Recondiționarea terasei cu vopsea de lemn pentru exterior 5 sfaturi care să vă ajute în alegerea culorii perfecte

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 6 minute

Bucuria de a avea o terasă primitoare este și mai mare odată cu venirea primăverii. Mutăm activitățile de recreere și socializare în natură, iar o terasă este locul potrivit de relaxare alături de familie și prieteni.

Dacă aveți în plan să dați un aspect nou terasei dumneavoastră, dar nu știți de unde să începeți sau ce paletă cromatică să alegeți, vă ajutăm cu cinci sfaturi care să vă ghideze în alegerile dumneavoastră. Fie că doriți să vopsiți podeaua din lemn, grinzile sau mobilierul terasei, vopseaua de lemn pentru exterior este cea mai buna alegere!

 

Cea mai bună vopsea lemn exterior

Estetica exterioară a casei este prima impresie pe care oamenii o au despre un spațiu nou. Mai mult, casele reflectă personalitățile oamenilor. Amintiți-vă că exteriorul casei dumneavoastră face parte din decor. Prin urmare, vă sfătuim să îi acordați atenție și îngrijire. O terasă primitoare și confortabilă invită la activități în natură, la momente de relaxare și la socializare.

Țineți minte că în decorarea terasei, trebuie să vă jucați cu un factor important – lumina naturală. Îmbunătățește formele, obține luminozitate și face ca lucrurile să pară naturale. Din acest motiv, este esențial să alegeți culorile care se potrivesc cel mai bine terasei dumneavoastră.

Paleta de culori pentru terasa dumneavoastră depinde de mai mulți factori naturali, dar și de ce doriți să transmiteți. Fără îndoială, culorile trebuie să fie pe placul dumneavoastră, dar să se și armonizeze cu restul casei și cu natura înconjurătoare.

 

vopsea ușă exterior   vopsea albastra pentru lemn exterior

 

Avantajele vopsea exterior pentru lemn și metal

Foarte rezistentă la intemperii grație formulei sale pe baza de diluant, de o excelentă aderență, această vopsea vă va permite să aplicați culorile Ressorce în toată terasa sau balconul dumneavoastră.

 

vopsea exterior pentru lemn   vopsea exterior pentru terasa din lemn   renovare tersa exterior cu vopsea lemn

 

Microporoasă, permite evacuarea umidității reziduale din lemn, rămânând în același timp impermeabială. De o mare suplețe, se adaptează variațiilor dimensionale specifice lemnului. Durabilitatea sa este remarcabilă, iar paleta de culori este impresionantă. Puteți consulta lista noastră de culori disponibile și la exterior accesând pagina dedicată vopselei de exterior.

Găsiți în continuare cinci pași care să vă ajute în alegerea culorii perfecte pentru terasa din locuința dumneavoastră:

 

Alegeți o culoare de vopsea inspirată din natura înconjurătoare

Priviți natura înconjurătoare atunci când căutați idei proaspete pentru noua culoare de vopsea pentru lemn de exterior. Găsiți nuanțe care vă plac în iarbă, copaci, mușchi, plante sau flori? Sursa de inspirație din natură este cea mai valoroasă. Dacă doriți să integrați cât mai fidel design-ul terasei în natură, atunci culorile de verde sau bejurile sunt cele mai potrivite. Dacă deja ați ales culoarea, tonul ei ar trebui ales în funcție de luminozitatea de care beneficiază terasa dumneavoastră. Un spațiu umbrit de copaci înalți și multă vegetație ar fi mai primitor vopsit într-un ton luminos. Dacă însă beneficiați din plin de lumină naturală, vă puteți îndrepta inclusiv spre tonuri mai saturate sau mai închise.

 

renovare terasa exterior cu vopsea lemn

 

Culoarea terasei depinde și de design-ul casei

De cele mai multe ori, este important ca terasa să se potrivească cu exteriorul casei din punct de vedere al culorii. Dacă sunteți în căutarea unei perechi de culori armonioase pentru casă și terasă, mergeți la sigur dacă alegeți neutre reci precum griurile sau neutre calde precum bejurile. De asemenea, arhitectura casei joacă un rol semnificativ în procesul de luare a deciziilor: o casă tradițională din lemn vopsită în roșu poate arăta frumos și confortabil cu o terasă de culoare maro cald, iar o casă modernă s-ar armoniza foarte bine cu o terasă albă cu accente negre sau gri.

 

Accesoriile și dimensiunea terasei influențează decizia cromatică

Dacă aveți deja un set de masă cu scaune pentru terasă care vă place, de ce să nu alegeți o culoare care să se potrivească cu ele? De asemenea, este bine să vă gândiți la ce va mai fi pe terasă: ghivece cu flori, covoare, perne, un grătar... Totalitatea accesoriilor influențează în mod decisiv culoarea terasei dumneavoastră. Dacă aveți multe detalii colorate într-un spațiu mic, atunci vă sfătuim să folosiți culori neutre precum off-white. Dacă, din contră, vă bucurați de o terasă spațioasă și luminoasă, atunci puteți folosi inclusiv culori închise sau mai saturate.

 

Terasa – un spațiu ușor de scos în evidență sau de integrat în restul decorului?

Nu este nicio greșeală dacă vă doriți o terasă care să atragă toată atenția. Culorile puternice precum galben sau turcoaz au puterea de a ne stârni interesul și de a ne binedispune. O terasă vopsită în culori vii și luminoase nu poate decât să fie un motiv de bucurie. Dacă vă place stilul boem, atunci vă puteți juca în jurul mai multor nuanțe care vă plac. Iluminatul este și el important deoarece poate evidenția subtonurile culorilor pe timp de noapte. Dacă, din contră, doriți să continuați designul de interior și spre exterior într-un mod cât mai subtil, de asemenea, este ușor de obținut prin vopsirea terasei cu vopsea de lemn pentru exterior. Totodată, tonurile neutre sau pământii se integrează cel mai bine în natură.

 

Culorile închise sunt cele mai greu de combinat și de integrat

Culorile închise sunt mai dificil de integrat într-un mediu exterior. Așezate sub lumină naturală, culorile închise precum negrul, maroul, bordoul, bleumarinul se pot deschide cu un ton sau chiar două, iar în umbră se pot închide și mai mult. Pe de altă parte, culorile pline, care beneficiază de mult pigment închis, sunt elegante și oferă un aspect modern dacă sunt combinate cu nuanțe neutre precum crem sau off-white. Echilibrarea lor este secretul atunci când introduceți tonuri închis eîn decorul terasei dumneavoastră.

Vă invitămcu drag în magazinul Ton Corner din Bd Ion Mihalache, nr 127 pentru a alege împreună cele mai potrivite culori vopseaua de exterior pentru terasa dumneavoastră.

 

Alte articole interesante