Culoarea piersică în amenajările cu vopsea lavabilă

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 13 minute

Culoarea piersică este caldă și reconfortantă. Această culoare amintește adesea de rasăriturile de vară, de dulceața și frumusețea vieții.

Culoarea piersică are tonuri diferite în funcție de cât alb este combinat în culorile de bază – galben și portocaliu. Culoarea poate fi blândă și feminină sau strălucitoare și vibrantă. Dacă vă doriți un decor prietenos, dulce și primitor, vă recomandăm o vopsea lavabilă în tonuri deschise, pastelate. Dacă însă vă doriți o locuință care să exprime vitalitate, energie și jovialitate, atunci vă recomandăm o vopsea lavabilă în tonuri mai vibrante, mai saturate.

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a decide ce culoare să folosiți pentru vopseaua lavabilă, venim în întâmpinarea dumneavoastră cu șase recomandări de nuanțe  în trend pentru locuința dumneavoastră.  Înainte de a vă prezenta mica noastră selecție, să vă povestim puțin despre particularitățile acestei culori.

 

culoare piersica la vopsea perete   culoarea piersică în amenajările interioare cu vopsea

 

Particularități culoare piersică

Culoarea piersică este o culoare caldă care se încadrează între roz și portocaliu pe roata culorilor. Evocă pozitivitate și o energie blândă, potrivită interioarelor care să inspire armonie, calm și bucurie. Se poate folosi vopsea lavabilă în culoarea piersică atât pentru interioare moderne, dar și shabby-chic sau boeme. Această culoare se poate adapta ușor  în multe stiluri de decorare. De asemenea, culoarea piersică arată impecabil în camera de zi, în camera copiilor, dar și în bucătărie sau în zonele de trecere. Se poate încadra cu ușurință în multe scheme cromatice și aduce un aport de luminozitate și căldură locuinței unde a fost aplicată.

 

vopsea culoare piersica perete  

 

Ce schemă cromatică alegeți pentru o vopsea lavabilă în culoare piersică?

Frumusețea acestei culori vine și pe fondul versatilității ei. Fiind o culoare caldă, se combină foarte frumos cu nuanțe reci, dar și cu nuanțe calde și puternice pentru crearea de contrast. Dacă doriți să vă exersați sprirtul creativ, aveți posibilitatea să folosiți combinații cromatice inedite, inovatoare.

Verdele mentă și turcoazul prăfuit sunt poate cele mai reușite opțiuni care completează o locuință unde s-a folosit vopsea lavabilă în culoarea piersică. Culorile reci transmit masculinitate, pe când culoarea piersicii este feminină și blândă, iar împreuna creează un efect încântător, tropical, chiar reconfortant. Indiferent de tonul rece ales, sunt foarte mici șansele să dați greș atunci când folosiți o vopsea lavabilă în culoarea piersică ca fundal pentru locuința dumneavoastră.

De asemenea, crem-urile și bejurile sunt alegeri care merg la sigur și care luminează orice interior oferind un efect calmant și cât se poate de relaxant și primitor. Pentru decoruri care să transmită lux și opulență, puteți introduce auriul sau arămiul alături de culoarea piersicii. Este o combinație întâlnită în decorurile de nuntă.

 

culoare piersică în amenajări cu vopsea   perete culoare piersică

perete culoare piersica   perete piersica   living piersica

 

Dacă vă doriți un design rafinat, contemporan, introduceți în schema de culoare și griul rece sau chiar negrul. Contrastul dintre culori animează spațiul și are un efect dramatic. Blândețea culorii piersică va contracara gravitatea negrului fără a avea un efect copleșitor sau iritant.

Recomandare 6 nuanțe în trend de vopsea lavabilă în culoarea piersicii

Vă recomandăm în ceea ce urmează 6 variante de vopsea în culoarea piersică, de la tonuri luminoase la cele mai saturate.

vopsea piersică  vopsea piersica OROC 20  vopsea piersica HC117

 

Peche The (I09) din colecția Inspiration este cel mai deschis ton din selecția noastră. Precum florile de piersic, această culoare radiază strălucire când este pusă în lumină naturală. Peche The este o nuanță ideală pentru fundaluri primitoare care reflectă lumină și care susține alte culori. Se combină foarte frumos cu tonuri mai închise din aceeași paletă cromatică.

Aubusson Carnation (HC 117) din colecția Couleurs Historiques menține în continuare luminozitatea culorii vedetă din acest articol, însă este cu un ton mai aprinsă. Dacă prima opțiune vi se pare, poate, prea puțin saturată, atunci vă sugerăam să mergeți pe această alegere. Culoarea își păstrează în continuare blândețea specifică culorii piersicii.

Arezzo (OROC20) din colecția orient Occident își păstrează și el luminozitatea, dar este mai saturat, mai jucăuș. Este atât de frumos echilibrat acest ton de culoare încât ne dă impresia că nu are umbră și că este precum un zâmbet larg deschis. Indiferent dacă este așezat sub lumină naturală sau nu, Arezzo arată cu bucurie nuanța piersicii scăldată în soare.

 

vopsea piersica HC99  vopsea piersica SC230  vopsea piersica SC 211

 

Gobelin Pink (HC99) din colecția Couleurs Historiques este puțin pudrat, dar fără să ducă lipsă de intensitatea în culoare.  Cu un subton mai puternic de portocaliu, acest ton de piersică ne amintește de lumina apusurilor blânde de toamnă.

SC230 din colecția Couleurs Traditionnelles este o culoare prăfuită, stinsă, cu un subton de roz pudrat. Este culoarea piersicii bine coapte, o culoare mai stăpânită, mai așezată, mai matură. Se asortează de minune în decorurile shabby-chic, în case cu lumină multă, în decoruri care vor să impresioneze, dar să nu epateze sau să deranjeze.

Mineral Red Light (SC211) din colecția Couleurs Traditionnelles. Dupa cum ii spune și numele, este o culoare mai minerală, mai pământie, cu un subton de terracotta, dar care nu pierde suavitatea specifică acestei culori. Este tonul cel mai închis, cel mai saturat și cel mai plin. Poate aduce contrast unui decor și echilibrează o schemă cromatică poate prea ¨dulce¨. Se adaptează cu succes inclusiv în dormitor unde inspiră calm și serenitate.

Fiind o culoare mereu la modă, ușor de integrat în aproape orice decor și de asortat, vopseaua lavabilă în culoarea piersică este tot ce vă doriți dacă intenționați să creați un ambient primitor și relaxant pentru locuința dumneavoastră. Iluminatul poate fi și el de mare efect întrucât această culoare înflorește sub lumina galbenă și aduce un aport de căldură și liniște.

Dacă aveți nevoie de consultanță cromatică în alegerea vopselei lavabile potrivite locuinței dumneavoastră, vă invităm în magazinul Toncorner din Bd Ion Mihalache nr 127 unde avem peste o mie de culori semnate de designeri celebri.

 

perete culoare piersica   vopsea piersica

living piersica

 vopsea culoare piersica

 

 

 

Alte articole interesante