Cum să vopsim gresia cu vopsea Ressource

publicat de TonCorner
Timp de lectură: 5 minute

Cum să vopsim gresia cu vopsea Ressource.

Căutați o soluție pentru a da un alt aspect gresiei, culoarea nu vă mai place sau nu v-a convenit niciodată și vreți să evitați șantierul. Vopseaua pentru gresie este soluția cea mai simplă!

În primul rând puteți să alegeți culoarea dorită, din cele peste 1000 de variante posibile!

 

Podea vopsita in albatsru

 

Vopseaua pentru gresie vă dă posibilitatea de a crea spații continue, se poate aplica și pe pereți, mobilă sau alte suprafețe. Dați frâu liber imaginației pentru a crea amenajări unice!

 

podea de gresie vopsita in verde

 

Dar este vopsirea gresiei un proiect realizabil? Ce trebuie să știm  pentru a vopsi cu ușurință gresia? Cum să eviți dezamăgirile? Iată câteva răspunsuri pentru a oferi gresiei o a doua viață, fără a greși!

 

Vopseaua nu este gresie.

Vopseaua de sol este foarte rezistentă la trafic ușor și mediu, se poate aplica in toate camerele, inclusiv scări și garaje.. dar nu este potrivită pentru încăperi cu trafic intens.  Vopseaua pentru gresie nu este concepută pentru a rezista la tocurile stiletto sau la micile agresiuni cotidiene asociate cu jocurile copiilor. Vopseaua pentru gresie  este mai potrivită pentru camere precum baie, toaletă, birou, dormitor matrimonial sau camera de oaspeți, bibliotecă. Gândiți-vă la echivalentul unui parchet laminat clasa de trafic 22 si decideți daca această soluție se potrivește nevoilor voastre.

 

perete fainata vopsit

 

Pregătirea suprafeței este esențială

Iată principalii pași pe care trebuie să-i urmați:

  • Dacă rosturile sunt deteriorate în anumite locuri, șlefuiți părțile neaderente și refaceți rosturile în locurile în cauză.
  • Degresați gresia cu un detergent.
  • În cazul gresiei lucioase, șlefuiți suprafața , ideal cu un șlefuitor, pentru a o mătui și a facilita aderența primerului. Folosiți o bandă abrazivă P80 sau chiar P60 dacă gresia opune rezistență.  
  • Curățați și uscați. Amorsa nu poate avea aderență pe ud sau pe substanțe chimice încă active.  
  • Numai după această etapă esențială de pregătire, puteți trece la etapa de vopsire.

 

podea gresie vopsita albastru si gri podea din gresie vopsita in albastru si gri

 

Respectarea termenelor de vopsire este obligatorie.

  • Nu aplicați la temperaturi mai mici de +10°C sau mai mari de +30°C și în condiții de umiditate relativă superioară de 80%. Evitați curenții de aer.
  • Aplicați un strat de amorsă „Superprimer” diluată cu 5-10% apă.  Lăsați să se usuce, ideal 4ore. Nu depășiți 48 ore!
  • În cazul nuanțelor prea puțin opace, aplicați un strat de amorsă colorată în aceeași nuanță cu vopseaua. Lăsați să se usuce cel puțin 4-6 ore.
  • Terminați cu două straturi de Vopsea sol, diluată puțin, maxim 3% apă, în nuanța aleasă respectând termenele de uscare de 12 ore.
  • Atât amorsa cât și vopseaua se pot aplica cu pensula, cu trafaletul (microfibră 10mm) sau airless

 

consiliere cromatica

 

Așteptați să se usuce, nu judecați rezistența vopselei de gresie după două zile

Nu va grăbiți! Fiind o vopsea acrilică, vopseaua de gresie are nevoie de timp pentru a ajunge la proprietățile finale. Așteptați între 24 ore și 48 ore înainte de a merge sau a pune un obiect peste solul vopsit. Așteptați între 14 și 18 zile înainte de a deplasa obiecte pe suprafața vopsită. Vopseaua Sol obține duritatea sa optimă după 18 zile.

 

Vă dorim decorare plăcută și vă rugăm să ne trimiteți fotografii ale proiectelor voastre!

 

Pereti baie din gresie si fainata vopsiti podea baie din gresie vopsita
podea si pereti baie din gresie si faianta vopsita

Alte articole interesante