Tapetul – la limita dintre amenjare decorativă și opera de artă

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 5 minute

 

Tapetul – la limita dintre amenjare decorativă și opera de artă

 

tapet vopsea

 

De la lansarea primei sale colecții de tapet , Ressource a ales sa imprime  propriile sale imagini, unicate,  mai precis desene, ilustrații sau colaje ale unor tineri artiști si creatori. Din aceste colaborări care sunt consecințe naturale ale pasiunii  comune pentru culoare si creativitate, au rezultat colecții de tapet la limita dintre decorațiune si opera de arta.

Cele 4 colecții de tapet dezvoltate de Ressource sunt:

  • Colecția HEJU
  • Colecția Forestine
  • Colecția Madi
  • Colecția Faune & Flore

 

TAPET MADI Tapet HEJU
Tapet Forestine Tapet libelule

 

Cea mai recenta colecție de tapet este Colectia Madi, purtând numele tinerei sale creatoare.

 

Tapet Colectia MADI

 

Colecția este compusă dintr-o imagine panoramică grandioasă  Etat de L’Ame, cu doua variante de dimensiuni (300x490cm sau 250x350cm) care ne transportă într-o călătorie prin natură, pentru a întâlni personaje imaginare, texturi, senzații, vise și fantezii si vă invită să evadați și să vă puneți la îndoială identitatea profundă

 

tapet colectia madi

 

Colecția se completează cu doua desene, Contemplation și Picto imprimate pe role de de 300x70cm, fiecare in trei variante de culori. Motivul Contemplation imaginat de Madi prezintă nuanțe delicate care mângâie privirea și îndeamnă la o nouă lectură a naturii, a florei sale luxuriante și abundente.

 

tapet model madi contemplation

 

Modelul Picto, pe de o parte grafic pe de alta parte neastâmpărat, prezintă elementele iconice, specifice artistei și conferă tapetului o dimensiune ornamentală și elegantă

 

tapet madi modelul picto

 

Pentru fiecare decor ales, Ressource vă recomandă culoarea pe care ar trebui să o utilizați înainte de montarea tapetului, dar și acordurile perfecte, adică nuanțele recomandate pentru a fi asociate cu decorul ales.  In cazul Picto Ocre, Ressource Peinture ca recomanda   Noir de Vigne:  C21 si For 04 Ombrage.

 

Vopsea noir de vigne vopsea
Madi in atelierul de tapet

 

“O culoare eliberează un parfum, o nuanță ce mă duce cu gândul la un zâmbet, o linie întruchipează muzicalitatea. Simt un pic la fel când gătesc, mi-e poftă, iau o gură, gust, sunt pe deplin investit și apoi analizez, degust. Gustul determină experiența, la fel și o imagine. Vizualizez o cale, o călătorie, ingredient care vin împreună și dozarea lor este intuitive crucială.”

Întâlnirea delicată dintre culoare și desen: Când Anabelle Vermont, strănepoata fondatorului, a ajuns răspunzătoare de direcția artistică a companiei, dorința de a combina culoarea și delicatețea desenului a devenit evidentă. In 2016, Ressource a lansat prima colecție de tapet Forestine, care a avut un success imediat datorită modelelor originale desenate manual, cum ar fi “Libellules” și “Florescence”

Alte articole interesante