Culoarea anului 2024 Peach Fuzz

publicat de Lia Leriu
Timp de lectură: 7 minute

Institutul Pantone a desemnat Peach Fuzz ca fiind culoarea anului 2024. Această nuanță delicată de piersică emană o atmosferă caldă și primitoare. Peach Fuzz este o culoare versatilă și elegantă, și aduce o notă de prospețime vibrantă și rafinament în orice spațiu. Indiferent dacă o folosești pentru pereți, mobilier sau accesorii, Peach Fuzz va crea o atmosferă caldă și primitoare, invitând la relaxare și optimism.

 

dormitor in culoarea piersicii dormitor vopsit in culoarea piersica

 

Ce este Pantone ?

 

Institutul Pantone este o companie americană specializată în sistemul de codificare și standardizare a culorilor.

Termenul "standard de culoare" este o referire la un set de specificații sau reguli care definesc culorile și modul în care acestea sunt comunicate, măsurate sau redate. Aceste standarde sunt utilizate într-o varietate de industrii și domenii pentru a asigura consistența și precizia în gestionarea culorilor.

Standardele de culoare pot fi considerate o formă de „rețetă”: odată ce este respectat un standard de culoare, rezultatul, culoarea trebuie să fie similară în diferite situații sau pe diferite dispozitive, pe materiale diferite sau Cele mai cunoscute standarde de culoare sunt RGB, CMYK, Pantone, NCS, RAL...

De exemplu, RAL Classic, unul dintre formatele principale ale sistemului RAL, include aproximativ 213 culori standard, fiecare având un cod numeric unic. Aceste culori sunt utilizate pentru diferite scopuri, inclusiv pentru vopsele. La TonCorner putem colora vopselele noastre in toate cele 213 culori RAL, in finisaje mate, satinate sau lucioase. Astfel se pot coordona culorile cu plinta, cu tocăria sau cu mobilierul.

Pantone a început tradiția de a desemna „Culoarea anului” începând cu anul 2000. Prima culoare anunțată ca fiind culoarea anului a fost „Cerulean Blue” (Albastru Cerulean) . De atunci, Pantone a continuat să selecteze o culoare specifică în fiecare an, care este considerată a reflecta „spititul timpului” și influențele culturale, sociale și economice ale momentului.

 

dormitor vopsit in culoarea piersica  dormitor vopsit in culoarea piersica

 

Alegerea culorii anului de către Pantone a devenit un eveniment important în lumea designului, modei și al altor domenii creativ – artistice, influențând trendurile în diverse industrii, de la modă și design interior la design grafic și produse de consum. Pantone selectează culorile anuale printr-un proces de evaluare a tendințelor globale și a influențelor culturale, analizând aspecte precum moda, arta, designul, tehnologia și evenimentele sociale majore.

Iubitorii designului din întreaga lume au așteptat cu nerăbdare momentul când  Pantone a ales culoarea reprezentativă a anului 2024: „Peach Fuzz” este o nuanță catifelată de piersică  care îmbogățește mintea, corpul și inima.  Peach Fuzz este o nuanță delicată de piersică care aduce un sentiment de bunătate și tandrețe. Ea comunică un mesaj de grijă și empatie, comunitate și colaborare. Ni se reamintește că într-o lume care pune deseori accentul pe productivitate și realizările externe, este esențial să recunoaștem eul interior și să găsim momente de răgaz, creativitate și conexiune umană în mijlocul agitației vieții moderne. Ne invită să reevaluăm ceea ce este important si să reîncadrăm modul în care vrem să trăim.

 

Culoarea anului 2024 la TonCorner

Din  gama TonCorner vă oferim 3 nuanțe similare cu nuanța Peach Fuzz.

 

vopsea peche The  Vopsea La Nimphe R231 

Vopsea Arezzo OROC20

 

Fiind o culoare delicată, poate îmbrăca toți cei patru pereți ai unei camere creând o atmosfera caldă, intimă și primitoare. Se potrivește atât în camere intime cât și în spații comune, livinguri, locuri de luat masa creând conexiune și bună dispoziție. TonCorner recomandă această culoare în amenajările interioare - citește în articolul de mai jos recomandările TonCorner cu privire la utilizarea culorii "piersică" în amenajări și vezi câteva idei. 

https://www.toncorner.ro/Produse-Vopsea-metalizata

Se asociază armonios cu nuanțe de pământ, teracota și chihlimbar. O selecție foarte rafinată de tonuri care reflectă starea de bine și bunăstarea. 

 

culoarea anului  culori complementare culoarea anului

Se asociază complementar cu nuanțe de verde, albastru și turcoaz, pentru atmosfere tonice și pline de energie.

Va așteptăm la TonCorner, Bd. Ion Mihalache 127 pentru a descoperi nuanțe similare culorii anului Pantone și variante de asociere cromatică perfecte pentru proiectele dvs.

 

Alte articole interesante