Vopsea de exterior pentru metal. Vopsirea mobilierului din metal în 3 pași simpli

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 6 minute

Rugina, pătarea și coroziunea pot face ca o bucată de metal să pară uzată și învechită. Dar, din fericire, există o soluție ușoară – vopseaua. Câteva straturi de vopsea pot transforma o piesă de metal plictisitoare și urâtă într-un obiect gata de folosit. Tot ce aveți nevoie este o vopsea de exterior pentru metal și câteva zile de rezervă.

Foarte rezistente la intemperii și cu o aderență excelentă, vopseaua pentru exterior Resource pentru lemn și metal este de neegalat în ceea ce privește durabilitatea sa. A fost dezvoltată special pentru a se adapta la diferite suprafețe exterioare și pentru a oferi un aspect nou suprafețelor uzate.

Nu abandonați obiectele din metal pentru că sunt ruginite. Dați mesei și scaunelor de exterior o a doua șansă cu ajutorul vopselei pentru metal. De asemenea, dacă aveți obiecte de grădinărit, un gard din metal care nu mai arată bine sau orice obiect util de care vă mai puteți folosi, aveți toate șansele să îl readuceți la viață.

scaune metalice vopsite gri  

 

Vopsea de exterior pentru lemn și metal. Particularități și avantaje

Foarte rezistentă la intemperii grație formulei sale pe bază de diluant, de o excelentă aderență, această vopsea vă va permite să aplicați culorile Ressource în toată grădina sau balconul dumneavoastră.

Microporoasă, permite evacuarea umidității reziduale din lemn, rămânând în același timp impermeabilă, de o mare suplețe, se adaptează variațiilor dimensionale specifice lemnului. Durabilitatea sa este remarcabila. Aspectul este mat catifelat, iar timpul de uscare până la atingere este de 3-4 ore. Se diluează cu white spirit, iar pensula se spală tot cu diluant după finalizarea procesului de vopsire.

Cea mai mare parte a nuanțelor noastre de vopsea sunt disponibile și în Vopsea Exterior. Există însă o listă de nuanțe excluse pentru care nu putem garanta aceeași durabilitate a culorii, mai ales din cauze ce țin de UV.

Pentru a consulta lista cu nuanțe ce se pot folosi și la exterior, vă invităm pe pagina noastră dedicată acestui tip de vopsea.

scaun metalic vopsit galben

 

Vopsirea obiectelor din metal cu vopseaua de exterior se face în câțiva pași simpli.

 

scaune metal vopsite mov  

scaune si mese metalice vopsite colorat

 

1. Îndepărtați rugina, murdăria și resturile de vopsea veche de pe obiecte

Îndepărtați vopseaua veche dacă există și pare că se desprinde, rugina și murdăria de pe suprafață cu o perie de sârmă. Rugina, murdăria și vopseaua se pot suprapune pe o suprafață metalică, în timp oferind un aspect inestetic produselor. Utilizați o perie de sârmă pentru a îndepărta resturile nedorite de pe metal. După ce ați curățat astfel suprafața, ștergeți particulele desprinse cu o cârpă umedă. Continuați să frecați și să ștergeți până când toată suprafața rămâne curată și fină la atingere. Dacă nu aveți o perie de sârmă, utilizați un șmirghel cu granulație fină.

Lucrați într-o zonă ventilată și purtați mănuși și o mască de praf atunci când lucrați cu vopsea și rugină pentru a vă proteja de particulele dăunătoare.

Frecați suprafața metalului răzuit cu spirt mineral sau cu un degresant. Ștergeți tot praful de vopsea și particulele de rugină rămase cu o cârpă sau o cârpă înmuiată într-un degresant metalic sau alcool mineral. Acest lucru va elimina orice murdărie rămasă și vă va oferi o suprafață curată cu care să lucrați.

Frecați metalul cu un șmirghel cu granulație fină până când este neted. Șlefuirea metalului înainte de a începe vopsirea vă asigură că veți obține cea mai lungă durată de viață a noului strat de vopsea. Îndepărtarea metalului îl netezește și creează creste microscopice la care grundul și vopseaua pot adera. După șlefuire, ștergeți metalul cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice resturi persistente.

 

set gradina metalic vopsit albastru 

 

 

2. Aplicați grundul anti-rugină - Primaire Antirouille

Conceput special pentru aplicarea pe metal la exterior, primerul anti-rugină este un pas esențial pentru a avea un rezultat de lungă durată. Se aplică cu pensula cu păr natural și se spală cu diluant. Lăsați-l să se usuce cel puțin 24 de ore și, pe cât posibil, evitați aplicarea lui în condiții de umiditate mai mare de 80%.

Grundul are rolul de a pregăti o suprafață pentru vopsea, creând o suprafață netedă la care poate adera.

 

set gradina vopsit purple

 

3. Aplicați două straturi de vopsea de exterior pentru metal

Vopseaua Exterieur Bois Hes Mat Veloute special concepută pentru suprafețe de lemn și metal la exterior este produsul de care aveți nevoie pentru a reîmprospăta obiecte vechi din metal.

A se aplica între +5°C si +30°C. A nu se aplica în condiții de umiditate relativ superioară de 80%. Nuanțele închise nu trebuie aplicate în zone expuse soarelui (coeficient de absorbție solară > 0,7) indiferent de suport. Vopseaua nu ar trebui niciodată aplicată în condiții atmosferice susceptibile a favoriza apariția condensului, nici pe suprafețe înghețate sau supraîncinse, și nici în general, în condiții ce activează uscarea (vânt, soare, ploaie....).

Se aplică în două straturi cu pensula, cu rola microfibră de 5mm sau 10mm, trafalet pentru lac de 5 mm. Între straturile de vopsea se așteaptă în jur de 24 de ore, în funcție de gradul de umiditate de afară.

Pentru mai multe informații despre vopseaua pentru exterior și consultanță cromatică, vă așteptăm cu drag în magazinul Ton Corner de pe Bd Ion Mihalache 127.

 

Sursă foto: gettyimages.com

Alte articole interesante