej pentru locuința dumneavoastră!

 

Alte articole interesante