Cea mai bună vopsea pentru faianță și gresia din sala de baie. Peste 1000 de nuanțe de culori pentru vopsea gresie și faianță

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 4 minute

Cea mai bună vopsea pentru faianță și gresia din sala de baie. Peste 1000 de nuanțe de culori pentru vopsea gresie și faianță

 

Revitalizarea sălii de baie este o dorință care poate induce frică: schimbarea faianței sau a gresiei este complicată și de durată. În schimb, procesul de vopsire faianță și gresie poate fi un proiect ușor de implementat, dacă știi toți pașii pe care trebuie să-i urmezi și dacă ai găsit o vopsea de calitate, având în vedere că baia este o cameră umedă și este utilizată zilnic. Asigură-te că ai găsit o vopsea de calitate, special concepută pentru spații cu umezeală ridicată! Doar așa schimbarea culorilor din sala de baie va fi un proiect ușor și durabil!

vopsea gri pentru faianta baie   vopsea alba faianta baie

Reușita proiectului se bazează pe doua etape importante:

  1. Reușita tehnică
  2. Reușita coloristică.

Aceștia sunt in general cei doi pași pentru reușita oricărei renovări interioare când vine vorba de vopsea.

 

1. Vopsire faianță și gresie: reușita tehnică – care sunt pașii de urmat în procesul de vopsire faianță și gresie

Reușita tehnică constă în respectarea pașilor de vopsire.

  • Faianța sau gresia trebuie mătuită, folosind o bandă abrazivă de finețe 80.
  • Suprafața trebuie spălată apoi cu alcool.
  • După uscare completă, se aplică un primer special pentru suprafețe neaderente,  de exemplu Superprimer.  Acest procedeu asigură prinderea, aderenta vopselei pe gresie si faianță, garantează că aceasta nu se cojește de pe suprafețele vopsite.
  • După patru ore de la aplicarea Superprimer, se aplică primul strat de vopsea, de preferință Vopsea Satin Veloute, o vopsea satinată, rezistentă la abraziune umedă și având un ușor luciu ce favorizează scurgerea apei.  Poate fi și o vopsea lucioasă integral. Orice culoare din paletarul de 1000 de nuanțe Ressource Peinture de la Toncorner este disponibilă în acest tip de vopsea lavabilă pentru faianță și gresie.

 

vopsea faianță și gresie    vopsea verde mentă pentru faianta si gresie baie

 

2. Vopsire faianță și gresie: reușita coloristică – cum aleg culoarea vopselei în procesul de vopsire faianță și gresie

 

Coloristic, factorii de care trebuie ținut cont sunt aceiași ca și în orice altă cameră:

  • personalitatea fiecăruia
  • atributele camerei.

Evident, gusturile fiecăruia au un rol important în decorarea camerei. Respectarea oricărei reguli cromatice nu își are sensul dacă nuanța nu place locatarului.

Pentru a alege culoarea perfectă dar care să se potrivească și camerei, trebuie luate în considerație diverse alte elemente ale băii. Ce culoare are tocăria? Ce culoare are ceramica? Nuanța aleasă trebuie sa completeze restul culorilor. O regulă generală este că dacă aceste elemente ale camerei sunt colorate, faianța ar trebui vopsită în culori neutre, ca sa ajute aceste nuanțe sa iasă în evidență.

vopsea alb si negru pentru faianta si gresia din baie    vopsea alba pentru faianta si gresia din baie

 

Pentru a alege culoarea vopselei pentru faianță, puteți să vă uitați și în restul casei: locuința ar trebui să aibă în general trei sau patru culori recurente, care apar în cantități diferite în fiecare cameră. Uitați-vă la camera adiacentă băii și selectați o culoare în armonie cu aceasta. Astfel creați coerență între camere, iar casa va deveni un peisaj uniform.

Alegerea culorii vopselei pentru faianță și gresie depinde și de mărimea sălii de baie și de nivelul de lumină de care această cameră beneficiază. O baie mică cu puțină lumină necesită o culoare deschisă care poate să reflecte acel pic de lumină și să o facă să pară mai mare și mai luminoasă. In spectrul opus, o culoare închisă se potrivește perfect cu o baie mare și luminoasă, creând o atmosferă relaxantă și intimă.

Va așteptăm la TonCorner, pe Bd. Ion Mihalache 127 pentru a descoperi toate culorile și finisajele potrivite încăperilor si personalităților voastre!

 

Alte articole interesante