Culorile Viscri – 3 culori de vopsea pentru interior inspirate din flora satului Viscri

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 5 minute

 

Noua colecție de 18 culori culese din satul Viscri de către Martine Claessens și reconstituite cu fidelitate absolută de Ressource Peintures Franța, este inspirată în totalitate din natura satului, din zidăriile caselor vechi, din întreaga atmosferă a acestui mic sat care ne-a cucerit cu nuanțele lui. Proiectul Viscri s-a născut spontan, la unul dintre atelierele pe care Martine l-a susținut la Viscri.

Cele 18 nuanțe autentice, culese din natură, din fațadele caselor, din obiecte, din ceramică,  pe care Martine le-a individualizat și răsfățat cu nume unice si sonore: Once Upon a Time, Unbleached wool, Red wine, Mud, Cheesecake, Green Hunter etc, sunt disponibile pe site-ul Ton Corner, dar și în magazinul nostru de pe Bd Ion Mihalache, unde vă invităm să le descoperiți și să le aflați povestea.

 

De ce Viscri?

Viscri este o destinație unică, unde se întâlnesc tradiția, cultura și frumusețea naturală. Localitatea este înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO și este considerată o localitate săsească tradițională. Biserica fortificată din Viscri, construită în secolul al XIII-lea, este principala atracție turistică și impresionează prin arhitectura sa medievală și prin frumusețea sa. Localitatea a păstrat elemente tradiționale, cum ar fi casele săsești din lemn și piatră și le-a conservat de-a lungul timpului.

Viscri este un loc potrivit pentru cei care doresc să descopere stilul de viață rural autentic și să se bucure de peisaje autentice și tradiții locale. Tot acest sat este începutul proiectului „Culorile Viscri” inițiat de Ton Coner în colaborare cu Martine Claessens 

Viscri

Am ales pentru acest articol să descriem trei nuanțe de flori care au inspirat-o pe Martine în procesul de creare al colecției.

 

 

Vopsea din colecția „Culorile Viscri”  pentru interior VSC18 Elderberry Flower

floarea socului    Viscri

culorile viscri

 

Floarea de soc, înmiresmată și grațioasă a stat drept inspirație pentru această culoare de vopsea. VSC18 este albul însorit de la Viscri care, precum floarea de soc, strălucește în lumină și se temperează la umbră. Este un alb cu un ușor subton cald, suficient cât să se plieze pentru orice amenajare interioară.

Elederberry Flower este un neutru care poate susține atât tonuri reci, cât și cele calde. Se poate combina cu orice culoare. În colecția Viscri este întâlnit în combinație cu alte nuanțe precum Terracotta (VSC07), Unbleached Wool (VSC11) sau Viscri Green (VSC02). Acest ton de alb este albul atemporal, care se adaptează în orice stil arhitectural și care își păstrează eleganța și rafinamentul în timp. Așa cum este întâlnit și în natură, albul florilor de soc se asortează cu verdele deschis și galbenul pai. Pe de altă parte, acest alb poate susține foarte bine contrastul dat de culorile închise. Dacă vă doriți o amenajare cu tonuri stabile, pline, atunci vă recomandăm să folosiți culoarea VSC18 pentru zonele luminoase din amenajare.

 

 

Vopsea din colecția „Culorile Viscri” pentru interior VSC13 Lilac

culorile Viscri 

Culoarea liliacului este dulce, inocentă, plină de serenitate și delicatețe. Ne amintește de primăverile parfumate unde soarele este încă blând, dar luminos. Dacă doriți să o folosiți pentru vopseaua de interior, această culoare se potrivește în camera unei fete, dar și în dormitor sau în camera de zi. Este o culoare care emană lumină și suavitate.

Din colecția Viscri, o puteți folosi alături de culorile Cheescake (VSC14), Viscri Green (VSC02) și de Unbleeched Wool (VSC11). Dulceața culorii este temperată de culorile stinse precum Unblecheed Wool, iar contrastul cu Viscri Green creează dramatism.

Fiind o culoare foarte luminoasă, are potențialul să deschisă orice încăpere, să ofere sentimentul des spațialitate, mai ales dacă este combinat cu tonuri de alb. Culoarea Lilac oferă o notă optimistă unei amenajări și inspiră la relaxare și gândire pozitivă.

 

culoarea bujorului Viscri  

verde viscri

culoarea lanii

 

Vopsea din colecția „Culorile Viscri” pentru interior VSC08 Peony

Așa cum Martine declara, este uimitor să găsești pe marginea drumului de țară bujori înfloriți, o floare atât de elegantă care răsare singură și care i-a atras atenția cu frumusețea ei. Ca drept urmare, a introdus-o în această colecție formată din 18 nuanțe.

Dacă doriți să folosiți o vopsea pentru interior în culoarea Peony, atunci e important să îi puneți în valoare frumusețea și eleganța. Rozul îndrăzneț, saturat, plin de el care, în lumina soarelui, înflorește și se deschide este o culoare atipică, dar cu mult potențial. Este o culoare jovială, feminină, potrivită atât în dormitor, cât și în camera unei adolescente sau, de ce nu, într-o baie intimă și îndrăzneață.

În combinație cu Viscri Green (VSC02) și cu Elderberyy Flower (VSC18) ne poartă direct la culorile din natură, la contrastele elegante care ne mângâie ochiul. Culoarea Peony poate fi pata de culoare de care aveți nevoie în locuință pentru un sentiment de dinamism și revigorare. Chiar dacă este o culoare feminină, se poate combina cu bejuri stinse pentru a tempera exuberanța culorii Peony.

Toate culorile culese de Martine Claesens au fost reproduse în vopsea de casa Ressorce Peinture din Franța, iar astăzi se găsesc aceste culori în magazinul TonCorner – oricine dorește o amenajare autentică de succes, poate achiziționa aceste vopseluri în culorile Viscri. De asemenea, aveți opțiunea de a le folosi atât la interior, în finisajul preferat de dumnevoastră, cât și la exterior.

Pentru mai multe sfaturi cromatice despre vopseaua lavabilă de interior, vă invităm în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache 127 unde vă așteptăm cu mai multe colecții de culoare printre care și Culorile Viscri  - culorile emoției.

Alte articole interesante